Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Ziua Premiantilor la Vancouver

Uniti in Cuget si Simtiri !

Duminica, 23 septembrie 2018, intr-o atmosfera calda si destinsa, la Biserica Sfanta Treime din Vancouver a avut loc o suita de intalniri cu membrii din comunitate, prilejuite de acordarea unor Diplome de Excelenta si a unor Diplome de Merit copiilor si tinerilor romani cu merite deosebite in viata sau alte domenii de activitate. Reusita acestei festivitatii a fost posibila prin grija, intelegerea, implicarea si suportul Consiliului Parohial al Bisericii Sfanta Treime din New Westminster si personal, al Preotului Nicolae Lăpuște, care cu intelepciune, toleranta si credinta s-au alaturat initiativelor Consulatului General al României si Comitetului Olimpic Sportiv Român, pentru realizarea unui eveniment major, cu totul deosebit si plin de simboluri, cand dupa Liturghia duminicala, plina de atatea pilde si indemnuri, la care au participat atat consulul general si sotia, cat si invitata speciala Doamna Carmen Trocan - director general in cadrul COSR - Departamentul Relatii Interinstitutionale, Juridice și Resurse Umane, peste 100 de drept-credinciosi s-au reunit la sediul social al bisericii, pentru a asista și aplauda tinerii din comunitate care au primit ca semn de recunoștința, de pretuire si de indemn, diplome dar si cadouri simbolice din partea COSR si a Consulatului General. Plini de emotie, de inocența si de puritate sufletească, aureolati de medalii si rezultate in domeniul sportului, 11 tineri romano-canadieni au primit Diploma de Excelenta pentru deosebitele lor rezultate in sport, iar alți 14 tineri sensibili, talentati, plini de umor si de jovialitate au primit Diplome de Merit pentru activitatea și rezultatele lor în domeniul cultural -artistic si social-comunitar.

Festivitatea a inceput, in jurul orei 13.00, cu intonarea Imnului de Stat al Romaniei urmat de cel al Canadei. Apoi, domnul Consul General Ovidiu Grecea, in alocutiunea sa, a vorbit despre cateva virtutii cum ar fi: bunatatea sufleteasca, toleranta, smerenia dublate de dorinta de a face bine, de a invinge dar si de a-ti respecta aproapele, de a te uni si chiar jertfi pentru o cauza si un rezultat superior, toate acestea fiind pilonii existentei a unei comunitatii solide, cum este comunitatea noastra.
Indiferent unde se gasesc romanii s-a dovedit ca muncind, trudind, cu bun simt performeaza impreuna, iar valorile trebuiesc nu numai cunoscute ci si recunoscute atat din partea autoritatilor cat si din partea comunitatii. Avem multi copii valorosi, nu numai in tara cat si in intreaga lume. Este adevarat ca nu toti sunt la fel. Unii se joaca mai mult, altii muncesc mai mult, altii canta, altii au talent si lupta pentru a fi invingatori, nu numai in sport ci si in viata. Dar incurajarile ii fac pe copii sa se simta mandri de efortul depus, iar ocazia de a fi cel mai bun este deschisa tuturor si fiecaruia.
Dar…. iata ca a sosit si timpul mult asteptat in care copii au primit diplomele. Un moment de o mare incarcatura emotionala pentru toti participantii. Pentru ca premiantii au varste diferite, intre 7 si 22 de ani, si reactiile lor, au fost diferite. Unii au adus multumiri, s-au prezentat ca adevaratii invingatorii, altii cu glasul tremurand de emotii au rostit doar cateva cuvinte, iar altii, mai timizi, in ochii carora se citea doar bucuria, s-au multumit cu aplauze, pentru ca cele mai frumoase momente sunt acelea in care esti aplaudat la scena deschisa, cum se spune.

Toti cei care au primit diplome de excelenta sunt adevarate valori recunoscute, tineri care au performante deosebite fie in muzica, gimnastica, tenis, inot, fotbal chiar si in actorie, la etapele concursurilor/competiilor regionale, cum ar fi Provincia British Columia, care este una dintre cele mai mari provincii ale Canadei, si chiar pe Canada. Nu am sa nominalizez pe niciunul pentru ca fiecare a muncit in felul sau. Este destul de greu sa tii pasul cu cerintele si concurenta, care sunt tot mai exigente. Iar daca vrei sa faci performante, trebuie sa accepti faptul ca viata ta nu va mai fi cu siguranta la fel ca viata altor tineri de varsta ta. Mai este apoi seriozitatea de care trebuie sa dai dovada pentru a ajunge la performanta. Poti fi talentat, dar fara munca si ambitie nu vei obtine nimic, iar copiii premianti au toate aceste calitati. Dupa primirea diplomelor ei pot spune: o sa ma straduiesc mai mult, pentru ca imi doresc sa fiu cel mai bun. Felicitari premiantilor! Ne mandrim cu voi, pentru ca va iubiti tara, nu uitati limba romana si pastrati Romania in suflet ca pe un dar de la Dumnezeu.

Cu totii au inteles si recunoscut, in calitate de premiat sau parinte, de simplu participant la acest eveniment sau de oficial, ca numai munca, perseverenta si credinta in Dumnezeu pot da consistenta rezultatelor deosebite din viata sau din orice domeniu de activitate, iar biserica pastreaza prin credinta traditiile si seva sanatoasa, ancestrala si nealterata a poporului roman, pentru toti romanii indiferent unde s-ar afla acestia, oricat de departe de tara si pamantul lor stramosesc.

Asa se face ca, acolo, in biserica, am regasit o Romanie la o scara mai mica dar cu toate valorile identitatii noastre nationale in ea! “Identitatea noastra se constituie aici pe doi piloni: credinta crestina , limba si cultura romana. Sunt foarte importante sa le pastram. Si ceea ce s-a intamplat, astazi, aici, cred ca este cel mai frumos si sensibil gest pentru incurajarea valorilor. Vreau sa felicit Comitetul Olimpic Sportiv Roman cat si pe domnul Consul General Ovidiu Grecea pentru aceasta initiativa extraordinara” a rostit in incheiere Preotul Nicolae Lapuste.
Asadar, pot spune ca a fost o intalnire de suflet, frumoasa, emotionanta, menita sa ii tina aproape de Romania pe copiii romanilor care traiesc in acest colt de lume.

Toti cei care au participat s-au dus spre casa convinsi ca nu se putea petrece mai frumos anul 2018 care marcheza 100 de ani de la Unirea tuturor romanilor, decat prin aceasta activitate superba desfasurata in comunitatea noastra, mai ales ca am fost cu totii - uniţi în cuget şi-n simţiri!

Dorina Cornela Aldea    10/12/2018


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian