Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


De ce imi place Donald Trump

Trebuie sa admit ca mie imi place Donald Trump, si nu numai pentru ca in primele 19 luni de presidentie el a reusit sa anuleze mai toate actiunile pripite si anti-americane initiate si implementate de Barak Obama in cei opt precedenti. Si nu numai pentru ca Donald Trump a reversat cursul de slabiciune si inactivitate fata de teroristii muslmani care si-au extins si consolidat puterea in aceiasi opt ani.

Dar pentru ca, dupa parerea mea, in special fiind in trecut o victima a regimului comunist, o natiune uriasa posedand cea mai mare economie mondiala, nu ar fi trebuit sa fi fost condusa de un avocat foarte de stanga, fara mare experienta, un organizator comunal si unul care a stat timp de 20 de ani pe bancile unei biserici unde un preot anti-american si anti-semit isi scuipa veninul, fara ca acest avocatel sa spuna ceva. Chiar acceptand ca sa fie casatorit de acelasi preot Wright. Si care si-a inceput cariera politica cu ajutorul unui terorist notoriu, Bill Ayers, cu care a colaborat dealungul multor ani si in casa caruia el si-a lansat candidatura.

America avea nevoie, si este clar acuma cat a fost necesara aceasta schimbare, sa aiba la carma un om de afaceri, vizionar si curajos, care isi iubeste tara, si poporul american, cu o pasiune neegalata si care isi face job-ul cu o mana de otel si o energie debordanta.

Un presedinte care isi tine promisiunile, chiar daca nu sunt populare in anumite grupuri politice, si nu unul care a promis ca "daca iti place doctorul, sau asigurarea de sanatate pe care o ai”, le veti pastra cu Obamacare, stiind précis ca mintea!

Un presedinte care a reusit in cam 18 luni sa coboare rata de somaj la un nivel necunoscut in doua decenii, inclusiv rata pentru Africanii Americani care sunt acuma la cel mai jos procentaj in istoria Statelor Unite, a fortat tarile NATO sa inceapa sa isi plateasca contributile promise de zeci de ani, dar oarecum cica uitate, a repatriat sute de miliarde de dolari care au fost reinvestiti in economia tarii prin noi legi fiscale care ajuta tuturor.


Din nefericire, in ultimii ani, Statele Unite apar sa fie impartite in doua tari distincte. De o parte, doua fasii de state dealungul coastelor de est si de vest ale tarii, care sunt de stanga, asa numit progresiste, cu multi bogatasi care vor sa isi pastreze averile intacte, impreuna cu o populatie masiva de emigranti latino-americani si de diferite alte nationalitati, care, in afara de asiatici, vor vota fara nici o indoiala intotdeauna pentru un candidat din comunitatea lor, numai pentru este din acelasi trib. Chiar daca persoana are un cazier judiciar, sau nu face nimic pentru societate.

Iar in mijloc sunt statele unde locuiesc cei care lucreaza in fabrici, in mine, pe ogoarele agricole, cei care hranesc tara si produc bunurile pentru restul populatiei, dar “uitati”, si fara o voce la carma tarii care sa ii reprezinte. “Deplorabilii”, asa cum i-a numit cu dispret, Hillary Clinton!!

Deaceea, au fost voturile lor care l-au propulsat pe Trump in Casa Alba.

Resultatul alegerilor presidentiale a fost insa un soc atata de neprevazut pentru asa numitii “progresisti” si aliatii lor, incat a produs o reactie dusmanoasa si viscerala neintalnita pana atunci in politica tarii, impotriva noului presedinte. Ceeace explica faptul ca in cele 21 luni de cand Donald Trump a fost ales Presedinte al Statelor Unite, si la un an si jumatate de cand a fost inaugurat, sute de mii de articole total dusmanoase au fost publicate in presa mondiala, in special in SUA, plus un numar si mai mare de comentarii la radio, televiziune si in foruri universitare si politice.

Peste 95% total negative, comparate cu mai putin de 20% poziti negative in cei opt ani ai presidentiei Obama.

In ciuda faptului ca, in timpul lui Barak Obama, datoria nationala a Statelor Unite s-a dublat, la o cifra mai mare decat toata datoria acumulata sub toti presedintii precedenti in istoria statului, 44 milioane de cetateni se bazau pe bonuri de mancare (food stamps), numarul copiilor nascuti in familile Afro-americane fara un tata cunoscut a crescut la 72%, comparat cu cam 20% cu numai cateva decenii inainte, iar numarul celor care incetasera sa caute de lucru, negasind nimic, era la un nivel necunoscut in istoria tarii.

In acelasi timp, organizatile teroriste au crescut si si-au consolidat pozitia in multe colturi ale lumii, din Libya pana in Yemen, Irac, Afghanistan, si alte tari unde au ajuns forte dominante, in timp ce guvernul Obama se facea ca nu vede si nu aude. Si guvernul islamistului Morsi, preluase puterea in Egipt cu binecuvantarea lui Obama. Sa nu uitam sa mentionam cresterea ambitilor nucleare ale Coreeiei de Nord, folosind un reactor nuclear furnizat pe gratis, si din pura prostie, de catre un alt presedinte din partidul democrat, care a inghitit minciunile din Fenian ca ei il vor folosi numai pentru proiecte pasnice.

Din fericire, politica lui Trump, de “carrot and stick” chiar in ciuda unor obstacole temporare, se pare ca l-a convins pe rotofeiul Kim sa se mai modereze, cu speranta ca el va vedea ca este mai bine sa fii aliat cu America, decat sa riste anihilarea totala. Cat despre Iran, Trump, s-a dovedit ca este unul care isi tine cuvantul, si a anulat pactul lui Obama si Kerry care le daduse clericilor din Teheran, miliarde in schimbul unor promisiuni goale.

Dar dupa ce jurnalistii si academicii americani dealungul a opt ani, au acoperit fara rusine toate gafele lui Obama, incluzand atitudinea sa pro-musulmana, actualmente, si pentru prima data in istoria Americii de Nord, si probabil in istoria lumii civilizate, in comentarile despre Trump, cuvinte ca idiot, nebun, o minte de copil, needeucat, tampit, nedemn de pozitia de presedinte, au devenit comune, fara ca nimeni sa se controleze, sau sa se scuze. Si nu numai in publicatii mediocre sau marginale, dar in New York Times, New Yorker, Washington Post, CBS, NBC, ABC, USA Today, sa mentionez numai cateva dintre ele.

Deaceea, inainte de a continua a vorbi de succesele lui Trump, cine este acest presedinte, si ce stim despre el?

Donald Trump s-a nascut intr-o famile care fusese originara din Germania, avand un bunic emigrant in Statele Unite prin anii 1880, unde a cautat imediat sa lucreze in orice meserie care se ivea. Dupa o vreme, cum primul Trump in America era harnic si destept, el a inceput sa construiasca case si apoi proiecte urbane, dand nastere la compania de constructie a familiei Trump. In care se astepta ca toti copiii sa aibe o educatie buna, sa fie sarguinciosi si sa devina eventual parte din companie. Cred ca principiul familei Trump a fost, si este, foarte asemanator cu lozinca unui sef de echipa de dulgheri din Miercurea Ciuc, cuvinte pe care le auzeam adesea cand lucram pe un santier de constructie la Bucuresti. (Unde ajunsesem, desi aveam diplome universitare, deoarece eram considerat un element dusmanos, dupa ce o revista imi publicase, o fabula aparent anti-partinica.)

Principiul dulgherului:

Cine nu munca, nu manca!!

Tanarul Donald, odata ce a terminat primele opt clase de scoala, a fost inscris la Academia Militara din New York, unde a invatat nu numai stinta militara, dar si o disciplina stricta, pe care a folosit-o toata viata. Chiar si acum, la peste 70 de ani, el doarme numai trei-patru ore pe noapte, nu bea, nu fumeaza, si asteapta de la colaboratorii lui, chiar cei din familie, sa fie capabili sa se adapteze ritmului lui de munca. Cei care nu pot, sau nu vreau, aud in curand cuvintele care l-au facut faimos in celebra sa emisiune “Ucenicul”, cu care termina cariera unor candidati, “Esti concediat!!”!

Fara posibiliate de apel.

Dupa ce a terminat academia militara, tanarul Trump a intrat la una din cele mai renumite Ivy League universitati din America, Fordham, unde a studiat stintele economice. si si-a continuat studile universitare la vestita facultate Wharton din Pensilvania, considerata ca cea mai buna scoala de stinte economice din intreaga tara, unde a obtinut un titlu in stinte economice avansate.

Pentru cei care au afirmat cu o rautate vadita, ca Trump a fost primit deoarece apartinea unei familii bogate, totul este o minciuna gogonata. Dimpotriva, din cauza originei sale, alb, fiu dintr-o familie instarita, si de origine germana, Trump a fost in mod sigur supus unei scrutinari aditionale, inainte de a fi admis cat si in perioada cand era student. Daca ar fi fost de culoare, dintr-o famile destramata, ca de pilda Obama, fara un trecut academic stralucit, i-ar fi fost mult mai usor sa fie acceptat, ca find parte dintr-o categorie speciala.

Asi vrea sa adaug, bazat pe experienta mea in lumea academica, si avand un fiu care si-a obtinut diplomele post universitare, intre alte universitati, la faimoasa scoala, MIT, cam vreo 25 de ani mai tarziu, ca profesorii si aministratorii nu au fost niciodata impresionati de studentii care veneau dintr-o familie instarita, dar destul de necunoscuta in special in afara orasului New York, si ca Trump nu ar fi rezistat prea mult, daca era lenes sau mediocru!
Cum am citit undeva, daca ai legaturi de familie sau apartini unei categori "nefavorizate", eventual poti sa intri la Harvard or Yale, dar nu la Wharton sau MIT!

Dar aceste informatii nu ii impiedica de dusmanii lui Trump sa il insulte cu cuvintele cele mai murdare, si nimeni nu sufera consecintele acestor actiuni.

In plus si in ciuda adevarului, ceeace americanii numesc legende urbane (urban legends), continua sa fie distribuite, faca ca cineva sa se rusineze, sau sa sufere vreo consecinta.

Deoarece sunt zeci de exemple, ma voi limita la un singur exemplu, desigur bazat pe o minciuna. care imi aminteste de o veche gluma din Uniunea Sovietica, care suna cam asa:

Cineva intreaba la Radio Erevan daca este adevarat ca muncitorul de frunte, Ivan Ivanov, a primit de la guvern o masina Pobeda, pentru sarguinta sa.

Raspunsul de la Radio Erevan a fost in modul specific al acestor bancuri:
“Povestea este perfect adevarata, dar cu trei mici modificari. In primul rand, numele a fost Boris Ivanov, nu Ivan. si nu a fost o masina, dar o motocicleta. Si nu i-a fost facuta cadou, dar i-a fost furata din curte!!

Asa si cu minciunile despre Trump.

Una vestita, chiar repetata de Hillary Clinton intr-o dezbatere inainte de alegeri, a fost ca Trump nu si-a castigat averea, deoarece primise o mostenire de peste 200 de milioane de dolari dupa decesul tatalui lui, Fred Trump. Ca si in bancul de mai sus, suma este exagerata , la fel ca si implicatia. In realitate, in testamentul lui, Fred Trump a last o mostenire de milioane, insa cu mici “modificari”.

Mostenirea nu era in numerar (cash) dar in cladiri si terenuri, care nu puteau fi vandute. In al doilea rand Donald Trump a fost numai unul din un numar de mostenitori, impreunna cu mama lui, vaduva lui Fred, cinci copii si un numar de nepoti, nepoate si alte rude. Dupa estimarile cele mai binevoitoare, si numai daca ar fi avut dreptul sa vanda ceva, partea lui Trump a fost cateva milioane si numai pe hartie. Asta nu i-a impiedicat pe rauvoitori sa repete minciuna la fiecare ocazie!

Adevarul este insa ca Donald Trump a mostenit ceva mult mai precios decat banii in numerar. El a mostenit de la Fred talentul de a construi cladiri de mare calitate, mai devreme decat prevazut, si la un cost mai avantajos decat suma initiala. Totul printr-o organizare minutioasa si perfecta. Perfect exemplificat de ultimul sau proiect, un hotel construit in Washington DC, intr-o cladire care fusese un imobil postal, terminat cu luni mai devreme, cu milioane sub buget, care a devenit atractia principla in capitala Statelor Unite.

In plus, el a mai mostenit de la tatal lui legaturi pretioase cu banci, investitori, arhitecti, ingineri, cu sindicatele de muncitori, alti oameni de afaceri, dar, in special, principile etice de sarguinta pe care le-a transmis mai departe copiilor lui.

Pentru cei care nu stiu, chiar si copiii lui Trump au pornit de la “munca de jos”, nu pentru ca au fost obligati, dar deoarece ei stiau ca daca vor sa avanseze in firma, trebuiau sa invete totul ca orice alti ucenici. La fel ca actualul presedinte care a prestat ocupatii manuale pe santiere de constructii in tinerete, bine inteles in vacante sau timpul liber, sa invete toate aspectele ale profesiei de constructor de imobile.

Cateva amanunte semnificative. Baietii lui Trump si-au inceput cariera prin a cara valizele oaspetilor de la hotel, (busboys), au lucrat la restaurante curatand mesele, la bucatarie, la atelierele de reparati, dupa care au avansat la contabilitate, la biroul de cumparaturi pentru hotel si la serviciul de angajari de personal, pana cand, dupa vreo cativa ani, deacuma studenti, au fost acceptati in pozitii minore in management.

Nu din rautate, dar ce mare este diferenta cu fostul presedinte Obama, care, dupa declaratile proprii, in scoala si la facultate a folosit droguri, si nu numai marijuana dar si cocaina.

Dar nici o dovada, sau explicatie ii impiedica pe dusmanii lui Trump sa ii murdareasca numele, chiar cu declaratii stupide si ridicole. Dupa principiul ca daca arunci murdarie asupra cuiva, chiar daca adevarul spala gunoiul, ceva poate mai ramane!

Numai in urma cu cateva luni, ca un exemplu minor dar semnificativ, am auzit din nou o plangere despre Trump, venind din vila magnifica apartinand cantaretei, Barbra Streisand. Ea era indignata de noua legislatie de impozite, care va afecta in mod negativ pe milionarii din Hollywood. Adica acei care fac zeci si sute de milioane cand repeta, cu un anumit talent, cuvintele scrise de altii sau canta melodile pe care altii le-au compus. Imi vin lacrimile in ochi cand ma gandesc cum vor suferi cei care isi traiesc viata in vile de zeci de milioane, conduc masini care costa averi, au yachturi la fel de mari ca un stadion de futbol, si merg din divort in divort, cum unii isi schimba camasile.

Pot numai sa imi inchipui enervarea doamnei Streisand cand probabil contabilul i-a spus ca potrivit legii lui Trump ea va trebui sa plateasca cateva mii de dolari in plus la venitul ei anual de zeci de milioane. Cum indrazneste Trump sa ii ia chiar si un cent din averea ei, in loc sa ii taxeze pe “deplorabili”!!

Este vorba despre aceiasi doamna Streisand, care se opune deasemenea cu indarjire impotriva planurilor presedintelui Trump de a construi o bariera fizica la granita cu Mexico, un zid sau asa ceva, deoarece aceste obstacole vor impiedica pe saracii mexicani sau alte persoane de a intra pe secret in teritoriul american.

Din nefericire, stimata Barbra nu pare sa fi aplicat aceleasi criterii umanitare cand este vorba de casa ei. De fapt nu o casa, dar o proprietate uriasa, cu patru cladiri diferite, intinse pe zeci de hectare, totalizand vreo 20 de dormitoare, cam acelasi numar de sai de baie, terenuri de tenis, bazine de inot, sali de biliard, de cinema, pivnite de vinuri, etc.

La inceput a fost o simpla ‘casauta’ cu numai 8 dormitoare, si zece bai, dar incet, incet, ea a mai achizitionat trei case vecine, si a inconjurat intreaga proprietate cu un gard imens din caramida, otel si aluminium acoperit de sarma ghimpata, electrificat si cu senzoare electronice, inclusiv camere de filmat legate de aparate de supraveghere din cele mai moderne. La care trebuie adaugat o duzina de caini de paza, si insotitorii lor.

Nu cumva cativa din imigrantii, pe care ea ii doreste sa treaca nestingherit granita, sa poata sa se apropie de “colibele” familiei.

Cu a valoare de aproape de 100 de milioane de dolari, aceasta proprietate imensa este desigur minimul necesar pentru a acomoda pe Barbra (cum isi scrie numele) sotul ei si un mic catelus!!

In timp ce doamna face spume la gura cand se agita impotriva zidului promovat de rasistul Trump!

Departe de casa ei!

Si asa se comporta cam cei mai multi din inamicii lui Trump, o mare majoritate fiind din cercurile Hollywoodului si alti progresisti cu averi imense, care isi protejeaza vilele somptuoase cu mijloacele cele mai sofisticate , ca sa ii fereasca de oaspeti neinvitati. Dar sunt vizibil infuriati cand Trump vrea sa faca acelasi lucru pentru tara tuturor americanilor.

Cred ca am explicat in amanunte de ce il plac pe Trump, si de ce ma amuz urmarindu-i cei care il urasc cu atata vitriol. Deaceea imi voi cere permisia sa termin cu o gluma trimisa de un amic din Boston, care reflecta cu fidelitate atitudinea presei americane fata de presedintele Statelor Unite. Sper ca nimeni sa nu fie ofensat de aceasta gluma inocenta!!

“Papa Francisc si Donald Trump sunt in Tara Sfanta si se hotaresc sa vizitize Marea Galileei, unde acum vreo 2000 de ani Iisus a mers pe apa, potrivit marturiei din Matei 14:22,23. Ajunsi acolo, se starneste o furtuna cu ploaie si vanturi vicioase, si distinsii vizitatori sunt sfatuiti sa nu se aventureze in apa. Papa Francisc se decide sa isi incerce norocul si vasleste cu o barca, dar, dupa cateva minute, o rafala de vant ii rastoarna barca, si el cade in valuri abia tinandu-se de o vasla. Toata lumea era inspaimantata, dar Trump is face repede o rugaciune si se apropie de pontif, mergand pe apa. In cateva secunde ajunge la barca rasturnata si il salveaza pe Francisc.

A doua zi New York Times si Washington Post relateaza salvarea miraculoasa, cu titlul:

DONALD TRUMP CAN’T SWIM!Jack Chivo    8/12/2018


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian