Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Halloweenul lupilor


Intr-o zi, Sfantul Petre i-a spus lui Dumnezeu:
- Doamne, de mult nu am mai fost noi pe Pamant si de atunci multe s-au schimbat. Eu nu am puterea Ta nemarginita ca sa pot vedea totul. Te rog , Doamne, fa ceva pentru mine ca sa pot vedea ce se mai petrece pe Pamant.
- Bine Petre, i-a zis Dumnezeu, am sa iti indeplinesc dorinta. Iti fac o fereastra prin care sa poti privi. Tu sa te uiti si pe urma sa imi spui ce zici tu de lumea asta.
-Iti multumesc, Doamne. Abia astept. Dar nici nu a terminat bine de vorbit, ca Sfantul Petru a vazut ca s-a deschis o fereastra langa el. S-a uitat si la inceput n-a vazut ceva prea deosebit. Era o padure alaturi de o pasune unde se afla o mare turma de oi. In padure era forfota mare. Murise capetenia lupilor si ei acum se foiau in colo si incoace, gandindu-se dupa care regula sa aleaga noua capetenie. Unul a venit cu o idée, altul cu alta idée si din una in alta au ajuns la urmatoarea intelegere; “ Care dintre noi va avea cea mai buna idée despre cum putem sa intram in stapanirea intregii turme de oi de la marginea padurii, acela sa fie conducatorul nostru. Ca să nu înţeleagă nimeni ce pregatim, avem ocazia să ne travestim cum vrem fiindcă se apropie Halloween-ul.”
Si au inceput dezbaterile.
-Eu, zice unul dintre lupi, cred ca pot sa cuceresc aceasta mare turma singur, ajutat doar de fiul meu adoptiv. Nici nu imi trebuie deghizare, chiar daca e Halloween. Am fost in armata lunetist de elita. Imi fac o gaura în masină, eu stau in portbagaj, trag in oite in timp ce fiul meu adoptiv conduce masina şi nimeni nu ma vede. Noaptea dormim in masina in locuri diferite ca sa nu ne gaseasca politia si a doua zi incepem iarasi sa tragem in oite. Astfel pot omorâ toate oile care vor fi ale noastre.
-Nu e buna aceasta idee, a sarit cu gura un lup ce statea langa el. Noaptea cand va culcati in masina puteti fi luati ca din oala de catre politistii care cauta ucigasii in serie peste tot.
Undeva mai la o oarecare distanta, se adunasera la sfat separat si in mare taina un grup de lupi care se credeau mai mari si mai tari. Dupa un timp s-a adresat unul din ei care era sef AL- Minigrup-ului.
-Cred ca cel mai bine este sa pornim Razboiul Sfant impotriva tuturor turmelor si sa impunem noi legea noastra peste tot.
Sfantul Petru a tresarit si a murmurat in barba: „Auzi-i, Doamne, si nu-i lasa”.
-Nu-i las Petre, i-a raspuns Dumnezeu care i-a ghicit gandurile.
Lupii se bucurau cu totii crezand ca aceasta ar fi cea mai buna solutie, dar s-au auzit mai multe glasuri spunand, ca nu e chiar asa de sigur ca vor invinge, ca ceilalti sunt mai tari, ca sunt mai bine inarmati...
-Si daca sunt mai bine inarmati, nu ne pot invinge fiindca noi stam ascunsi prin barloguri pe unde nu ne-ar putea da de urma, iar multi dintre noi o sa ne raspandim in toata lumea si nu au cu cine sa lupte.
- Au ei arme sofisticate sa dea de noi. Mai bine sa mai incercam altceva, poate pe plan mai mic la inceput si apoi vom mai vedea.
-Eu, zice alt lup, sunt de parere ca sa ma deghizez in aviator.Sunt si asa un pilot iscusit si pot chiar sa imi dau si viata pentru a pune stapanire pe turma. Daca intru cu avionul in turma, fac prapad mare.
-Nu e buna nici ideea asta, s-a auzit iarasi un glas. Ce stapanire sa mai pui pe turma si cum ai sa mai devii stapanul lupilor daca tu nu mai existi?
-Atunci, asultati ce zic eu, s-a auzit alta voce din multime. Eu sunt de parere ca sa imbracam haina oamenilor puternici ai lumii si sa il amenintam pe cioban ca sa plece, fiindca altfel vom porni cu totii razboi contra lor.
-Oricat de mare si tare te crezi tu, au sarit cu gura mai multi lupi, nu stii cum se pot intoarce lucrurile si totul sa se termine cu un dezastru.
-Da, si-a mai dat cu parerea si alt lup, nu stii de unde sare iepurele.
-Atunci, a luat cuvantul un lup mai tanar si mai indraznet, stiti ce zic eu? Sa ne deghizam in ostasi si sa mergem si sa facem toate oile ostateci. Luam mult explozibil cu noi si amenintam politia ca facem praf si pulbere daca se ating de noi.
-Simpla treaba zici tu, nu? Si daca ne gazeaza si murim si noi si o buna parte din oi?
-Ascultati la mine, zice un lup mai batran si mai incercat in lupte duse cu mare deghizare. Eu, din experienta mea mai indelungata, precum si a inaintasilor mei, cred ca cea mai buna deghizare este cea a omului politic. Te imbraci in blana de oaie, iti potrivesti bine glasul sa fie cat mai mieros, zambesti mai larg si cand tii discurs in mijlocul oilor, nu spui altceva decat ca tu doresti sa le aperi interesele lor si deci pe tine sa te voteze. Dupa ce te-au votat, nu trebuie sa-ti mai bati capul sa tii minte ce ai promis. Intri in parlament si incepi sa faci legi, si iar legi cu care ai sa legi doar pe cei ce te incurca, ele nefiind valabile pentru toata lumea, iar cei din parlament au imunitate parlamentara, adica, asta inseamna ca pentru ei nu se aplica legile. Isi dau mana toti lupii aflati la putere, si apoi mulg si mulg toata turma. De ce sa omoram bietele oi? Pe cine sa mai mulgem noi daca le omoram? Cand mai vine timpul de votare, mai punem iarasi blana de oaie pe noi, dar stim noi cum sa tragem sforile din timp. Si asa noi vom avea totul si turma mai nimic. Nici nu facem omor si suntem cu mainile curate, putem zambi in continuare, si cand e cazul aratam cat de mult am facut noi pentru bietele oite.
-Tu zici bine, s-a auzit pe ici pe colo cate o voce. Dar daca nu stau toate oitele la muls si mai fug la alte turme? Si poate ca fug oitele cele mai bune.
-Le lasam sa se duca, noi ne pastram blana de oaie. Raman ele destule pentru noi. Raman toate oitele care cred ca nu mai e nimeni ca ele, si astea sunt multe. Pana sa bage bine de seama cam cu sta situatia, curge multa apa pe garla. Cineva zicea ca vreo 20 de ani. Nici vorba, poate de 20 de ori cate 20.
S-a lasat tacere. Toti lupii s-au gandit, au intors pe-o fata si pe alta aceasta idee si au inceput sa o aprobe. Pe acesta l-au ales conducatorul lor. Si ce mai veselie, si ce mai Halloween de pomina...
-Ei Petre, ce mai zici tu de lumea asta? L-a intrbat Dumnezeu pe Sfantul Petre care ramasese pe ganduri.
-Ce sa mai zic, Doamne. Ca s-au inmultit relele pe Pamant de cand nu am mai fost noi. Multe sunt noi, Doamne, dar una dintre ele m-a pus cel mai mult pe ganduri. Intr-asta Dracu s-a intrecut pe sine. Acolo e Halloween tot timpul. Stiam o tara frumoasa, un fel de Rai pamantesc, si Doamne, ce mai Halloween este acolo! Acolo s-a ascuns raul cel mai rau si am iubit mult tara aia.

Elena Buica - Pickering, Ontario,     2/9/2003


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian