Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Ziua Romaniei in Toronto

Joi, 28 Noiembrie 2002, la invitatia Consulatului General al Romaniei si a Parlamentului o delegatie a comunitatii romanesti a asistat la o sedinta in Parlamentului.
Din Delegatie a facut parte Mihai Floca (General Armata Romana), Nicanor Teculescu (Consul General Toronto), Ionel Marin (Consilier Economic). Nicapetre (Artist Plastic-Sculptor), Magdalena Popa (Artista - fosta prima balerina a Romaniei), Eugen Roventa (profesor universitar York-Glendon College), Dumitru Popescu (directorul ziarului Observatorul din Toronto), Marcel Ban (inginer), Cristina Pirvu (pianista - studenta UofT)
Discursul parlamentarului Tony Ruprecht a fost unul despre ROMANIA si ROMANI, despre importanta zilei Nationale a Romaniei care se celebreaza pe data de 1 Decembrie, despre recentele evenimente cu privire la NATO.
Tony Ruprecht a reusit sa ridice in picioare "ambele tabere" ( partidul de guvernamant si opozitia ), sa fie aplaudata indelung Romania si Romanii de intreaga audienta, lucru intimplat pentru a doua oara in istoria Parlamentului.
Seara in elegantele saloane ale Clubului Ontario din Toronto, Consulatul General al Romaniei a oferit o receptie la care au participat ministri, parlamentari, sefi de misiuni diplomatice, foarte multi romanii din Toronto, Mississauga, Kitchener, Hamilton, London.
Sau intonat imnurilor de stat ale Romaniei si Canadei.
In cuvantul lui - consulul general al Romaniei - Nicanor Teculescu - a vorbit despre insemnatatea Zilei Romaniei- a Marii Unirii dela Alba Iulia, despre invitarea Romaniei in NATO, despre aportul Canadei si a diasporei romane din Canada in sprijinirea eforturilor de aderare.
Au vorbit in continuare politicieni, ministri care au apreciat eforturile Romaniei , o tara democratica si libera, modul de comportare a diasporei Romane din Canada in promovarea valorilor romanesti dar si in integrare in viata Canadei.

observator    12/1/2002


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian