Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Vesti bune pentru cei ce vor sa pareneze parintii:, , in Canada, vor fi acceptate inca 7000 de cereri in cursul acestui an

Guvernul canadian a anuntat ca vor studia in acest an 17 000 de cereri de parenaj pentru parinti si⁄sau bunici, in loc de 10000 dupa cum fusese prevazut.

IRCC (Immigration, Refugees and Citizenship Canada) a prevazut sa trimita o noua runda de invitatii celor care si-au manifestat interesul sa sponsorizeze parintii in perioada 2 ianuarie – 1 februarie 2018.
Invitatiile suplimentare vor fi trimise aplicantilor care sint selectati printr-un proces aleatoriu ca si pina acum. Sponsorii care primesc invitatia vor avea 60 de zile de la data receptiei invitatiei ca sa trimita o aplicatie completa.

Reamintim ca programul de parenare a parintilor (sau bunicilor) permite aplicantilor sa obtina rezidenta permanenta pentru parintii (bunicii) lor.
Desi am mai scris despre parenaj, reluam pe scurt detalii caracteristice acestui program.
Deci, cine poate parena? Aplicantii trebuie sa aiba cel putin 18 ani, sa fie rezidenti permaneti sau cetateni canadieni si sa aiba posibilitatea sa asigure financiar intretinerea celor parenati pentru 20 de ani.
Pentru a demonstra capacitatea financiara se consulta un tabel care mentioneaza nivelul minim necesar de venit ca sa vedeti daca indepliniti conditiile cerute si daca da, vor trebui trimise copii dupa avizul de impozit pentru ultimii trei ani consecutivi. Daca persoana care pareneaza este casatorita, poate adauga venitul sotului (sotiei) sau al partenerului legal.
Aplicantii cu domiciliul in Quebec trebuie sa fie atenti caci sint prevederi diferite.

Incepind cu 31 iulie Canada cere verificari biometrice.
Incepind cu 31 iulie Canada cere amprentele digitale si o fotografie celor care aplica pentru viza de vizitator, pentru permis de munca sau de studii, pentru rezidenta permanenta sau pentru statutul de refugiat si care provin din Europa, Orientul Mijlociu si Africa.
Verificarea biometrica este folosita in momentul cererii de viza dar si la intrarea in Canada. Cu aceste date personale agentii de imigratie pot verifica daca aplicantii au antecedente criminale, daca au infractiuni fata de imigratia canadiana si pot verifica de asemenea si identitatea persoanei.
Pentru compatriotii nostri care au déjŕ un pasaport electronic si au eTA nu va mai fi nevoie de verificarea biometrica dar cei care nu au acest tip de pasaport si trebuie sa ceara eTA (Electronic Travel Autorisation) ii sfatuim sa rezerve si timp pentru efectuarea verificarii biometrice.
Este prevazut ca toti calatorii intre 14 – 79 de ani sa furnizeze informatiile biometrice, cu exceptia celor care cer statutul de refugiat, situatie in care nu este prevazuta limita superioara de virsta.
Operatiunea de furnizare a amprentelor nu dureaza mult si costa 85 CAD pentru o persoana sau 170 CAD pentru o familie care aplica impreuna.
Opt din marile aeroporturi canadiene vor fi echipate cu chioscuri de auto-verificare unde amprentele si fotografiile vor fi confirmate si calatorii vor face o declaratie pe ecran (on-screen declaration).
La celelalte aeroporturi si in punctele de frontiera terestre verificarea amprentelor va fi la latitudinea de agentilor de imigratie (Canada Border Services Agency - CBSA).
Cind sinteti in afara Canadei, si aplicati pentru prima data, informatiile biometrice vor fi furnizate la Government of Canada-authorized Visa Application Centre (VAC), cind aplicati in persoana pentru viza.
Cei care aplica pentru viza on-line sau prin posta, vor trebui sa obtina o scrisoare cu instructiuni speciale de la IRCC ( Immigration, Refugees and Citizenship Canada) si sa mearga cu copia scrisorii la cel mai apropiat VAC.
Pentru compatriotii nostri care se afla in Romania, alaturam link-ul VAC din Bucuresti : http://www.vfsglobal.ca/canada/Romania/contact_us.html

Provincia Quebec anunta detalii in noul program de imigrare care prevede ‘’Expression of Interest ranking system’’ si in care se va considera de asemenea experienta de munca din U.S.A. – programul se aplica din 2 august 2018.

In final, iata si citeva informatii despre prevederile noului program de imigratie in Québec, program care se inspira din Express Entry din sistemul federal.
Un element nou si important este faptul ca ca se va lua in consideratie, in evaluarea candidatului, experienta de munca din S.U.A.

In programul pentru lucratorii calificati (Quebec Skilled Worker Program - QSWP) candidatii care construiesc un profil in banca Expression of Interest Bank, o sa fie impartiti in doua grupuri – un grup pentru cei cu oferta de lucru si care traiesc deja in Quebec si indeplinesc criteriile specifice si al doilea grup, pentru cei care traiesc in afara Quebecului.
Dar cum va trebui sa intram in detalii in privinta acestor noi posibilitati de imigrare, ne rezervam un articol viitor.

Anca Tismanariu ing, consultant de imigratie, membru CRCIC, membru OIQ.
Pentru întrebari sau sugestii va rog scrieti la
agti_recrutement@sympatico.ca
sau la 514 489 2769.

Anca Tismanariu    8/15/2018


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian