Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Referitor la rubrica " Lumea in care traim "

Stimata Redactie,

Sint o cititoare pasionata a ziarului D-voastra si am multa stima si respect pentru calitatea si diversitatea materialului oferit abonatilor dumneavostra. In mod clar, ziarul “Observatorul” se distinge prin evitarea capcanelor tentante jurnalistice de a se concentra la aspectele negative ale vietii si societatii in Canada , ilustrate abundent in revistele de birfa si scandal. Acele publicatii incearca, probabill cu succes, sa coboare stacheta decentzei si obiectivitatii, in scopul de a-si mari veniturile din vinzare. Ma bucur ca cititorii de elita al ziarului d-voastra sint interesati in material de calitate si nivel intelectual necompromis de motivatii josnice, pur financiare. Sper deasemenea ca aceasta atitudine necomerciala sa nu afecteze supravietuirea publicatiei.

Am observat ca de citeva luni ati inceput sa publicatzi o noua rubrica, “Lumea in care traim” in care au aparut citeva articole semnate de D-l George Kun. Lectura acestor articole mi-a facut multa placere, mai ales la nivel literar, artistic si umoristic. Ceea ce m-a surprins insa e ca ziarul a alocat acestor articole capitolul “Lumea in care traim” Eu traiesc in Canada de multi ani si o consider patria mea adoptiva, dar ceea d-l Kun descrie poetic ca “lumea in care traim” are foarte putina relevantza pentru experienta mea. Efortul transparent al d-lui Kun de a prezenta evenimente si realitati din Canada intr-o versiune sanitara si pristina, sterilizata de obiectivitate si balantza, recalifca articolele pentru “Poezia Canadiana Contemporana” mai mult decit pentru “Lumea in carte traim”.

Nu stiu in ce lume traieste d-l Kun, dar “lumea” lui nu ieste lumea pe care o vad si experimentez eu aici in Canada. In plus, nu as recomanda aceste articole ca sursa de informatie pentru nepotul meu din Romania, tinar dar adult, care se pregateste sa vina in Canada. Cred ca adaptarea lui va fi mult mai rapida si confortabila daca e avertizat de anumite realitati, nu neaparat placute.
Citesc deseori in “Toronto Star” articole despre anumite tari si locuri descrise cu atita atentie la detaliul pozitiv si aproape nimic negativ ca imi vine imediat sa-mi fac bagajele si sa ma duc sa vizitez sau sa traiesc acolo. Cind ma uit insa la sfirsitul articolului, gasesc o nota cu litere mici, informind cititorii ca “Excursia si vizita autorului acestui artricol a fost platita de Oficiul National de Turism al acelei tari”. Aha!

Cred ca poti sa-ti iubesti copilul chiar daca-i mai trage cite una la poponeatza, cind e rau.
Va rog sa-i transmitezi d-lui Kun sa-si foloseasca talentul fie in re-editarea articolelor sale in poezie pastorala canadiana contemporana, sau sa-si mai deschida ochii si sa-si liberalizeze pana. Mai scrie d-le Kun.

Cu mult respect,

Maria Apreotesei    6/24/2006


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian