Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Managementul finantelor - Ce NU trebuie facut inainte de obtinerea unui credit de casa


Fiecare este expert in a sfatui pe altii ce este bine de facut cind se incepe procesul de cumparare al unei case si de procurarea unui mortgage.V-ati gindit cit de importanat este sa urmariti ce NU trebuie sa faceti in timpul in care v-ati hatarit sa cautati o casa?
Una din regulile pentru un consultant de mortgage profesional este sa faca totul posibil ca closing-ul sa fie garantat in ziua de inchidere.
In articolul trecut am discutat despre inportanta preapproval-ului. Dupa cum spuneam ca sa sa plecam la acest drum , de cautarea casei mult dorite este bine sa stim din start ce anume sa cautam, la ce fel de case sa ne uitam , la ce suma de credit ne calificam , ca atunci cind ne vom muta in casa sa ne fie totul placut si confortabil. Chiar daca de la innceput ne dorim o casa cu multe bedrooms sau multe bai, pe 2-3 nivele si intr-o zona “extra”, sa spunem ca ar fi posibil, dar dupa una,doua rate la banca de platit din mortgage vedem ca suma ne depaseste si in loc sa ne bucuram de casa unde suntem proprietari, cheltuielile care ne apasa ne fac mult mai nefericiti decit in timpul in care plateam chirie lunara( adica mortgage-ul altuia).
Revenind la subiect, dupa ce am facut aplicatia pentru preapproval, stim cam de ce valoare va fi casa pe care ne o dorim, incepem procesul de cautatre efectiva.
Acum incepe perioada in care in primul rind nu trebuie sa renuntam la serviciu curent. Multe persoane in entuziasmul ca isi vor cumpara casa , nu mai sunt interesati de serviciu. Ginditi-va ca atunci cind a-ti aplicat pentru peapproval a-ti prezentat si o scrisoare Letter of employment –prin care dovediti ca lucrati de …X ani( luni) la serviciul respective si aveti un income de …. Cad $ /an.
Nu faceti ceva care sa va reduca income -ul annual cum ar fi sa lucrati mai putine ore pe zi sau sa vi se scada salarul in aceasta perioada.
Nu schimbati statutul din full time in part time job-nu este momentul potrivit acum sa faceti modificari in statutul job-ului dumneavostra, mai puteti astepta 3-4 luni pina incheiati procesul de cumparare al casei. Prosesul de cautare a case va ia destul de mult timp din timpul d-voastra liber, dar amintiti-va ca asta e dorinta arzatoare sa deveniti proprietar si sa aveti propria casa, deci merita.
Cind va prezentati situatia financiara mortgage broker-ului d-voasrta nu uitati sa precizati daca sunteti in concediu de maternitate( paternitate) sau veti intra in viitorul foarte apropiat.
Un lucru foarte important de spus sfatuitorului financiar este daca sunteti in perioada respective in tr-o perioada de dezabilitate , o perioada scurta sau mai lunga. Aceasta va va afecta income-ul annual si este bine sa spuneti broke-ului d-voastra.
Am percizat pina acum citeva idei pe care ar trebui sa le spuneti brokerului cind discutati problema d-voastra financiara. Va veti intreba de ce sunt asa de importante aceste lucruri ?
Da, sunt extreme de importante pentru ca orice modificare in statutul job-ului influenteaza foarte mult nivelul de calificare al dumneavoastra si sunt sigur ca impreuna vom hotari care este cel mai potrivit program si ce se potriveste cel mai bine pentru situatia financiara specifica fiecaruia.
Continuind cu regulile de baza …ce nu trebuie facut in perioada cautarii case…ar mai fi urmatoarele;
In aceasta perioada nu aplicati pentru credit card noi sau alte imprumuturi.
Nu deschideti in acest interval de timp un cont de tipul “don’t pay for a year account”, aveti tot timpul dupa ce se incheie acest process.
Este foarte important sa nu inchideti conturi are au balanta zero crezind ca veti reusi sa va faceti singuri curatenie pintre cardurile neutilizate sau uitate. Nu acum!
In aceasta perioada de timp nu va angajati co-sign sau guarantee pentru un imprumut la un coleg de serviciu, vecin sau prieten.
Nu va opriti sa faceti platile periodice si la timp pentru toate facturile care va vin prin posta. Nu uitati un lucru foarte important intirziera la plata cu o sigura zi va fi reflectata in istoria de credit pentru urmatorii sapte ani.
Acum nu e perioada oprima de a incerca sa va ajustati sau sa va imbunatatiti scredit scorul. Numai in urma unei discutii cu brokerul .
Discutati cu brokerul si numai el va poate sfatuie daca este necesara o “ imbunatatire ” in aceasta perioada sau nu.
Acum a inceput procesul de cautare al casei , nu chetuiti downpayment total sau partial pe alte lucruri. Cel mai important lucru este sa aveti acest downpaymnet pe care l-ati declarat la inceput, intact.
Nu lasati ca valoarea investitiilor d-voastre sa scada mai jos de valoarea de care aveti nevoie sa incheiati afacerea.
Nu astepati pina in ultimul moment sa dovediti provenienta down payment-ului.
Nu impachetatidocumentele care ar putea fi cerute pentru verificarea income sau down payment.
In aceasta perioada nu faceti depozitari de valori mari in contul dumneavoastra daca nu aveti doavada ca acesti bani provin din surse legale si sunt dovedite prin documnete.
Nu uitati sa intrebati avocatul sau notarul dumneavoastra despre ajustarea platii taxelor de proprietate.
Plata lunara pentru o masina este o obligatie finaciara care trebuie discuta cu brokerul , deci nu uitati sa-i spuneti.
Nu uitati sa spuneti despre un student loan chiar daca inca nu ati inceput sa faceti plati la acest imprumut.
Nu uitati sa amintiti probleme de credit ce le-ati avut , daca ati avut in trecut.
Nu schimbati data de inchidere fara a anunta mortgage consultant.
Nu neglijati sa respectati toate conditiile din aprobarea de mortgage.
Nu lasati pe ultimul moment sa aranjati asigurarea de foc pentru proprietatea d-voastra. Inainte de semnarea actelor la avocat vi se va cere acest act pe care il puteti incheia cel mai comod cu compania de asigurare auto. Cind negociati un pachet in care se va include si asigurarea de foc a proprietatii vi se dau discount-uri importante.
Si nu in ultimul rind nu uitati sa-l tineti la curent pe mortgage consultant cu toate noutatile despre noua casa.
Pentru orice informatii referitoare la obtinerea unui mortgage puteti sa ne contactati prin telefon # 416-265-6707 ext 16 pentru Adrian Capraru Mortgage Broker, Mortgage Intelligence, e-mail capraru.a@mortgageintelligence.ca website www.mortgagenews.ca sau 416-265-6707 ext 18 pentru Mihaela Ceobanasu, Mortgagge Assistant, e-mail ceobanasu.m@mortgageintelligence.ca


Mihaela Ceobanasu si Adrian Capraru    3/16/2006


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian