Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Magia Culorilor ( 13 ) - CULORILE TOAMNEI


A venit toamna.
In arbori se intrec galbenul si rosul aprins al frunzelor, iar pe jos covorul de frunze uscate capata pe zi ce trece culori maronii, in nuante de argila si pamant.
Bucuria data de spectacolul toamnei, este o necesitate pentru sensibilitatea oamenilor, ale caror senzatii sunt constituite aproape 75 % din imagini si culori.
Culorile toamnei au virtuti nebanuite de purificare a psihicului si sufletului, inlaturand starile de tensiune si au efecte salutare in tratarea si vindecarea diverselor boli,

Rosul frunzelor este o culoare puternic invioratoare. Contemplarea ei prelungita, iti creaza senzatii precum pofta de viata, dorinta de actiune, bucuria de a trai, curajul, dar creeaza adesea si o anumita stare de blandete. Printre tulburarile vindecate de culoarea rosie a toamnei, putem enumera : depresia, sensibilitatea la frig, lipsa poftei de mancare, anxietatea, hipotensiunea.

Galbenul auriu este o culoare a bunei dispozitii, a inspiratiei, a puterii de realizare. Aceasta culoare confera o stare de calm, optimism, implinire, motiv pentru care este indicata contra depresiei si a fricii fara motiv. Are efecte vindecative in tratarea bolilor digestive si dermatologice ce apar pe fond psihic.

Galbenul argilos in nuante apropiate de cele ale pamantului, este o culoare relaxanta si plina de viata, oferind stabilitate psihica, o stare de multumire si confort.

Cerul azuriu al toamnei are un albastru de o claritate neintalnita in celelalte anotimpuri. Privitul direct al cerului timp de 10 zile, cam cate 15 – 20 minute, are efecte in purificarea psihicului si atenuarea depresiei, creste rezistenta ochilor, mareste acuitatea vizuala, inlatura migrenele.

Deci, nu ne ramane decat, ca in fiecare an, sa ne bucuram si de aceasta Toamnna frumoasa, de culorile ei, sa ne facem mai sanatosi si sa intram cu bine in iarna si sa asteptam cu bucurie sarbatorile de sfarsit de an.

In numarul viitor veti putea citi despre culori si arta de a ne imbraca !

arh Ion Constantinescu    10/18/2006


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian