Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


”Cerbul de Aur” - o poveste minunată care continuă...

Festivalul internaţional de muzică ușoară ”Cerbul de Aur” a debutat în anul 1968 şi a avut până acum 18 ediţii, ultima dintre ele fiind organizată în 2018, la aniversarea a 50 de ani de la debut. În timp a devenit cel mai mare show de acest fel organizat în România, fiind găzduit de fiecare dată de vechiul burg din Țara Bârsei.
Manifestarea reprezintă un eveniment artistic vechi și drag publicului meloman din România, organizat de Televiziunea Națională în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Braşov, Consiliul Judeţean Braşov, finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, copoducători fiind TVR Moldova și Radio România.
Prin calitatea excelentă a actului muzical, „Cerbul de Aur” s-a dovedit a fi de-a lungul anilor nu doar un brand de prestigiu al TVR, ci şi unul naţional, concertele prezentate în cadrul festivalului adunând un număr impresionant de spectatori şi telespectatori.

Pentru concurenţii din acest an, echipa TVR a pregătit un format cu două zile de concurs, o Gală de Premiere, mai multe recitaluri de excepție, plus numeroase activități conexe. Regalul începe pe 22 august 2019 și se va încheia duminică, 25 august cu un impresionant Spectacol folcloric, cu muzica populară românească şi prelucrări de actualitate ale acestui îndrăgit gen muzical.
Pe generoasă scena din Piaţa Sfatului vor susține recitaluri Emeli Sandé, Ronan Keating, Ştefan Bănică jr., Irina Rimes și Corina Chiriac. În Premieră, pe 22 august, în seara de Deschidere, tinerele soliste Laura Bretan și Ester Peony - prezente pentru întâia oară la ”Cerb” - precum şi Olivier Kaye (câştigătorul Premiul I şi al Premiul Publicului anul trecut) vor oferi un moment special.

Un număr de 12 interpreți finaliști se vor ”duela” muzical în primele două zile de concurs, respectiv, joi (22) şi vineri (23 august), pentru ca sâmbătă să aflăm câştigătorii premiilor în valoare totală de 55 de mii de euro. Iar duminică, în mod traditional, va urma o Gală a folclorului românesc.

De-a lungul anilor în cadrul acestui prestigios format de televiziune au evoluat vedete international ale cântului, precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Sheryl Crow, Tom Jones, Vaya con Dios, Coolio, Barbara, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow, James Blunt, Amy Macdonald, Nicole Scherzinger şi mulţi alţii, pe care semnatarul acestor rânduri a avut plăcerea și onoarea de ale urmări pe viu și a relata în scris despre memorabilele lor prestații.
„Prima jumătate de veac a Festivalului a trecut ca o poveste. Cu ediția a XIX-a din 2019 începem să scriem povestea următorilor 50 de ani” a declarat Doina Gradea, Președinte-Director General al TVR. Odată cu ediția aniversară din 2018, ne-am propus să readucem continuitate în organizarea ”Cerbului de Aur” și să îi păstrăm strălucirea. Iată că ne-am ținut de cuvânt, iar acest lucru nu ar fi fost posibil fără sprijinul Primăriei și al Consiliului Județean Brașov.Vom face tot posibilul pentru ca festivalul să aducă bucurie în inimile brașovenilor și a turiștilor.

„Cerbul de Aur este o sărbătoare şi un bun prilej de a readuce în atenţia publicului şi a revigora piese mai vechi ale melosului românesc. Repertoriul ales de concurenţi este echilibrat: sunt atât piese moderne, cât şi melodii de aur ale muzicii româneşti, pe care noi le-am reorchestrat pentru a le îmbrăca într-o formă pop-simfonică”, a dezvăluit Andrei Tudor, compozitor și dirijor. Acest eveniment reprezintă o sărbătoare a muzicii...
Sub bagheta dirijorilor Ionel Tudor şi Andrei Tudor, care vor evolua și în postura de pianiști, 50 de instrumentişti formează Orchestra Festivalului, alcătuită prin reunirea ”Big Band-ului Radio” (cea mai cunoscută şi longevivă formație de gen profesionistă din România) și Orchestra Operei din Brașov, manager Ovidiu Lucian Mezei. Acest redutabil grup instrumental s-a remarcat în mod strălucit și la ediția anterioară, urmând să acompanieze și în 2019 atât concurenții, cât şi vedetele care vor susţine momente speciale pe grandioasa scenă din Piața Sfatului. Organizatorii continuă astfel onorana ”cutumă” începută încă de la debutul prestigioasei confruntări muzicale intrernaționale din 1968, în sensul că finaliştii trebuie să concureze ”live” cu orchestră, ceea ce contribuie la crearea unei atmosfere vii, reale.

Laureaţii celei de-a XIX-a ediţii vor fi desemnaţi de un Juriu international alcătuit din celebra interpretă Loredana, compozitorul Vasile Şirli (românul care a compus timp de 28 de ani muzica originală pentru Disneyland Paris), celebrul cântăreț și comper Ricky Dandel, artista belgiano-franceză Victor Laszlo şi cantautorul italian Erminio Sinni.
Unul dintre cele mai puternice nume din show-biz-ul românesc, cu o carieră de un sfert de secol în care a lansat zeci de hituri, Loredana va fi în acest an la ”Cerb” într-o ipostază nouă: aceea de jurat.
Cunoscutul muzician Vasile Şirli trăieşte la Paris şi a fost vreme de trei decenii directorul muzical al Parcului de distracții Disneyland din Capitala Hexagonului. A semnat muzică de film, de televiziune, a compus numeroase șlagăre.
Numele lui Ricky Dandel aproape se confundă cu ”Cerbul de Aur”. A prezentat cinci ediţii şi a susţinut două recitaluri pe scena de la Braşov, în 1992 şi în 1993, dar se află pentru prima dată la masa juriului. „În acest an, am deosebita plăcere de a privi scena şi evoluţia concurenţilor din altă postură decât cea cunoscută, respectiv cea de membru al juriului. Însă emoţia care mă încerca cu ani în urmă va fi cu siguranţă aceeaşi”, mărturiseşte Ricky.
Cel de-a patra membră a juriului, artista franco-belgiană Viktor Lazlo, este cunoscută publicului larg mai ales datorită hit-ului ”Breathless”, lansat în 1987, an în care a fost şi gazda finalei Eurovision Song Contest, desfăşurată în Bruxelles. A lansat peste 15 albume şi compilaţii vândute în mai mult de 30 de ţări, are cinci Discuri de Aur, a efectuat turnee internaţionale, dar a cochetat şi cu musical-ul şi actoria.
După ce a dorit să reprezinte ţara noastră la Eurovision şi a participat la Selecţia Naţională din 2018, ajungând până în finală, cântărețul italian Erminio Sinni revine în România ca jurat la Festivalul de la Brașov..

Un număr de 12 artişti din zece ţări intră în competiţia pentru premiile puse în joc, în valoare totală de 55 de mii de euro. Ei se numesc Tamara (și vine din Georgia), Ralfes Eilands (Letonia), Veronica Liberati (Italia), Anna Odobescu (Rep. Moldova), Alfie Arcuri (Australia), Cynthia Verazie (Cipru), Eliza G. (Italia), Syuzanna Melqonyan (Armenuia), Monika Marija (Lituania), Sara de Blue (Austria), precum și doi tineri soliști din țara noastră, Renate și Florin Răduță.
Tânăra șși șarmanta vedetă a TVR, Eda Marcus, împreună cu nu mai puțin simpaticul Elvin Dandel formează noul cuplu de prezentatori ai ”Cerbului de Aur” 2019! Dacă Eda este pentru prima dată pe scena de la Braşov, Elvin revine în Piaţa Sfatului după ce în 1996 a fost unul dintre artiştii invitaţi, iar în 2008 a prezentat Festivalul, alături de Alina Sorescu şi Ruxandra Gheorghe.
Eda Marcus părăseşte temporar pupitrul Ştirilor sportive pentru a trăi în direct emoţiile ”Cerbului” ajungând acolo unde a visat mereu să fie. Actor, muzician, prezentator Elvin Dandel a preluat ştafeta de la tatăl său Ricky Dandel în toate domeniile artistice.

…Vom fi și noi acolo, ca la toate edițiile prestigioasei competiții muzicale, anul acesta alături de colegele Adela Ştirbescu, Laurenția Axente și Anca Simionescu de la Biroul de presă, cărora le mulțumesc pentru materiale informative oferite. Festivalul va fi transmis în direct şi în exclusivitate de la ora 21,00 pe TVR 1, TVR HD, TVR Moldova, TVR Internaţional şi Platforma TVR+.
Așadar, povestea continuă...


pt Observatorul Canada
Horia C.Deliu




Horia C.Deliu    8/23/2019


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian