Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Valoarea unei clipe-Dumnezeu simte inima omuluiVa indemn la o clipa de meditatie launtrica !
O, nici nu ne dam noi seama cit de mare, cit de bun, cit de puternic si de intelept este Dumnezeu ! Nici nu ne dam noi seama cit de mult El ne iubeste pe noi ! O singura clipa macar, sa ne lasam cuprinsi de intelepciunea de a fi constienti Cine este Dumnezeu ! O singura clipa sa vedem armonia, complexitatea si maretia acestei lumi create de El, o singura clipa sa fim constienti de viata (marea taina) pe care Dumnezeu, singurul Stapin al vietii si al mortii, a pus-o in toata faptura Lui ! O singura clipa macar si am fi salvati din ghearele mortii vesnice ! Acea clipa ar fi de ajuns ca sa vedem nimicnicia noastra, murdaria si rautatea din inimile noastre, orbirea sufletului nostru, desertaciunea acestei lumi si calea mortii pe care noi mergem ! Acea clipa are darul de a ne trezi ! Acea clipa ar insemna pentru noi regasirea de sine, regasirea Lui Dumnezeu, trezirea din moarte, cistigarea vietii vesnice ! Sa ne rugam Lui Dumnezeu, sa ne dea lumina acelei clipe ! Sa inchinam viata noastra-clipa noastra intreaga Creatorului ! Sa inchinam vointa noastra, simtamintele noastre, idealurile noastre, vointei Lui ! Sa facem binele asteptind plata de la Dumnezeu ! Sa luptam pentru umila noastra existenta pastrind o vie si sincera nadejde in Dumnezeu !
Sa stergem din inimile noastre rautatea, ura, invidia, nemultumirea, mihnirea, supararea si toate celelalte sentimente ucigatoare de suflet ! Sa primim absolut tot ceea ce ni se intimpla cu dragoste si multumire catre Dumnezeu pentru ca dar de la El este spre mintuirea noastra !
Spune Iisus Hristos in Sfinta Evanghelie astfel : « Iata, Eu stau la usa si bat... ». El sta la usa inimilor noastre si bate cu indelunga rabdare si nemrginita dragoste, asteptind sa intre. Sa primim pe Iisus Hristos cu dragoste sincera si totala incredere in inimile noastre !
Sa redescoperim simtamintele desavirsite de dragoste, bunatate, smerenie, blindete, iertare pe care Dumnezeu le-a pus in fiinta noastra atunci cind ne-a facut dupa chipul si asemanarea Sa ! Sa traim aceste simtaminte si sa ne lasam transformati de ele !
Sa rugam pe Iisus Hristos , fiul Lui Dumnezeu sa ne ajute sa ne ducem crucea pe calea Lui ! Calea Lui Iisus Hristos Dumnezeul cel adevarat, este calea acestor simtaminte desavirsite cu care a trecut prin suferinta pentru a invinge suferinta, cu care a trecut prin moarte pentru a invinge moartea ! El a venit pe Pamint si a murit pe cruce pentru a ne arata si chema pe calea desavirsirii simtamintelor noastre, pe calea nemuririi ! Dumnezeu ne-a dat viata asta, clipa asta ca fiind singura noastra sansa de a dobindi viata vesnica ! Asadar, daca in aceasta viata-clipa noastra, vom primi pe Iisus Hristos, Dumnezeul cel adevarat in inimile noastre cu totala incredere si vom merge pe calea Lui , Iisus Hristos va fi cu noi si noi vom invia cu El !
Sa multumim Lui Dumnezeu pentru aceasta clipa !
Sa semanam prin faptele noastre dragostea si increderea in Dumnezeu ! Sa vedem cu ochii inimii si sa iubim frumusetea din toata faptura, din semenii nostrii, frumusetea din tot ceea ce ne inconjoara , din tot ceea ce Dumnezeu a creat ! Dumnezeu simte inima si vede gindurile omului. Cine seamana dragoste si credinta in Dumnezeul cel adevarat, acela culege viata !
Sa fim constienti in fiecare clipa ca adevaratii nostrii vrajmasi sunt gindurile lipsite de dragoste ! Voia Lui Dumnezeu este dragoste, bine, pace, adevar si dreptate.
Sa iubim pe Iisus Hristos, Dumnezeul nostru cu o dragoste care trece prin moarte ! Sa traim azi dragostea pentru Hristos, sa ne lasam transformati de aceasta dragoste ! Sa fim buni, blinzi si milostivi ! Sa iertam in inima noastra pe cei care ne gresesc noua, sa ajutam pe cei saraci.
Parintele Arsenie Papacioc spunea ca saracul iti intinde mina ca sa-ti dea raiul !
Sa fim constienti ca Iisus Hristos, Dumnezeul cel adevarat este cu noi in fiecare clipa pentru a ne ajuta sa mergem pe calea Lui ! El ne simte inima si ne citeste gindurile !
Sa nu aminam pe miine roadele simtamintelor noastre, pentru ca acest miine nu este al nostru ! Miine putem fi morti cu trupul si cu sufletul pierdut !
Daca crezi cu adevarat in Iisus Hristos, sincer, in inima ta, El te ajuta ! Doar zice Mintuitorul nostru : « Toate sunt cu putiinta celui ce crede ».
Dumnezeu va avea mila de sufletul nostru la judecata de apoi la fel cum noi avem mila in aceasta viata de semenii nostrii care sunt in nevoi si suferinta ! Sa nu ne gindim ca avem datorii ! Ne va ajuta Bunul Dumnezeu ca sa ni le platim ! Sa avem incredere deplina in El ! Adevarul este dincolo de lucruri ! Lumina intelepciunii Lui Dumnezeu este dincolo de aparente, deasupra ratiunii noastre de pacatosi si se dezvaluie numai prin credinta ! Mare este puterea si intelepciunea Lui Dumnezeu ! Noi oamenii facem dupa voia noastra dar intotdeauna iese dupa voia Lui ! Fara El noi suntem morti ! Cu El, si numai cu El suntem vii !

Epilog : In urma unui articol pe care revista Formula AS mi l-a publicat, am primit citeva scrisori de la oameni foarte saraci si bolnavi din Romania ! Ei ma roaga sa-i ajut fie eu personal fie sa cer ajutor comunitatii romanesti de aici din Canada. Majoritatea dintre ei au boli grave cum este cancerul, coxartroza, hematom pe creier, hepatita B etc. Va rog din toata inima, milostiviti-va si ajutati si pe acesti sarmani ! Dumnezeu va fi si El milostiv cu dumneavoastra ! Ginditi-va ca noi nu am venit pe lumea aceasta ca sa adunam bogatie lumeasca desarta pe care o vom lasa aici, ci am venit ca sa ne salvam sufletele ! Eu va pot arata scrisorile primite si adresele acestor oameni. Am incredere in sufletul dumneavoastra bun.
Bunul Dumnezeu sa va ajute !

PS-Nu va ginditi nici macar o clipa ca eu as avea vreun merit in scrierea acestui articol ci sa stiti ca eu sunt un biet pacatos ! Multumesc din toata inima Maicii Domnului, Fecioara Maria si Domnului nostru Iisus Hristos pentru tot ajutorul pe care mi l-au dat si mi-l dau neincetat !

Doamne ajuta,

Mircea Suta, Etobicoke

N.R.
telefonul dlui Mircea Suta 416-233-7613


Mircea Suta, Etobicoke    9/21/2005


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian