Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Avantajul in a folosi un broker si cum functioneaza sistemul in Canada.Ma numesc Adrian Capraru, sunt broker la Mortgage Intelligence si sunt in business de peste 10 ani .De-a lungul anilor am ajutat sute de romani sa isi indeplineasca unul din visele pentru care au emigrat in Canada si acela fiind de a-si cumpara o casa. Mortgage Intelligence este cea mai reputabila companie de mortgage in Canada si are acces la peste 50 de institutii financiare. Pentru a fi broker la Mortgage Intelligence este necesar sa ai experienta bancara si toate atestarile cerute de Canadian Institute of Mortgage Brokers and Lenders (CIMBL).
Acum doua luni mi s-a alaturat Mihaela Ceobanasu, Mortgage Assistant, care a lucrat pentru citiva ani in partea de credit pentru American Express.Impreuna am inceput o campanie de informare, in special pentru comunitatea romaneasca din Toronto, despre procesul obtinerii creditului necesar pentru cumpararea unei case.
In acest prim articol as dori sa va explic care este avantajul in a folosi un broker si cum functioneaza sistemul aici in Canada.
Brokerul are acces la o multitudine de institutii financiare-banci, trust-uri, fonduri de pensii si fonduri private si cunoaste diferentele, uneori majore, intre mortgage-urile oferite de acestea.
Ginditi-va, pentru citeva momente si incercati sa va amintiti cind banca d-voastra va sfatuit sa treceti strada si sa vorbiti cu competitia lor pentru ca au rate mai bune…… indiferent ca ati avut nevoie de un imprumut la masina, RRSP loan sau credit card???? Deci, acest lucru nu s-a intimplat si nu se va intimpla niciodata.Broker-ul , avind informatii de la toate institutiile financiare va poate plasa mortgage-ul in functie de situatia particulara a fiecaruia.
Rata de mortgage e partea cea mai usoara a”propozitiei”. Pentru noi,rata e un element important, dar nu hotaritor in a lua o decizie, care ne va afecta pentru urmatorii 15-20 de ani. Trebuie luate in considerare si alte “calitati” ale produsului respectiv , cum ar fi privilegiile de plata in avans si penalitatile ce intervin in cazul unei intreruperi neplanificata de contract.
Foarte multi clienti nu inteleg diferenta intre un preapproval dat de banca si cel ce il obtineti apelind la serviciile noastre. Un angajat al bancii are un timp limitat de a petrece cu d-voastra si de foarte multe ori nu are experienta necesara in a intelege situatia d-voastra reala , el fiind concentrat in a va vinde un nou produs bancar (RRSP, loan, new account, visa) .
Cind iesiti pe usa bancii, aveti in mina un certificat prin care vi se garanteaza o suma de bani ( mortgage), dar care are atasate cel putin 5-6 conditii referitoare la serviciu d-voastra, istorie de credit si dovada de plata initiala. Fara verificare de credit, fara a va intreba si intelege ce fel de servicii aveti (full time, part time sau self employed) la closing day va vor spune ca nu va pot ajuta pentru ca nu ati indeplinit una sau mai multe din conditiile scrise pe “mortgage preapproval certificate”.
Nu ma intelegeti gresit. Nu toate bancile sunt la fel si nu toti vor actiona ca in scenariul de mai sus, dar de-a lungul anilor am avut suficienti clienti care au avut astfel de probleme.
“Time is money” spune englezul si are perfecta dreptate.
Apelind la serviciile mele veti fi in masura sa petreceti mai mult timp cu familia sau prietenii si nu va trebui sa va invoiti de la serviciu ca sa gasiti “banca d-voastra” deschisa.
Printr-un simplu telefon, avind o discutie preliminara si o aplicatie pe Internet la www.mortgagenews.ca si cu O SINGURA VERIFICARE DE CREDIT puteti avea preapproval cu cea mai buna rata de la diferite banci in doar citeva ore.
Focusul meu este in a va aproba la mortgage-ul la care sa va permita sa va mentineti un nivel de trai decent.Impreuna vom stabili care este “zona de confort”financiar pentru fiecare situatie in parte.
In Canada, spre deosebire de Roamnia, toti ne vom muta (conform statisticilor) la fiecare 3-7 ani si de aceea ar trebui sa cumparam prima casa nu ca fiind “ casa visurilor noastre “ ci un prim pas de a nu mai plati mortgage-ul altuia (a proprietarului caruia ii platiti chirie).
Sunt sigur ca multi nu apeleaze la brokeri pentru ca considera ca la sfirsitul procesul va trebui sa plateasca o taxa. Acest lucru NU este adevarat,eu fiind platit de institutia financiara de la care obtinem imprumutul.
Acest lucru e foarte important de stiut pentru ca atunci cind va hotariti sa cumparati o casa sunt multe cheltuieli si nu vreti sa va mai incarcati in plus si cu altele.
Aceasta este “job description”-ul meu si acesta e munca mea de zi cu zi.
Oricine interesat de a obtine un mortgage cu rezultate exceptionale va beneficia de experienta, obiectivitatea si profesionalismul meu.

Pentru orice informatii si sfaturi finaciare contactatine la telefon in Toronto
# 416-265-6707 ext 16 pentru Adrian sau ext 18 pentru Mihaela.


Adrian Capraru    11/7/2005


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian