Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


George Joseph Laurer (GJL)-inventatorul codului de bare UPC

“A murit” este unul din leitmotivele știrilor care apar zilnic, ceas de ceas, pe internet, că și moartea face parte din…viaţă! Mor oameni necunoscuţi, câte unul sau la pachet, de bătrâneţe, de boală, în accidente, uciși…Mor și oameni cu notorietate, din aceleași cauze. Acestora li se acordă atenţie, uneori cu mult tam-tam, alterior doar în treacăt.

În această lună decembrie, 2019, a murit și George Joseph Laurer (GJL) (https://en.wikipedia.org/wiki/George_Laurer ), inventatorul codului de bare UPC (Universal Product Code), cunoscut în Europa ca EAN13 ( European Article Number). Ṣtirea morţii lui GJL a trecut aproape neobservată. Poate pentru a nu trezi curiozităţi…

Codul inventat de GJL este de importanţă globală pentru comerţ. Ṣi nu numai…
Fără această minune, ar fi fost de neconceput existenţa marketurilor, supermarketurilor, hipermarketurilor, mall-urilor etc. Nicio marfă ( cu puţine excepţii) nu se mai vinde și nu se mai cumpără fără să aibă UPC sau EAN13:
Avantajele codului sunt incontestabile! Permite accelerarea vânzărilor și a plăţilor la casă, precum și cunoașterea exactă a intrărilor și ieșirilor de marfă, a stocurilor, în orice moment. Cele 13 cifre conţin ţara, firma,produsul…Ele se transpun în cod de bare, linii de diferite grosimi.
Ca orice creator, și George Joseph Laurer și-a semnat opera prin trei grupe de câte două bare ( de obicei mai lungi decât celelalte), la început, la mijloc, la sfârșit, de la stânga la dreapta Ele se traduc numeric 6 6 6, fiecare din cele trei nume ale lui GJL având câte șase litere! La unele produse codul numeric poate fi cu mai puţin de 13 cifre, dar codul de bare conţine obligatoriu cele trei perechi de bare.
Aceste perechi de bare se numesc “ bare de siguranţă”. A cui siguranţă?! Sistemul electronic de la casă, citește mai întâi “ barele de siguranţă” , apoi celelalte bare reprezentand produsul. Dacă “barele de siguranţă” sunt deteriorate, mânjite etc. sistemul nu citește produsul. Atunci operatorul de la casă introduce în sistem , prin tastatură, codul numeric, cele 13 cifre ( sau mai puţine). “ Barele de siguranţă” sunt ocolite…
Ṣi CNP-ul ( codul numeric personal din 13 cifre) se poate transpune în cod de bare EAN13. Au apărut deja legitimaţii de serviciu în care CNP-ul este transpus în cod de bare EAN13! Nu va dura prea mult și codul de bare personal va fi aplicat pe persoană, pe frunte sau pe deget. Dar, circumstanţele existenţiale viitoare pot fi de așa natură încât să fie suficientă doar aplicarea lui 666, numele de botez, numele de familie nemaiavând nicio relevanţă. Acuma ne dumirim! Cei aflaţi în ţarcul celui rău nu au nume…Asta înseamnă pierderea totală a libertăţii. O sclavie care n-a mai existat și nici nu va mai exista.
Un proverb englez spune: Curiosity killed the cat ( Curiozitatea a ucis pisica). A fi curios în această problemă delicată înseamnă viaţă, înseamnă pregătirea din timp pentru momentul când trebuie ruptă …pisica: cu 666 ( un număr nume pentru toţi), având acces la toate cele necesare vieţii acesteia trecătoare, sau fără 666, devenind paria, aruncaţi din societate în groapa cu lei, ca Daniel și tovarășii lui (Daniel, cap.6, Daniel în groapa cu lei, BVA) dar câștigând pașaportul pentru imperiul libertăţii, Împărăţia lui Dumnezeu, și un nume nou:
“Biruitorului îi voi da din mana cea ascunsă o și-i voi da o pietricică albă p și pe pietricică scris un nume nou, pe care nimeni nu-l știe decât cel care-l primește.” (Apocalipsa 2,17,BVA)
De această încercare teribilă nu scapă nimeni din cei în viaţă la acele momente. De fapt ne aflăm în preludiul încercării:
Și i s'a dat ei să-i dea chipului Fiarei un duh , pentru ca chipul Fiarei să și grăiască și să facă'n așa fel ca toți cei ce nu se vor închina chipului Fiarei să fie uciși./Și pe toți, pe cei mici și pe cei mari, și pe cei bogați și pe cei săraci, și pe cei liberi și pe robi îi face să-și pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte,/încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde , fără numai cel ce are semnul: numele Fiarei sau numărul numelui Fiarei./Aici e'nțelepciunea! Cine are pricepere, să socotească numărul Fiarei; că e număr de om. Și numărul ei este șase sute șaizeci și șase. (Apocalipsa 13,15-18, BVA)
Deci 666 este numărul unui nume de om, George Joseph Laurer, dar nu el este Antihristul, tot un om,care va lucra cu puterea Satanei. Am putea spune că această diversiune este o operaţiune “ sub steag străin”. GJL doar a lucrat cu duhul lui Antihrist, care duh este la lucru de la întemeierea Bisericii.

Iubiților, nu dați crezare oricărui duh, ci puneți duhurile la'ncercare, dacă sunt de la Dumnezeu; pentru că mulți profeți mincinoși au ieșit în lume./Întru aceasta să cunoașteți voi duhul lui Dumnezeu: fiece duh care-L mărturisește pe Iisus Hristos ca venit în trup , este de la Dumnezeu;/și fiece duh care nu-L mărturisește pe Iisus, nu este de la Dumnezeu; el este al lui Antihrist, despre care ați auzit că vine, și acum chiar este în lume. (I Ioan 4,1-3)
Prin urmare, să fim curioși, cercetând cu atenţie Sfânta Scriptură și trăind viaţa Bisericii. Această curiozitate n-a ucis pe nimeni. Este singura dătătoare de Viaţă, adesea cu preţul vieţii acesteia…
Cerul și pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece./Luați aminte la voi înșivă, să nu vi se îngreuieze inimile de'mbuibare și de beție și de grijile vieții, și ziua aceea să vină peste voi fără veste,/căci ca o mreajă va veni peste toți cei ce locuiesc pe fața'ntregului pământ. /Așadar, privegheați în toată vremea rugându-vă, ca să vă'ntăriți să scăpați de toate acestea care vor să vină și să stați înaintea Fiului Omului. (Luca 21,33-36,BVA)
Să credem și să cercetăm, cu atât mai mult dacă suntem în faza în care nu credem… deocamdată. A cunoaște Sfânta Scriptură este și un act de educaţie culturală.


.......................
Nicuşor Gliga
Düsseldorf, Decembrie 2019





Nicuşor Gliga    12/26/2019


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian