Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Colindul credintei


Ne aflam in apropierea Duminicii dinaintea nasterii dupa trup a Domnului nostru Iisus Hristos. Cantarile Sfintei Biserici si colindele noastre dragi, colinde strabune au deschis inima noastra crestineasca pentru primirea dumnezeiescului Prunc - Iisus Hristos.
Sf.Ioan Botezatorul, vazandu-l pe Iisus ca vine la raul Iordanului sa fie botezat, a zis: "Iata Mielul lui Dumnezeu, cel ce ridica pacatele lumii".
Asadar, ne bucuram de Craciun fiindca vine la noi Mantuitorul insusi. El este oaspetele divin pe care omenirea l-a asteptat veacuri de-a randul. Este singurul care a adus impacarea cu Dumnezeu si cel care ne poate ajuta sa ne indreptam viata pe calea cea buna. Viata Mantuitorului nostru Iisus Hristos a fost un dar dat omenirii, iar jertfa sa de pe crucea Golgotei a fost o jertfa de rascumparare, bine primita inaintea lui Dumnezeu. Din clipa in care a stat in bratele Maicii Sale si pana cand a stat cu bratele intinse pe cruce si dupa aceea prin moartea, invierea si inaltarea la cer ne-a daruit mantuirea noua, oamenilor.Craciunul nu ne aduce numai amintirea unui mare eveniment istoric, ci el este si o sarbatoare a credintei. Noi dorim ca in mod tainic Hristos sa se nasca si in sufletele noastre si sa-l primim ca pe bunul nostru mantuitor. Biserica ne invata sa cantam spunand mereu la prezent:
"Hristos se naste mariti-L
Hristos din ceruri intampinati-L
Hristos pe pamant inaltati-va".
Sa alungam din inimile noastre toata rautatea, toata vrajba si ura dintre noi si sa ne imbracam in haina de sarbatoare duhovniceasca ca sa salasluiasca intre noi marirea lui Dumnezeu, pacea si buna intelegere intre oameni si popoare.
Sa facem toti din inima noastra un Bethleem cald si primitor si sa-l chemam pe Pruncul Iisus zicand: Vino, Doamne Iisuse Hristoase Mantuitorul nostru si alunga de la noi pe tot vrajmasul si pizmasul, impaca viata noastra, Doamne. Miluieste-ne pe noi si lumea ta si mantuieste sufletele noastre ca un bun si de oameni iubitor".

Preot Stefan SAVULESCU    12/18/2005


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian