Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Asa zisa lene la romaniRomanii sunt lenesi, nu sunt buni de nimic , nu stiu sa faca un lucru ca lumea, sunt delasatori….
Zilnic suntem bombardati cu exemple care sa ne demonstreze ca romanii sunt cei mai rai….
De unde aceasta constatare si totodata inversunare a conducatorilor nostrii despre cei multi.
Sa analizam romanii in doua conditii. Cei ramasi in tara si cei plecati in strainatate.
Cei ramasi in tara poarta toate aceste etichete defaimatoare. Sunt acuzati ca nu ii intereseaza nici macar ziua de maine, ca nu strang bani, nu sunt prevazatori .
Si totusi, cum trec granita, romanii sufera un proces de transformare incredibil. Din cei mai lenesi devin cei mai harnici. Sunt laudati peste tot pentru harnicia, istetimea ,seriozitatea,mintea limpede de care dau dovada.
De unde aceasta transformare brusca a romanului, doar prin simpla trecere a granitei ! Ce metamorfoza sufera romanii intre straini ?
Cine sunt cei care ii acuza de lene pe romanii din tara ? Binenteles ai nostrii conducatori impreuna cu cohortele lor de analisti si laudatori din presa !
Cine sunt cei care ii lauda pe romani in strainatate ? Binenteles conducatorii straini din tarile adoptive !
Conducatorii din strainatate prin stilul de viata , prin mentalitatile lor, prin dorinta de castig in limitele legii promoveaza indemnul la munca. In strainatate cine munceste si respecta regulile are sansa unei vieti rezonabile, cu bucurii materiale si spirituale ! Prin stilul de viata muncitorii sunt indemnati la munca ! In aceste conditii, romanul ajuns in strainate , vazand ca daca munceste si respecta regulile are numai de castigat a devenit harnic ! Pentru ca munceste si pentru el ! Ca benficiul muncii sale nu se duce numai la patron, stat sau mafioti! El nu se mai teme de ziua de maine ! El stie ca daca are un loc de munca viitorul lui este asigurat ! Isi poate permite sa-si ia o casa , masina, binenteles in rate ! Rate care devin impovaratoare doar in cazul in care romanul ramane fara loc de munca. Competitia fiind dura in strainatate , conducatorii din strainatate fac orice sa aiba muncitori cat mai harnici ! Cursuri de perfectionare, specializari la locul de munca… Conducatorilor straini le trebuie muncitori cat mai calificati iar astfel incurajeaza munca ! Exista indemnul la munca !
In schimb la noi in tara indemnul la munca lipseste cu desavarsire !Cei care spun ca romanii sunt lenesi sunt exact cei care traiesc din sudorile lor !De ce s-ar sbate romanii cand stiu ca beneficiul muncii lor reprezinta exclusiv profitul conducatorilor, a mafiei statale! Aceasta lene de care sunt invinovatiti romanii nu este o lene propriu-zisa ci este lipsa de indemn la munca ! Lenea romanilor nu exista decat in mintea celor care ii acuza !Lipsa de vointa a romanilor va exista atata timp cat rodul muncii va fi confiscat de clasa conducatoare , exact de cei care ii acuza ! Si unde s-a mai pomenit ca oamenii sa lucreze cu spor doar in beneficiul exclusiv al asupritorilor ?Dupa ce ca sunt saraciti romanii ar trebui sa lucreze cu frenezie pentru conducatori !
Analistii nostrii politici ne bombardeaza in fiecare seara cu un adevar ! Exista doua Romanii ! Dar ei continua cu un fals ! Romanii din Bucuresti si cei de dincolo de Chitila !Adeavarul este altul ! In Romania exista doua Romanii pentru ca exista doua rase ! Cei multi , bonavi, saraci si analfabeti –romanii ! Si cei bogati, educati , sanatosi –fanariotii, strainii romanizati de ieri-alaltaieri ! Fanariotii reprezinta o patura superpusa rasei romanesti care detine controlul politic , economic , mediatic !
Romanii de cateva sute de ani ,de cand au venit Fanariotii la noi in tara si au preluat conducerea , nu au cunoscut dreptul proprietatii ! Romanul nu stie ce inseamna sa se bucure de rodul creatiei sale ! Acesta a fost intotdeauna confiscat de catre clasa conducatoare indiferent de ce orientare politica a fost !
La 1700 cand au venit grecii la noi in tara romanii erau jefuiti de catre clasa conducatoare si turci ! Grecii au venit si ei la jefuit ca domnitori ! Avand familie mare de intretinut si-au infiintat dregatorii platite de stat ! In aceste conditii taranul roman a trebuit sa suporte jaful boierilor, turcilor si domnitorilor greci ! Cei care mai aveau proprietati au fost ruinati prin taxele impuse ! Astfel au fost nevoiti sa-si vanda proprietatile !Reactia romanilor a fost una de supravietuire ! Nu si-au construit case de caramida deoarece turcii jefuiau tot in tara ! Isi construiau doar bordeie de pamant ca in antichitate ! Nu mai doreau sa munceasca deoarece nu ramaneau cu nimic din cauza jafurilor boierilor si domnitorilor greci !
Doar dupa 150 de ani Cuza a venit si a dat un indemn la munca ! I-a improprietarit pe tarani, a incercat sa-i reanvete ce inseamna simtul proprietatii , sa se bucure de rodul muncii lor !
Insa dupa alungarea lui Cuza Fanariotii si-au intrat din nou in rol ! I-au ruinat pe rumanii transformandu-i din nou in sclavi ! Totul a culminat cu Rascoala de la 1907 care i-a ingrozit pe Europeni ! In sec XX intr-un stat european a avut loc o Rascoala si nu o Revolutie ! Cererile rumanilor se reduceau la dorinta de a munci liberi pentru a avea ce manca! Rumania la 1907 era un stat scalvagist in care conducatorii erau o rasa straina, fanariotii-grecii, iar sclavii erau rumanii !
Aceeiasi situatie o intalnim si astazi ! Conducatorii fanarioti impovareaza poporul roman cu taxe, impozite... Suntem pe primele locuri in lume la nr de taxe si impozite ! Trebuie sa le multumim fanariotilor si pentru dreptul de a ne cumpara medicamente ! Din pensile noastre mizere trebuie sa ne cumparam singuri medicamente , care sunt din ce in ce mai scumpe !Aceleasi conditii aceleasi rezultate ! Sa nu mire pe nimeni ca in acesti ani elemental autohton o sa se revolte ! Sa nu se mire nimeni ca intr-un stat al Uniunii Europene va avea loc o Rascoala ! Elementul autohton se va revolta satul de dominatia distrugatoare a rasei fanariote ! Important va fi daca revolta elementului autohton va fi controlata, ca in cazul lui Tudor Valadimirescu, sau necontrolata ca in cazul Rascoalei de la 1907 ! In cazul lui revoltei lui Tudor din Vladimiresti totul a culminat cu Mica Unire, cu Crearea Rumaniei moderne. In schimb, cand elemental autohton s-a revoltat necontrolat la 1907 rezultatul a fost macelarirea romanilor cu tunurile Glorioasei Armate Regale ! Care binenteles apara Democratia Regala !
O reactie a elementolui autohton va exista , indiferent daca fanariotii vor dori sau nu ! Daca romanii vor dori sau nu ! Constiinta natioanala , care este mai presus de orice , va gasi o modalitate de a se scutura, fie si pentru o clipa ,de dominatia distrugatoare a fanariotilor!Oricat s-ar sbate fanariotii constiinta nationala romaneasca va initia o contrareactie la agresiune ! Constiinta nationala are nevoie de cunoasterea trecutului pentru a avea un present si un viitor !

Catre Observatorul din Canada


Dan Lupu    5/1/2007


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian