Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Iata vine Mos Craciun si la Toronto

Iata vine Mos Craciun,

A sosit iara Decembrie cu alaiul lui de evenimente! Unul dintre ele a fost iara, Serbarea de Craciun de la Scoala Romaneasca.
Din nou o mina de parinti inimosi, s-au apucat sa-i scrie lui Mos Craciun, in “limba vechilor Cazanii” sa nu-i uite pe puii de romani de pe meleagurile canadiene si sa vina sa-i viziteze! Inca am in fata ochilor, imaginea fetelor surprinse si ochii mariti de bucurie ai copiilor, ca Mos Craciun a venit si la Toronto, asa cum le-a spus el:”tocmai de peste mari si tari, din muntii Carpati, sa le aduca daruri!
Indrumati de cele sase entuziaste profesoare, copii de toate virstele, de la gradinita, la clasa a opta, au pregatit cintece, colinde, poezii, scenete, dansuri populare si moderne, reusind sa-l incinte pe Mos Craciun cu talentul lor! Sunt ferm convinsa ca Mosu’ si audienta numeroasa, au fost superincintati de cit de frumos s-au prezentat copiii, pentru ca, sa nu uitam, ca acesti copii sunt cei care sunt expusi mai mult din jumatate din zi, mai mult de jumatate din an, la limba engleza, si nu la limba lor materna. Eforturile lor sub indrumarea profesoarelor s-au materializat intr-un frumos spectacol, rasplatit din belsug cu aplauze si la sfirsit cu daruri de la Mos Craciun
Este extraordinar ca activitatea de la Scoala Romaneasca continua si-n acest an cu mult avint, este nemaipomenit ca au prilejul copiii nostri sa se cunoasca de mici intre ei si chiar daca noua, parintilor ni se pare ca vorbesc mai mult engleza decit romana, undeva, in subconstientul micutelor noastre vlastare se formeaza acel deocamdata nedefinit pentru ei,”ceva romanesc”, pe care noi adultii in numim “Spirit Romanesc” . Sa nu va indoiti nici o clipa dragi parinti ca perseverenta voastra nu va va fii rasplatita! Toti cei care pastrati scumpele noastre traditii, acasa si in afara casei, veti vedea in timp, ca veti avea in viitor rezultate minunate cu copiii!
Asa ca-mi permit dupa acest minunat eveniment, sa-i sfatuiesc pe parintii care au copii si care n-au calcat inca pragul scolii romanesti din Toronto s-o faca cu incredere. Faceti-va timp dragi parinti, simbata dimineata si aduceti-i pe copii la scoala romaneasca si nu veti regreta nici voi, nici ei! Mi s-a parut nemaipomenita scena pe care am observat-o intre doi baietei, de cinci-sase ani, care se rugau de parinti,in romaneste, dupa ce aproape toata lumea plecase de la serbare:”Eu vreau sa mai stam, ca vreau sa ma mai joc cu el!” Copiii s-au imprietenit, parintii la fel si asa pas cu pas se consolideaza comunitatea romaneasca de pe aceste meleaguri.Si ce poate fi mai minunat decit, ca la atitia kilometrii departare de casa sa putem avea prilejul sa ne manifestam si sa actionam, in limba materna si noi si copiii nostri?! Veniti si nu veti regreta!
Felicitari copii ati fost la inaltime!
Felicitari dragi parinti organizatori pentru munca si sufletul depus la organizarea serbarii!
Multumim celorlalti parinti care n-au copiii la scoala romaneasca si totusi au participat cu entuziasm la eveniment! Multumim sponsorilor, care cu drag si-au oferit sprijinul la reusita acestei Intimplari Romanesti pe tarimuri canadiene! Multumim Coralei Romanesti din Toronto, care ne-a incintat auzul si ne-a mingiiat sufletul cu minunatele noastre colinde cintate la un inalt nivel artistic! Multumim ziarelor si televiziunii prezente si tuturor participantilor!
Sa mai vii Mos Craciun si la anu’ si vei ramine uimit ce multe si grozave lucruri romanesti vor sti copii romani din Toronto!

N.R. Ca in fiecare an Dl Dumitru Popescu - directorul revistei Observatorul - a daruit carti si calendare Scolii Romanesti din Toronto.
Lili Chitoi - Toronto    12/15/2002


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian