Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


ROMANIAN BUSINESS NETWORKING SOCIETYCand a fost infiintata Romanian Business Networking Society?

Primul grup de entuziasti s-a intalnit in toamna anului 2001. Cu aceasta ocazie a fost luata hotararea infiintarii acestui grup, denumit initial “Romanian Business Network” (RBN).
Imediat dupa constituire , evenimentul a fost publicat in ziarul Observatorul.
De atunci structura si dimensiunea grupului au evoluat, numele oficial devenind “Romanian Business Networking Society” ( RBNS).

Ce reprezinta Romanian Business Networking Society, si care este scopul existentei sale?

“Romanian Business Networking Society” este o non profit registered corporation compusa din profesionisti de origine romana activand in diferite domenii, ce isi propun sa contribuie la:
*** Promovarea valorilor de istorie si cultura Romaneasca.
*** Indrumarea noilor veniti , si in general a tuturor ce au nevoie de informatii privind diferitele aspecte ale vietii Canadiene.
*** Promovarea business-ului Romanesc in Canada prin crearea unei retele de servicii cu relatii interactive.

Cum va propuneti sa promovati valorile de cultura si istorie Romaneasca?

Fara a enumera tot ceeace facem in acest domeniu, pentru a nu ocupa prea mult din spatiul acestui interview, as mentiona organizarea de seri literare, lansari de carti, aniversari ale personalitatilor sau ale unor evenimente importante.
Este de asemenea de apreciat efortul de promovare a teatrului romanesc prin activitatea de impresariat artistic a companiei “Karma Canada”, membra a grupului nostru.

Cum ii ajutati pe noii veniti in Canada ?

Ne situam pe pozitia in care fiecare dintre noi am fost atunci cand ochii si mintea noastra au suferit socul primului contact cu Canada;
intelegerea partiala a realitatii, a contactelor, a conflictelor, a ceeace suntem si ceeace se cere de la noi, frustrarile si esecurile pe care la inceput nu le intelegem, posibila descurajare ce te cuprinde, conflictul intre ceeace te asteptai ca va fi si prezentul crud, conflictul intre ceeace ai fost si ceeace vei fi, si lista poate continua……
Nu suntem in pozitia de a oferi slujbe, decat poate pe baza unor relatii personale.
Ceeace ne-am propus sa oferim, este asa numitul “know-how”, ceva ce noua ne-a lipsit la vremea la care am venit in Canada.
Creem posibilitatea discutiei cu un profesionist din domeniul de interes al noului venit, care a trecut prin toate situatiile mentionate, care ii intelege greutatile si il indruma pe calea potrivita situatiei specifice in care se afla, cale care de la nivelul de perceptie a noului immigrant poate fi imposibil de vazut in acel moment.
Noul venit poate ajunge la solutia cautata si singur, dar de cele mai multe ori dupa o lunga perioada de timp , dupa dureroase renuntari si suferinte.
Sfaturile si directiile primite la vremea potrivita nu creeaza neaparat oportunitatea unui loc de lucru imediat, dar creeaza un plan de actiune, o perspectiva mai clara a ceeace trebuieste facut in viitor, o intelegere mai buna a situatiilor parcurse, pe scurt da orientare si putere.

Ce intelegeti prin crearea unei retele de business cu relatii interactive?

Fiecare mic business romanesc isi are reteaua lui de clienti si de afaceri.
Una dintre ideile de baza ale constituirii RBNS este aceea de a interconecta networkurile tuturor businessurilor participante intr-un singur network mai mare, deci mai puternic.
Actionand in acest fel, cei ce au de profitat sunt atat businessurile cat si clientii lor.
Businessurile pentru ca isi maresc baza de clienti, clientii pentru ca beneficiaza de servicii complexe intr-un sistem coordonat, efectuate de specialisti de limba si cultura materna.
Calitatile profesionale si morale reprezinta conditii de admitere a profesionistilor in cadrul Societatii.
Dupa cum vedeti, profesiunile membrilor RBNS, acopera in acest moment o larga gama de domenii de activitate.
Desi fiecare business actioneaza independent, in totalitatea lui, grupul functioneaza ca o intreprindere complexa avand specialitati diferite ce lucreaza coordonat.

Un client, un om obisnuit ce doreste sa isi organizeze viata, sa isi creeze planuri pentru viitor, sa isi cumpere o casa, sa faca un plan de invatamant pentru copii, sa isi asigure pentru batranete o pensie, sa se asigure impotriva diferitelor evenimente adverse lui in viata de toate zilele, sa isi faca un testament, sa isi resolve conflictele nedorite in viata ,sa aiba grija ca taxele pe care le plateste la guvern sa fie cat mai mici posibile, sa aiba grija de sanatatea lui prin a avea o relatie permanenta cu un doctor de familie, un dentist, un medic homeopatic, un acupuncturist…..gaseste lucrand cu RBNS raspunsul la problemele pe care le are.
Este eliminata agitatia inutila a cautarii unui specialist pentru o problema pe care nu o stapanesti, sau pentru intelegerea unei situatii pentru care ai primit un raspuns partial,
sau luarea deciziei pentru cheltuirea banilor ca raspuns al diferitelor presiuni pline de promisiuni venite de cine stie de unde.


Care este principiul de organizare al RBNS?

Romanian Business Networking Society este organizata pe principii democratice.
Conducerea Societatii este aleasa prin votul membrilor ei pentru un interval stabilit prin ‘by-law”-ul corporatiei, dupa care au loc noi alegeri.
Directorii conduc corporatia, dar activitatea de business se desfasoara intre membrii ei.
Comisii pe probleme sunt alese si desemnate pentru a se ocupa de diferitele arii ale activitatii corporatiei. Urmarim ca fiecare membru sa fie parte activa la initierea actiunilor si la luarea deciziilor.

Aveti preferinte de a lucra cu un anume tip de clienti?

Categoric nu!
Un foarte important aspect al modului nostru de abordare a relatiilor interumane, il constituie lipsa totala a oricarui tip de preferinta, fie ca este de natura politica, religioasa, filozofica, etnica, de varsta sau de sex.

Care este procesul de selectionare al specialistilor si meseriilor in cadrul RBNS?

Pentru a deveni membrii ai RBNS, specialistii trec printr-un process de selectie. Candidatul trebuieste sa faca proba unei bune activitati profesionale, unor solide calitati morale si a determinarii in a colabora cu celelalte specialitati din cadrul grupului.
Selectionarea atenta a specialistilor conduce ulterior la oferta de servicii de calitate superioara din partea grupului.
Admisia in cadrul grupului este limitata la un singur specialist apartinand unui domeniu de activitate .
Daca activitatea specialistului este legata de o anumita zona geografica, pot fi admisi mai multi specialisti din aceeasi meserie ce acopera diferite zone.
Regulamentele au fost propuse si votate in acest fel, pentru a asigura buna functionare in timp a grupului, eliminand potentialele conflicte de interes interne.
Procedand astfel, urmam principiile de business ale oricarei intreprinderi incorporate in Canada ce doreste sa aiba rezultate bune in activitatea sa..
Diferenta este ca grupul nostru creeaza conditiile de business, iar business-ul propriuzis este condus de catre companiile membre ale grupului.


Cum priviti organizarea unor grupuri similare?

Consider benefic ca business-ul Romanesc sa se organizeze si sa conlucreze cu comunitatea Romaneasca, dupa cum aceasta interactiune exista in alte comunitati .
Noi am creat un model. Cu siguranta ca nu este singurul model posibil.
Inventivitatea combinata cu dorinta de a realiza o masina care sa functioneze,
va conduce cu siguranta la rezultate valoroase.
Noi suntem deschisi colaborarii cu toate viitoarele grupuri de business similare.

Cum vedeti posibilitatea ca un numar cat mai mare de business-uri Romanesti mici si mijlocii sa fie cuprinse intr-o retea de afaceri complexa?

Se vehiculeaza in acest moment ideea infiintarii unei Camere de Comert Romano- Canadiana.
Salutam aceasta idee considerand ca printr-o larga participare, businessurile Romanesti vor fi interconectate prin acest organism . Se vor va creea oportunitati pentru membrii de a avea relatii de afaceri in cadrul Ontario, cu Romania, cu alte camere de Comert in Canada, si poate prin extindere cu Camere de Comert din alte state.
Consider cateva criterii de maxima importanta in functionarea pe termen lung a aceastei organizatii : o buna organizare, un plan de actiune foarte clar, transparenta in activitate, conducere democratica, competenta si onesta.
Altfel, vom asista din nou la esuarea , sau mai bine zis la ingroparea ( pentru a cata oara?) unei foarte bune idei.

Care este componenta actuala a Romanian Business Networking Society?
Care sunt profesiunile ce coopereaza si ce profesionisti pot fi contactati pentru a asigura serviciile antementionate?

Aceasta este componenta actuala a RBNS nominata pe profesii in ordine alfabetica:


ACTIVITATE DE INVESTITII , STRATEGII FINANCIARE
Sorin Marinescu -Investment Advisor - (416)369-1980/229 smarinescu@fostergroup.ca
1-800-559-8853 www.fostergroup.ca
ACUPUNCTURA SI PLANTE MEDICINALE CHINEZESTI
Adina Stanescu - Therapist - (416) 968-3308 astanescu@look.ca

ARHITECTURA
Michel Anastasiu - Architect - (819)323-3291 maarchi@hotmail.com

ASIGURARI PERSONALE
Gerry Avram - Agent de Asigurari - (416)824-3779 gerry@insurancetoronto.com

AVOCATURA
Michael Pascu - Avocat (Barrister (905)760-1800 / 43 mpascu@finedeo.com
and Solicitor) -
BUSINESS CONSULTANT
Valy Marochco - President, DirectB Inc. (519)672-2403 valy@directb.com

BEAUTY SALON
Petra Popescu - Estetician-“Real Reiki” day: (416)493-4184
eve: (416)497-0106
petra’s_esthetics@yahoo.com


COMMERCIAL REAL ESTATE
Vlad Siperco -Commercial Real Estate Agent-(416)968-0800/237 ariston@idirect.com
1-888-968-4677
CONTABILITATE , TAXARE
Stelian Mandeal -Contabil (Accountant)- (416)690-5081 smandeal@mandeal.com

DOCTOR DE FAMILIE
Adrian Savin - Doctor de familie- (416)621-2220 adriansavin@hotmail.com

DOCTOR HOMEOPATIC
Cristina Berbecel - Doctor homeopatic- (905)773-3077 cristina@aci.on.ca

FARMACIE
Corina Savin - Farmacist- (416)372-8588 adriansavin@ hotmail.com

FARMING
Tudor Nicolae - Fermier- (905)775-7500

FINANTARE CONSTRUCTII LOCUINTE
Leah Avram - Mortgage Broker - (416)895-4525 lia.avram@rogers.com
p1
FOTOGRAFIE
Stefan Gudov -Fotograf - (416)253-9564 stefangudov@hotmail.com

IMPRESARIAT ARTISTIC
Karoly Szekeres -Impresar artistic- (416)636-8084 karoly@ican.net

MEDIC STOMATOLOG
Elizabeth Munteanu -Medic stomatolog (416)398-2166 elizabethmunteanu@doctor.com

EDITING, PRINTING ,ADVERTISING
Dumitru Popescu - Editor- (416)929-7894 dpopescu@idirect.ca

TUDOR HOME IMPROVEMENTS
Ioana Marinescu -Design, Gen. Contractor-(416)369-1980/229 ioanamar@hotmail.com

WEB MASTER
Iulia Stoian - Web Master- (905)780-6528 observro@idirect.caInterviu cu SORIN MARINESCU, Presedintele RBNS    11/8/2002


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian