Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


O farama de 'continent'Sunt...un gand calator,imprastiat in doua lumi diferite in cautare de rememorare de meleaguri de dor si glas romanesc,o farama de 'continent' sosita-n urma cu noua ani pe pamant canadian de la poalele orasului Brasov, un fel de 'dual human being' nedomesticit in totalitate din cauza transplantarii,in cautare continua de fragmente de puzzles pentru regasire spirituala.

De la oceanul Atlantic ,care ma-nconjoara, urc mereu intr-un fel de ritual mioritic spre 'muntii mei' cu privirile-ntoarse de vant ca sa ating in gand siluetele Tampei,Postavarului,incruntarile semete ale Bucegilor si sa sorb un strop din clestarul apelor limpezi de izvor.

Cu ani in urma am absolvit Colegiul Pedagogic si Facultatea de Filologie din Bucuresti,am predat la cateva scoli si licee din judetul Brasov .
Am venit in Nova Scotia la prietenul meu cu care m-am casatorit. Adusesem cu 'bagajele mele' printre altele si dorul incapatanat de a-mi continua profesia ,dar,din pacate intr-un loc foarte arid si inchis aripilor dornice de zbor.
Mi-am echivalat studiile cu drept de predare in provincie,am luat un atestat de traducator si interpret si incerc inca sa deschid o eventuala portita de recunoastere si job mai stabil in invatamant.
Suplinesc la cerere la cateva scoli din apropiere in comunitatea pescareasca unde locuiesc.

Despre timpul prezent:

Se deruleaza in plimbarile spre tarmul marii,in tipetele pecarusilor sau excursiile prin padurile nesfarsite din jur,in gradina proprie .
Imi fac loc in programul meu pentru scris,citit,tradus uneori si savurat literatura romaneasca ca expresie a respirarii aerului adevarat,a nealterarii anotimpurilor din mine, ca mit al rasaritului de soare din tinerete ,cand savuram delicii literare la cenaclul facultatii ,lansari de carte in librarii,sau alte evenimente literare.
Am scris poeme,eseuri ,recenzii literare si am debutat in anii studentiei la reviste locale,apoi la revista' Astra' in cadrul 'Poemului comentat' a lui Laurentiu Ulici; aici in Canada am colaborat la ziarul' Luceafarul Romanesc'din Montreal .
Am in proiect pentru publicare o culegere de poezii si eseuri nascute in Nova Scotia si plamadite din doruri, impresii,experiente bune sau mai putin surazatoare,dar toate adevarate si sincere.
Creatiile mele literare se vor marturisiri de suflet pentru cei care si-au putut salva la maturitate ceva din spiritul neviciat al copiilor,pentru oamenii onesti care vor sa vada fetele reale ale lumii canadiene nu numai cu zambete false de convenienta .

Despre prezentul continuu:

Ar fi cand ma simt in stare psihica excelenta si pot aduna in cuvinte sau fotografii digitale in folderul meu electronic dealuri si campii, senzatiile izvoarelor de munte din zonele natale si sa le impletesc apoi cu apele si nemarginirile oceanului ce ma -nconjoara,unduirile norilor si linistea marii.
Am probabil ceva din 'fascinatia memoriei' de care vorbea Octavian Paler in 'Scrisori imaginare' care imi coordoneaza existenta si 'amintirea devine stravezie pana la temelii...simt ca deasupra tuturor contradictiilor mele exista ceva ce nu voi trada niciodata',o iubire-nascuta pentru tot ce am imagazinat si pretuit,pe care incerc sa mi-o rasadesc si sa astept cu rabdare sa nasca in mine ceva nou,sa pot apoi planta acel'ceva' in pamant si sa sper ca mai am timp sa-l vad inflorind.


Laura Mason/ Nova Scotia - Canada
Laura Mason    6/24/2007


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian