Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Magia craciunului

Este decembrie. Cu mic si mare ne pregatim sa ne intalnim cu Craciunul, atat cu spiritul lui cat si cu traditia lui cea crestina, care consfinteste cea mai mare minune a lumii: nasterea lui Cristos in ieslea impodobita cu stele si ingeri. Si pentru ca simt cum Craciunul se apropie cu pasi repezi, simt cum si aerul capata alta culoare, si noi, adultii, suntem parca mai usori, mai fericiti, mai emotionati.
O unda de bunatate si de bunavoire lumineaza chipuirile asprite si toata lumea spera. Spera ca, in ciuda tuturor relelelor de peste an, Mosul drag si bun va veni si de data aceasta.
Si….. daca n-ar fi Craciun, n-am mai putea povesti cele mai frumoase amintiri din copilarie.

Adunand amintirile copilariei mele pot sa spun: vraja Craciunului ma arde si astazi, in capul pieptului, imi biciueste obrajii, si imi aduce, desi mi-e rusine sa recunosc, lacrimi in ochi. Pentru mine Craciunul a fost si a ramas binele casei, linistea, bucuria cea mare a reunirii familiale, pacea si lumina caminului incalzit.
Daca se intimpla sa fie si zapada, Craciunul la gura sobei, intre brazi, cu straluciri de stelute si colinde strabune, te vindeca de tot aleanul de peste an, te scapa de singuratate, de introduce in comunitate cu o coronita a norocului pe frunte.

Sarbatorile imi reamintesc ca declaratiile de dragoste si prietenie trebuie reinnoite mereu pentru a-si pastra prospetimea. Atunci, cuvintele frumoase capata greutate, iar dorul de cei care sunt departe e mai intens.
De Craciun, timpul sta in loc, cu incarcatura lui de magie. Cateva zile inainte colind prin magazine sa caut cate ceva frumos pentru fiecare, ma simt bine cand ma asez cu sacosele pline in fotoliul confortabil al unei ceinarii cu ferestrele aburite de gerul lui decembrie.
Sorb in tihna din ceaiul aromat si ma pierd in socoteli placute, despre cum voi impacheta sau impartii cadourile, fac liste cu cadouri dar mai presus de toate, zambesc, caci zambetul este cel mai frumos cadou anonim de Craciun. Visez cum ne vom aduna cu toti cei dragi, imbracati frumos si curat in jurul mesei, pentru a sta de vorba cu zambetul pe buze.
Ei bine, din sacul burdusit cu bunatati al Mosului fiecare iti doreste ceva.
Cei mici isi doresc jucarii si dulciuri, cei mari isi doresc mult mai multe.
Cred insa ca cele mai de pret daruri al oamenilor sunt: sanatatea, pe care ar trebui sa ne inveti, Mos Craciun, sa o pretuim atunci cand o avem, iertarea, generozitatea, modestia si bunul simt „ingrediente” intalnite atat de rar in zilele noastre.

Asadar, dragi crestini, sa transformam sarbatoarea Craciunului intr-o ocazie speciala si rara si sa profitam de ea, pentru a ne deschide inima, a ne ierta unii pe altii, a ne marturisii iubirea. De Craciun n-avem voie sa fim absenti de la mare lectie de iubire, n-avem voie sa ne inchidem in casa, suparati pe lume, pe viata.
Pentru ca decembrie este si ultima luna a anului, acum scotocesc in strafundurile rosturilor mele, imi disec fara anestezie sufletul, cu precizie de chirurg, si fac bilantul anului ce se duce.
Cate impliniri, cate esecuri, cate bucurii, cate intristari, cate vise...cate uitari...
Pun etichete pe toate, le asez pe fiecare in sertarul potrivit si ma minunez de cate am mai adunat intr-un an. Si bune si rele. Trag linie si adun. Oricare ar fi rezultatul, pana la urma e mai important exercitiul in sine.
Prin el simt ca traiesc si ca pot merge mai departe orice ar fi, cu speranta, cu incredere, cu iubire.
Sa speram mai mult, sa credem cu tarie ca anul ce va incepe va fi mai rodnic si mai fericit.
A fost un an mai greu? Va veni unul mai bun, cu siguranta!
Sa inchidem registrul vechi si sa visam ca ne asteapta al an nou, nout, frumos si stralucitor!

Craciun Fericit si un An Nou mai bun!

Dorina Cornelia Aldea-Vancouver    12/25/2018


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian