Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Sarbatoare Pascala la Campul Romanesc, Hamilton

In valtoarea si aglomeratia specifica oraselor mari, se intampla sa mai uitam care ne sunt traditiile de sarbatori. Nu asta se intampla insa la campul Romanesc, unde tradita inceputa de catre membrii fondatori ai ACR de a avea o masa de Paste comuna, impreuna cu toti romanii, s-a sarbatorit si anul acesta.

Dumineca, de Sfintele Sarbatori ale Pastelui, am venit cu totii la Campul Romanesc, dornici sa ciocnim un ou vopsit si un pahar de vin rosu, urindu-ne unul altuia traditionalul "HRISTOS A INVIAT".
Pr. Dan Simion Chirtu ne-a vorbit depre sarbatoarea Pastelor, cea mai mare sărbătoare creştină, o zi de bucurie (bucuria Învierii Domnului), marele eveniment din istoria mântuirii noastre, care stă la temelia credinţei şi a Bisericii creştine.
Ne-a vorbit despre invatatura Domnului de a ne iubi unii pe alti, despre adevarata dragoste care este Dumnezeu. Dansul a binecuvintat pe romanii prezenti si a binecuvantat bucatele aduse de participantii la acest eveniment.

Mesele au fost pline cu preparate romanesti, cosuri cu oua viu colorate si bucate traditionale de "Paste". Dar mai presus de aceasta abundenta gastronomica, la Campul Romanesc prin calda ospitalitate si buna cuviinta a oamenilor ce sfintesc locul, toti s-au simtit ca sunt acasa, deoarece aici regasesti o pace neasemuita a sufletului, o impacare deplina cu tine insuti si cu cei din jur.

Aici, esti “acasa”, in poienile cu troite si copaci inmuguriti, langa chipul lui Eminescu daltuit in marmura alba, sub maiestuoasele salcii de langa riu, unde se oglindesc copacii de pe deal, ascunzand in causul lor Capela Sfanta Maria.
Am avut bucuria sa-l avem in mijlocul nostrum pe Mike Carabas (D-J CmS GLOBAL ENTERTAIMENT) care ne-a oferit un programul muzicaI deosebit, potrivit cu bucuria oaspetilor si cu dansurile care au tinut pana seara

Desi vremurile se schimba, spiritul nostru romanesc poate ramane neschimbat. Putem transmite copiilor nostri dragostea si respectul pentru Sarbatoare Pascala, putem sa pastram un gand bun pentru noi insine si pentru fiecare om pe care il intalnim in aceasta perioada.

Cu aceasta ocazie, ACR Hamilton va ureaza un Paste Fericit alaturi de cei dragi, va transmite multa voiosenie si o energie pozitiva si luminoasa.
Va asteptam cu drag la urmatoarele evenimente organizate de Asociatia nostra – si nu uitati, sezonlu de vara incepe cu amenajarea parcului pentru programul anului 2019.

Va asteptam in numar cat mai mare!

Dumitru Rachitan
ACR Hamilton
http://www.campulromanesc.ca/


Dumitru Rachitan    4/30/2019


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian