Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Managementul finantelor - La revedere 2006…La multi ani 2007!
2006…un an incredibil pentru sistemul financiar Canadian.
De ce? In 2006 au aparut mai multe optiuni noi pe piata de imprumuturi bancare decit au aparut in ultimii 25 ani. Toate acestea avind ca scop final sa tina piata imobiliara in miscare impreuna cu industria de constructii de locuinte noi, unul din motoarele principale ale succesului economiei canadiene.

Una din schimbarile majore este posibilitatea de a amortiza imprumutul bancar pentru casa pe 30,35 sau mai nou pe 40 de ani.Aceste amortizari au fost la inceput posibile pentru imprumuturi bancare la care avansul initial a fost sub 25% -Insured High Ratio Mortgage, iar mai nou mai nou acum amortizarea prelungita se poate efectua si pentru asa numitele Conventional Mortgage, adica 25% down payment sau mai mult.

Istoric , amortizarea imprumutului bancar se efectua pe 25 de ani si aceste schimbari au stirnit destule polemici referitoare la faptul ca bancile vor face mai multi bani prin aceste amortizari prelungite. Acest fapt este corect dar in acelasi timp este un fel de a privi numai partea “goala a paharului”. Noi vedem aceste amortizari prelungite ca o oportunitate de a intra in casa mult dorita mai repede si opinia noastra este ca folosind corect prepayment options - printr-un program sustinut de plati suplimentare sau prin marirea platii lunare, putem sa reducem perioada de amortizare la 25 de ani si in cele mai multe cazuri sa terminam imprumutul de platit in 17,18 ani. Scopul nostru este de ne muta cit mai repede de la apartamentul inchiriat la apartamentul sau casa noastra.

O alta facilitate, in special pentru cei interesati a cumpara o casa fara sa mai fie nevoie de a stringe acel minim avans initial (traditional 5%), a aparut produsul cu avans 0% si cu rate cu discount maxim. Principalul avantaj este faptul ca , cumparatorul nu este penalizat prin rata de faptul ca nu are deposit initial.
Acest produs ne permite sa intram pe piata imobiliara mai curind si sa incepem sa formam “equity “ cit mai curind, prin plata lunara a mortgage-ului precum si prin cresterea valorii datorita pietii, 5-8% pe an, in functie de locatie si tip de constructie.

In 2006 cei doi mari asiguratori de imprumuturi bancare in Canada, CMHC-Canadian Mortgage Housing Corporation si GE-Genworth Financial si-au micsorat taxele de asigurare atit pentru persoanele cu servicii stabile precum si pentru self employed –BFS.

De asemenea acestia au promovat si au acceptat riscul asigurarii de mortgage pe termene prelungite. Desi clientii se pling ca taxele lor sunt ridicate , cei care au cumparat acum 2.5 ani casa cu 5% avans au platit un insurance fee de 3.65% din valoarea mortgage-ului, iar astazi in acelasi scenariu asigurarea ar fi de 2.9%, iar cei cu nici un ban ( 0% down payment) asigurarea este de 3.7%.
In anul 2007 asiguratorii ( CMCH si GE) probabil vor continua sa scada aceste taxe de asigurare deoarece deja …..a aparut un al treilea concurent pe piata, o alta firma de asigurari -AIG care probabil pentru a-si lua” partea leului” va micsora aceste rate de asigurare.

Anul acesta am avut oportunitatea sa folosim la maxim toate schimbarile petrecute in sistemul financiar si am reusit sa facem mai multe familii fericite prin faptul ca isi vor petrece Craciunul in prima lor casa in Canada.

Dorim sa multumim clientilor pentru increderea care ne-au acordat-o cu cea mai importanta investitie in viata fiecaruia dintre noi si de asemenea tuturor agentilor imobiliari cu care am colaborat in anul 2006.

Ne asteptam ca anul 2007 sa fie si mai bogat in noutati pe piata de imprumuturi pentru case si asa ca impreuna cu urarile noastre de sanatate , fericire si spor in toate va asteptam cu intrebarile dumneavoastra iar pentru a determina solutia ideala pentru dumneavoastra ne puteti contacta :Adrian Capraru, AMP Mihaela Ceobanasu
Mortgage Broker Mortgage Assistant
Phone: 416-265-6707 ext.1 Phone: 416-265-6707 ext.2
Fax: 1-866-794-1091 Fax: 1-866-794-1091
Email: adrian@yourmortgageshop.ca Email: mihaela@yourmortgageshop.ca
Website: www.YourMortgageShop.ca

CRACIUN FERICIT
SI

LA MULTI ANI, 2007!


Mihaela Cobanasu/ Toronto    12/22/2006


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian