Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Impliniri si sperante : Ganduri la sfarsit de an din diaspora

ASTEPT, CA TOTI OAMENII DISPERATI de impotenta forurilor de conducere din democratiile lumii, ca noul an sa evite razboiul si dezastrul economic care se profileaza ; ca democratiile sa-si revizuiasca legislatiile perimate si sa gasesca curajul de a raspunde cum trebuie la amenintarile propriei lor existente de catre cei ce profita de slabiciunea si larghetea acestor legislatii ; astept ca guvernele democratice sa-si arate grija fata de propriul lor popor care traieste in saracie si mizerie, inainte de a face parada pe scenele lumii cu milioanele donate care nu-si ating scopul.
Enough is enough ! .
Dr Dinu DIMITRIU

--------------------------------------------------------------------------------


A mai trecut un an, si iarasi insemnam cate ceva despre alb-negrul zilelor care s-au scurs si despre stralucirea sperantei anului care urmeaza.
Si sa incepem cu cele bune. Intr-un anume domeniu, pot spune ca visul despre cele sapte vaci grase, n-a fost numai o legenda biblica, din moment ce este pe cale sa se implineasca si pentru mine. Cinci din ele s-au adeverit si simt ca ma mai tin puterile macar si pentru urmatoarele doua, ca sa ajung la cifra din vis. Cele cinci vaci grase de pana acum au fost cei cinci ani rodnici in care mi-am pus semnaturile pe rubrica “Prin sita vremii” din publicatia “Observatorul”. Din cele cinci vacute, trei au fost si mai grase, fiindca in trei ani succesivi am putut publica cate o carte. In anul acesta ce da sa se incheie, a fost darnic si el caci am scos cea de-a treia carte pe care am dedicat-o colaboratorilor “Observatorului”, directorului si editorului acestei publicatii, si se intelege, cititorilor acestei publicatii. Cartea poarta titul rubricii mele in semn de omagiu si multumiri aduse “Obsevatorului” fata de care ma simt indatorata. An norocos, fiindca mi-a sarit inainte norocul purtat si pe bratele binevoitoarei editoare Rodica Elena Lupu din Bucuresti care si-a facut simtita prezenta pentru mai multi colegi ai “Observatorului” si din partea carora se bucura de pretuire si de multumiri calduroase.
Pentru ca inchei anul acesta si cu un numar rotund ai anilor vietii, dar si de colaborare la “Observatorul”, pot sa ma consider un om implinit.
Dar, ca tot omul, impletind cele bune cu cele rele, am mai avut si umbre. Mi s-au taiat din aripile cu care zburam la gandul intrarii Romaniei in UE la inceputul acestui an. Au trecut mai multe umbre decat ne asteptam peste tara noastra. Parca oamenii au intors spatele problemelor tarii ca si cand altii ar trebui sa ne faca iarasi istoria. Ba au mai batut tunurile vrasmasiei dinspre fratii nostri italieni peste biata noastra tara prinsa in afara transeelor. Personal, am avut zile de lacrimi amare pentru disparitia frumoasei nostre cateluse Lori. Nu este suferinta usoara cand trebuie sa te desparti de o faptura care facea parte din familia ta si cu care comunicai ochi in ochi atat de bine. Sentimentele ei limpezi ca limpezimile cerului inalt, dorinta ei grozava de a se darui neconditionat, a facut sa se lipeasca de sufletul nostru definitiv, intr-un chip unic. Inima ei calda si generoasa nu mai bate, dar a ramas in inima noastra.
Ce astept de la anul care urmeaza? Sa imi pastrez pofta de viata, de impliniri si de sanatate. Sa pot gasi cuvinte cu forta de expresie care sa aduca in fata cititorului o adevarata lume vie si interesanta si sa-i poarte intr-o calatorie interioara, catre o multime de valente revelatoare. Sa fie bine in Romania, in Canada si in lumea larga. Sa aiba oamenii impliniri si sanatate. De sarbatori le doresc tuturor colaboratorilor si cititorilor publicatiei “Observatorul” impreuna cu directorul si editorul ei,
SARBATORI FERICITE si LA MULTI ANI! ANUL 2008 CU BUCURII!
Elena Buica / Buni

--------------------------------------------------------------------------------
Anul 2007 a insemnat pentru mine bucuria de a ma alatura familiei , stabilita cu trei ani in urma in Canada .Desi viza preciza ca termenul limita de a intra in spatiul canadian era 30 ianuarie 2008 , totusi m-am suit in primul avion si , la mijlocul lunii iunie , am sosit la cei dragi .Cautam sa ma conving de frumusetea unor lucruri , despre care citisem si auzisem cu ani in urma .Mi-am dat seama ca am venit , totusi prea tarziu . Frumoasele povesti despre o societate perfecta palesc si se intorc impotriva naivului , nepregatit sa dea piept cu acel revers intunecat al medaliei sclipitoare .
Anul 2008 vreau sa-mi aduca multa sanatate , mie si familiei . Voi continua sa scriu la ziarele romanesti .Sentimentul ca inseninez fata cititorului roman , ma datermina sa aleg tematici incitante , in functie de acceptul editorului .
La Multi Ani , tuturor cititorilor revistei Obesrvatorul si nu numai .
Ion Anton Datcu
--------------------------------------------------------------------------------

Anul 2007 poate fi incadrat in linia generala a ultimilor ani.
Pe plan national, consider ca intrarea Romaniei in U.E. a fost o actiune fireasca (nu ca favoare si / sau ca ceva spectaculos), in contextul in care tara noastra natala, are un loc bine stabilit - din toate punctele de vedere - in peisajul european. Apreciez ca unele involutii din tara sunt atipice si pot fi eradicate daca se inlatura cauzele care le-au generat.
In remedierea acestor distorsiuni, educatia, bunul simt, credinta si legalitatea sunt primordiale.
Pe plan familial, bunul Dumnezeu ne-a daruit al patrulea nepot ( de fapt o nepoata) si aceasta situatie ne asigura o stare de implinire.

Anul 2008 , am vrea sa fie un an calm, fara conflicte. De asemenea, ar fi de dorit ca macar o parte din populatia lumii - incluzand in primul rand factorii de decizie - sa intreprinda masuri adecvate - IN URGENTA - pentru stoparea degradarii planetei si inlaturarea astfel a fenomenului de incalzire globala, fenomen ale carei consecinte, la ora actuala nu pot fi stabilite cu precizie stiintifica ci numai evaluate (relativ).
Pentru Romania, imi doresc sa depaseasca actualele sincope majore (din interior si din exterior), intru ridicarea nivelului educativ si al nivelului prosperitatii populatiei, la cote decente.
Pe plan familial, imi doresc pentru anul 2008 - sa fim sanatosi, sa ne realizam cu ajutorul bunului Dumnezeu, obiectivele propuse.
Ionel I. Gurau

--------------------------------------------------------------------------------

Pentru mine un an este asemenea unei zile,zi in care ma trezesc si MULTUMESC pentru tot...
MULTUMESC ca vad lumina soarelui,MULTUMESC ca pot merge ,ca pot iubi ca sunt iubita si ca ma pot bucura de ce am.
Incerc in permanenta sa fiu in armonie cu mine insumi in primul rand si cu toti cei din jurul meu,este un principiu al meu de viata si cred ca ma ajuta foarte mult. Am invatat ca raul este nefolositor sufletului,destabilizeaza spiritul ,iti taie aripile si-ti ia puterea de a trai.
Si mai stiu ca adevarata fericire se gaseste in STRADANIE ,chiar daca nu am ajuns la un rezultat dorit ,noi nu renuntam la visul nostru de a avea o FLORARIE, o FLORARIE cu suflet Romanesc ,unde cresc flori de colt,lamaita,violete si alte flori crescute cu dragoste si apoi puse la aranjamente si lumanari menite sa aduca dragostea si iubirea celor ce le primesc.
Nu este important sa reusesti de la prima incercare ,important este sa-ti alegi o orientare buna si sa fii sincer in aceasta alegere.
Sursa energiei in UNIVERS o constituie TIMPUL,TIMPUL ne va aseza pe fiecare ,acolo unde ne este locul. Am incredere si sunt convinsa de asta.
Pentru a incepe o afacere avem nevoie inainte de toate de IUBIRE, caci in fiecare afacere intalnim obstacole,greutati si numai iubirea ne permite sa le depasim . Fara iubire riscam si sa ne descurajam si sa abandonam totul.
Cand primele greutati au fost traversate si invinse ,apare momentul reflectiei ,al intelepciunii.

Nu pot sa nu MULTUMESC si pentru faptul ca am avut norocul sa intalnesc aici in Toronto oameni cu totul SPECIALI plecand de la cei dragi de langa mine si ajungand la oameni de suflet ,oameni minunati , asemeni APOSTOLILOR care au raspandit Credinta, asa cum aceasta revista "OBSERVATORU"raspandeste si pastreaza vie cultura neamului nostru romanesc.
Sa va dea DUMNEZEU sanatate si putere sa continuati multi ani publicarea acestei reviste si sa mentineti vie flacara care insufleteste acest minunat grup care se numeste "CENACLUL OBSERVATORUL"
Si pentru ca se apropie Sarbatorile de Iarna si Anul Nou un calduros
LA MULTI ANI ! cu bucurii pentu toti aceti oameni deosebiti

Cornelia MONARU

--------------------------------------------------------------------------------

ANUL 2007 A INSEMNAT anul celor mai frumoase realizari pe plan profesional si un an plin de bucurii – cum au fost marea majoritate a anilor traiti aici, in Canada.
Anul 2008 speram sa ne aduca in primul rand sanatate noua si celor dragi. Fericirea va urma daca sanatatea este buna si la fel si bunastatrea… .
Uram tuturor celor care sunt pe pamanturi canadiene sa fie sanatosi, fericiti si sa aiba spor in toate. La multi ani 2008 ! .
Mihaela CEOBANASU

--------------------------------------------------------------------------------

DESI AJUNSI IN CANADA in pragul varstei a treia, atat eu cat si sotia ne-am acomodat repede, bucuria de a fi impreuna cu cei doi fii ai nostri, realizati din punct de vedere profesional si familial, compensand sentimentul normal al nostalgiei fata de plaiurile natale, de rudeniile si prietenii de acolo, de locurile de vesnica odihna ale parintilor, mosilor si stramosilor nostri.
Bucurii in plus ne procura si prezenta in comunitatea romaneasca de aici, din Toronto, a unor rude apropiate – nepoti si stranepoti de unchi si a unor familii de prieteni, unele compuse din trei generatii. In 2007, fara a fi vorba despre lucruri spectaculoase, m-am bucurat de implinirea unei varste care inseamna senectute autentica si de aniversarea a doua licee din Romania, acum colegii nationale (125 de ani si, respectiv, 137 de ani) de care m-am simtit si ma simt legat sufleteste si carora le-am consacrat mai multi ani din activitatea mea in invatamant.
Aici, la Toronto, pot spune ca am redebutat, cu modestele mele posibilitati, intr-o activitate publicistica la revista “Observatorul” (Romanian – Canadian Magazine), animat de exemplul neobositului si experimentatului sau director – editor, domnul Dumitru Puiu Popescu. In 2007, ca si in alti cativa ani precedenti, am fost si sunt onorat sa fac parte din colegiul redactional al acestei reviste apreciata de cititori, dar si de oficialitatea canadiana prin premierea de catre “The National Ethnic Press of Canada”. In paginile revistei apar articole ale unor distinsi colaboratori din Canada, din intreaga diaspora romaneasca, din Romania, iar la “sezatorile” Cenaclului “Observatorul”participa activ astfel de colaboratori, precum si vizitatori de marca, “impodobind cu prezenta d-lor – ca sa parafrazam replica unui personaj dintr-o cunoscuta opereta straussiana – neuitatele intalniri”.
Pentru 2008, ce ne putem dori ?
Noua, familiilor noastre, cititorilor nostri, comunitatii romanesti – SANATATE SI SPOR ! – cum obisnuim sa ne uram in mesajele noastre curente, iar pentru Complexul “Observatorul” (revista tiparita, editie on line, cenaclu, teatru…) – urarea latina si a vechilor studenti VIVAT, CRESCAT, FLOREAT !
S. V. MORARU
--------------------------------------------------------------------------------

2007 pentru noi a fost cel mai fericit, bogat si implinit an .
Cea mai mare minune a aparut in viata noastra si ne-a schimbat - o pe deplin. SUNTEM BUNICI FERICITI si fericirea creste , ca si Sophie - nepoata noastra, in fiecare zi.
Ii suntem recunoscatori lui Dumnezeu si ii multumim ca am ajuns sa traim aceste clipe.

Ce-mi doresc pentru 2008?
Sa ma bucur din tot sufletul de tot ce am, sa traiesc fiecare zi ca cea mai mare bucurie, sa pot darui dragoste si experienta care imbogatesc viata, iar de acum inainte, toate sa vina calm, cald si curat ca si toamna canadiana care ma fascineaza.
Multa sanatate, Craciun Fericit si La Multi Ani !
Anca Popescu

--------------------------------------------------------------------------------
ATERIZAND IN CANADA in Iulie 1981, la 42 de ani, am avut, si inca mai am, o multime de rude din ce in ce mai indepartate, in Romania. Pot sa spun cu mandrie ca dupa parinti sunt Roman. Pe de alta parte, fiind daruit cu doi copii exceptionali prin realizarile lor, raportat la ajutorul pe care nu am putut sa li-l oferim, copii avand la randul lor copii (una dintre fiice), ma pot numi, cu aceeasi mandrie, ca sunt Canadian.
Din aceasta dubla postura pot spune ca anul 2007 a insemnat punerea vagonului numit Romania (cu toti calatorii alesi si culesi) pe sinele Uniunii Europene, unde, chiar daca este ultimul vagon, va ajunge cu timpul la aceeasi destinatie. In Canada s-a realizat un miracol prin puterea dolarului, care poate aduce miracole si in buzunarele celor cu indrazneala si fantezie. La nivel personal, fiind un pensionar semiactiv, m-am bucurat, spre binele nostru al tuturor, de cea mai buna recolta de varza, desigur romaneasca si desigur biologica, din istoria de 20 de ani a fermei noastre. In 2008 sper sa primim intr-o formatie completa aceeasi intrebare, in liniste, in aceeasi bunastare, profitand de o organizare mai buna – pentru a taia o felie mai mare timpului de recreere. Amanarea unor proiecte poate conduce la imposibilitatea de realizare a lor. LA MUL|I ANI TUTUROR !!

Tudor NICOLAE

--------------------------------------------------------------------------------
ANUL 2007 : PLIN, PLIN, PLIN ca o tolba de Mos Craciun bogat. Si, aca cum ii sta bine unui Mos Craciun realist – pentru ca e clar ca el exista in realitate, nu-i asa ? – nu toate darurile din sac sunt de bine. Mai are si jordite pentru copii nazdravani, dar important e ca prevaleaza cele bune. Ocazionata de imbucuratorul eveniment al aparitiei primei mele carti in luna ianuarie, vizita in Rom@nia in chiar primavara lui 2007 a fost un succes si ne-a umplut de optimism, tara mi]candu-se entuziast in spirit occidental, imediat dupa aderarea la Uniunea Europeana. Fetele vesele si optimismul conationalilor ne-au impulsionat.
A urmat vara cu intalnirea mult asteptata cu Canada si cu prietenii dragi de la Observatorul. Contactelele virtuale s-au transformat in contacte reale, iar asteptarile au fost depasite de realitate : ne-am simtit asa de bine impreuna de parca ne-am fi cunoscut de un car de ani !
Iar Canada insorita, calda si primitoare, ne-a lasat dorul de a reveni grabnic. A urmat circuitul prin Europa Occidentala, reusit mai bine decat ne asteptam ; pana si nabadaioasa stare a vremii a parut ca ne urmeaza cu atentie pasii, trimitand norii mereu altundeva decat acolo unde ne aflam noi pe drum. Nu surprinde pe nimeni faptul ca dupa atatea aventuri frumoase, la revenirea acasa, a fost mai anevoioas` punerea in miscare a parghiilor care mentin in buna functionare viata "normala", cotidianul rutinat. Inca mai taraganam operatiuni de "chituit si lipit" pe ici, pe colo, prin locurile esentiale. Gravele inundatii din octombrie si-au pus amprenta nu doar pe unele acareturi domestice, ci, prin nesfarsitele zile mohorate, au apasat putin si pe resorturile sensibile la nostalgii si depresii de toamna. Temerile cu privire la sanatate ne-au tinut in sah continuu ; mici accidente de rutina cer din ce in ce mai mult timp pentru refacere.
A]a se face c`aanul pornit in tromba, cu elan, isi atenueaza treptat, spre final, energiile pozitive si ne mai imbie doar cu perspectiva unui moment de pace la lumina estompata – un vin fiert, saptam@na viitoare, intr-un targ de Craciun la Viena, cu ocazia unui ultim scurt peripluu austriac, care s-a ivit intamplator pe termen scurt. Iar apoi, speram sa alunecam cat mai lin intr-un An 2008 in care poate vom fi mai echilibrati cu dozarea energiilor pe parcurs, ca sa nu ni se epuizeze inainte de termen, cum a fost cazul in anul curent. Ne dorim de la anul care vine mai multa CONSTANTA,atat pentru noi,cat si pentru exagerat de oscilanta stare generala a planetei : clima nu se hotaraste, actiunile de la bursa salta salbatic, preturile se dau peste cap, vin multe alegeri in multe tari, iar politicienii intra din ce in ce mai adanc in coalitii care miros adesea a "lucru amestecat" ; oamenii sunt putin dezorientati.
Poate, cu putin noroc, 2008 va fi mai calm, mai stabil.
Poate. incepem, deci, ca de obicei, cu primul pas de la noi insine si intoarcem privirea spre interior ca sa ne gasim centrul de echilibru.
Sa ne gasim cu bine !
Gabriela CaLUTIU SONNENBERG / Bennisa


Nota Observator;

va invitam sa participati si Dvs la ancheta publicatiei noastre;

Cum a fost anul 2007 , ce asteptati de la 2008 ?

raspunsurile Dvs le asteptam cu interes pe adresa :

observro@idirect.ca
Observator    12/11/2007


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian