Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Întâlnire Internaţională a Tineretului Ortodox

În aceste zile orașul Craiova găzduiește Întâlnirea Internaţională a Tineretului Ortodox, o manifestare care se află la cea de a VI-a ediție și care s-a desfășurat, în anii anteriori, la Baia Mare (2014), Cluj-Napoca (2015), București (2016), Iași (2017) și Sibiu (2018).

Timp de cinci zile, în perioada 5-8 septembrie 2019, peste 4000 de tineri ortodocşi sunt prezenți în vechea reședință a Băniei Olteniei, unde activitățile programate oferă posibilități de cunoaștere și înțelegere a spiritului religios al zonei, de meditație, precum și de prezentare a unor valori tradiționale și contemporane. Tinerii care iau parte la aceste activități reprezintă fiecare eparhie din cuprinsul Patriarhiei Române, precum şi comunităţile ortodoxe din: Republica Moldova, Ucraina, Grecia, Serbia, Albania, Macedonia, Germania, Franța, Belgia, Italia, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Elveția, Turcia, India etc.
Genericul sub care se desfășoară întâlnirea de anul acesta este „Cu toţii suntem un Potir! Credinţă, nădejde şi dragoste”, mesajul esențial al manifestărilor fiind îndreptat către ideea de a exista un prezent și un viitor mai bun pentru tânăra generație.

La deschiderea oficială a manifestării, care a avut loc joi, 5 septembrie, în Piața „Mihai Viteazul” din Craiova, a participat Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei și de reprezentanți ai administrațiilor județului Dolj și municipiului Craiova. Tot joi a fost și vernisajul Expoziţiei de fotografie – Mount Athos – Lingering between image & photographic gaze / Muntele Athos – Pendulând între imagine şi reprezentare fotografică, în holul Universităţii din Craiova. Seara s-a încheiat cu momente artistice, de un mare interes fiind cele oferite de cunoscuții interpreți Tudor Gheorghe și Felicia Filip.

Cea de a doua zi este dedicată conferinţei „Unitatea în Duh şi Adevăr. Credinţă, Nădejde, Dragoste” (susținută la Sala Polivalentă de către IPS Părinte Dr. Irineu), procesiunii „Credinţă, Nădejde, Dragoste” (pe un traseu care include mai multe obiective religioase craiovene) și unui Concert de muzică populară, în Piaţa „Mihai Viteazul”.
Sâmbătă tinerii vor putea fi prezenți la lansarea cărții Preotul ortodox în veacul XXI. Schiţe pentru un portret (la Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”), la dezbaterea Relaţiile dintre Grecia şi România (coordonată de istoricul Apostolos Patelakis), la cunoașterea individuală a orașului Craiova sau, seara, la un concert de muzică ușoară.

Ultima zi a întâlnirii, Duminică, include o deplasare la Maglavit, participarea la sfințirea cunoscutei mănăstiri din această localitate, festivitatea de închidere a evenimentului şi predarea ştafetei către delegaţia Sfintei Arhiepiscopii a Timişoarei, care va găzdui Întâlnirea Tinerilor Ortodocși în anul 2020.


Rodica Pospai Păvălan    9/6/2019


Contact: 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian