Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Consiliul Mondial Roman sprijina propunere Presedintelui Basescu pentru Basarabia

Presedintele Romaniei a trimis un mesaj fara echivoc: sansa de integrare in Uniunea Europeana a Republicii Moldova este doar ca parte a Romaniei reintregite. Indiferent daca acest semnal a constituit o surpriza si a socat cancelariile partenerilor nostri internationali, natiunea romana are datoria de a prelua si amplifica acest indemn la salvarea Basarabiei si la re-intregirea poporului roman.
Intr-adevar, avem astazi in fata realitatea trista a Basarabiei ravasita de mizerie, de orgolii politice, sfasiata de conflicte etnice, de rani nevindecate ale trecutului, cu confruntari intre fostii sustinatori ai ocupatiei sovietice si cei care au suferit de pe urma acestei ocupatii. Pe plan extern, lipsita de credibilitate si autoritate, conducerea izolata de la Chisinau, pe de o parte nu este capabila sa-si rezolve problemele cu regiunea separatista a Transnistriei, iar pe de alta parte, adoptand o atitudinea ostentativ anti-romaneasca incercand sa provoace Bucurestiul, izolandu-se din ce in ce mai mult.
In lipsa resurselor, in lipsa unei conceptii de dezvoltare economica, cu o clasa politica incoerenta, cu mentalitati adanc ancorate in trecut, prapastia economica si sociala dintre Basarabia si Romania se adanceste din ce in ce mai mult, condamnand Basarabia la un colaps iminent. De 15 ani, in loc sa evolueze, relatiile romano-romane, sub conduceri ezitante, incapabile sa inteleaga momentul important al regasirii identitare anilor '90 si al unificarii, au regresat, ajungand astazi la un adevarat razboi rece, incompatibil cu realitatea unei singure natiuni despartita artificial.
Considerand ca semnalul presedintelui Romaniei devine un act de importanta istorica si nationala, menit sa salveze de la disparitie populatia de dincolo de Prut, semnatarii acestei Proclamatii cer: organizatiilor romanesti de pretutindeni sa se mobilizeze in sprijinirea acestui act istoric, sa preia aceasta proclamatie, s-o amplifice prin actiuni menite sa creeze o stare de spirit favorabila unirii, clasei politice romanesti de la Bucuresti si Chisinau, intelectualilor si mass-media sa dea dovada de maturitate politica, de patriotism, sa caute solutii pentru apropierea pozitiilor, sa-si coordoneze actiunile pentru a realiza proiectul unei constructii politice capabila sa stabileasca baza re-unificarii Patriei. De asemena cer diplomatiei de la Chisinau si de la Bucuresti sa actioneze sub forma unei "diplomatii in tandem" pentru proiecte de interes comun in asa fel incat comunitatea internationala sa fie sensibilizata asupra inevitabilitatii unificarii naturale a celor doua tari.
Ca romani, mandri de trecutul nostru comun, de descendenta comuna, nu putem sa ramanem nepasatori la autodistrugerea Basarabiei, la indepartarea acestui pamant tot mai mult de neamul, de limba, cultura, istoria si traditiile din care face parte. De aceea cerem poporului roman de pe ambele maluri ale Prutului, cat si celor care iubesc si apreciaza cu adevarat Romania, sa sa ni se alature pentru ca impreuna sa realizam idealul nostru national de a fi.Conslil Mondial Roman/Los Angles Ca / 11 Iulie 2006    7/11/2006


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian