Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


In pauza de masa - LipitoareaCa sa ajunga ceea ce este astazi, lipitorii I-au trebuit mii si mii de ani de lupta cu perfectiunea. Vorbesc de lipitoarea clasica, cu functii diferite, de la cel mai mic statut social posibil, pina la functia cea mai inalta, cu forme si culori variate, de la cea slaba si uscata pina la lipitoarea grasa si umflata, de la lipitoarea alba pina la cea neagra. Dar aceste clasificari nu conteaza, pentru ca indiferent de forma, culoare sau pozitie geografica, functia domniei sale este absolut identica. Dar ceea ce o face unicata in lumea aceasta e forma pe care si-o ia, culmea tocmai atunci cind se pregateste de “lipit”. Atunci e cel mai greu de descoperit , si nu stii cu adevarat daca ai sau nu de a face cu o lipitoare. Sint totusi multe semne de a o recunoaste atunci cind esti pe cale de a fi atacat. Ochii ii devin complet umezi si dragalasi, vocea ii devine blajina si plingacioasa. De cele mai multe ori te lasi totusi pacalit, in acest univers plin de minciuna si rautate si atit ii trebuie . Te infasca cu toate ghiarele, iti sare de beregata, isi infinge botul murdar in singele tau si nu se lasa pina nu suge absolut totul. Si aceasta se intimpla pe fundalul unei lumi absolut lipsita de vlaga, inrautatita pina la extrema negativa, o lume care si-a pierdut frumusetile si-n care sufletul nu mai are forme, nici fizice si nici morale.
Lipitoarea cu zimbetul ei characteristic ucide tot echilibrul vietii launtrice a victimei sale. Fara pareri de rau. As putea adauga aici, ca aceasta vietate care se inmulteste mai rapid ca buruienile si care in curind va fi prin excelenta partea dominanta a acestui Univers, nu este absolut deloc discriminatorie. Suge fara mila tot ce-i sta in cale, indiferent de forma, culoare, credinta. Pina la perfectiune cind i se pun epoleti si alte medalii nevazute, lipitoarea trece prin diferite teste , din viata de zi cu zi, nimic extraordinar, chial banal as zice eu, si incepe de la cea mai mica si frageda virsta. De fapt se naste cu aceasta calitate si si-o exerseaza pina la moarte, incepind cu primul urlet pe care-l scoate pe lumea aceasta si terminind cu ultima suflare.
Lipitoarea se gaseste la tot pasul, in universul tau, tara ta, cartierul tau, la magazinul de la coltul strazii, la banca unde te duci zilnic, la absolut toate unitatile publice, e chiar acum linga tine si te urmareste cu ochii mari si bale la gura ca sa te prinda, si tragedia e ca a inceput sa apara si-n casa ta ca urmare a degenararii universale.
De lipitoare nu poti scapa nici macar daca o anihilezi fizic. Datorita puterii nemaipomenite de inmultire, eliminind una nu poti produce decit o reactie in lant a formarii altor zeci si chiar sute de noi specimene, mai hapsine, mai dornice de singe. Acestor tinere creaturi nu le trebuie decit foarte putin timp ca se afirme si bineinteles ceva putere si rang social. Cu cit se afla pe o treapta sociala mai mare cu atit sansele de ajunge la perfectiune sint mai ridicate, nemaivorbind si de avantajele pe care le au in viata. Din fericire pentru restul lumii lipitoresti, aceste trepte sociale au si ele un sfirsit, dupa care caderea este brusca si usturatoare. Multe lipitori se echilibreaza in timp, altele nu-si mai revin niciodata iar acest lucru le inraieste si mai mult, singele supt se dubleaza, decaderea este mai intensa.
Sint absolut convinsa ca in timpul vietii domniei voastre ati cunoscut zeci si zeci de lipitori si ca toti ati trecut prin tot felul de experiente in care aceasta creatura a fost prezenta.. Multi dintre noi, la pas cu lumea moderna si nepasatoare alegem in cele din urma sa devenim la rindul nostru lipitori si trebuie sa recunosc ca o facem cu o adevarata arta ca si cum am fi facut-o din totdeauna. La inceput timid, pe urma cu tot mai multa inversunare. Multora le face chiar placere si trec prin experiente nemaipomenite, ceea ce-i face sa regrete viata anonima pe care au trait-o pina atunci, altii se lupta inca cu sentimentele si volorile pe care inca le mai poseda. Dar lipitoarea si implicit idea de a fi lipitoare este atit de puternica incat in foarte scurt timp, valorile de care tocmai vorbeam se diminueaza atit de repede incit nici nu mai stii daca au existat sau nu vreodata.
Intr-o lume ireala pentru generatiile mai in virsta, lipitoarea si-a facut dind din coate un loc fruntas si de invidiat. O parte din noi s-a obisnut cu domnia sa si o ignora in totalitate, cealalta parte i-a declarat in fata un razboi total si inconfundabil, ajungind uneori la o violenta majora. Sincer, nu cred in disparitia ei, desi o doresc din tot sufletul.
Asa ca ma straduiesc din rasputeri sa ma obisnuiesc cu prezenta ei , la orice ora din zi si din noapte, in orice loc din univers, incercand sa o inving fara sa ma ranesc.


de Lucia Verman    1/18/2006


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian