Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Scrisoare pentru Mama

“O mama e acea persoana care poate lua locul oricui, dar nu poate fi inlocuita cu nimeni”

Iti scriu aceasta scrisoare cu ocazia tuturor zilelor in care ar fi trebuit sa-ti vorbesc, poate ca trebuia sa o fac cu mult timp in urma. Habar n-am de ce am ales momentul asta. Poate pentru ca nu vreau sa ma apese nici macar o secunda povara lui “prea tarziu”. Nu stiu daca ti-am marturisit vreodata cat de mult te admir si cate lucururi am invatat de la tine. Iti scriu pentru ca altfel nu stiu daca as avea curajul sa-ti spun ca-i multumesc in fiecare seara lui Dumnezeu ca esti mama mea. Nu stiu daca ti-am marturisit vreodata cat de mult te admir si cate lucruri am invatat de la tine. Zilele curg prea repede si noi ne ocupam timpul cu lucruri materiale, cu lucruri necesare supravietuirii, neavand timp sa ne oprim sa cugetam spiritual si sa impartasim ganduri frumoase cu cei care ne-au dat viata, ne-au ajutat sa intelegem viata si sa ne croim un drum, cu cei ce conteaza cel mai mult in viata. Eu nu stiu daca ti-am spus vreodata ca jumatate din inima mea esti tu. Nu iti spun foarte des ca esti frumoasa (desi asta iti spuneam mai des cand eram mica si iti scriam felicitari de 1 sau 8 martie), nu iti spun ca ma inspiri, ca iti caut sfatul si povata, nu iti spun ca esti simpatica, isteata si ca imi umpli casa de veselie, nu iti spun ca emani o energie pozitiva in jurul tau si ca de aceea reusesti sa iti creezi admiratori de la prima vedere, dar vreau sa-ti spun acum ca te iubesc, ca-ti multumesc pentru timpul pe care tu l-ai trait pentru noi, pentru cei ce-i iubesti dar prea putin timp pentru dorintele si visele tale. Nu ti-am multumit pana acum pentru faptul ca de multe ori casa ti-a fost ca un loc de munca, ca un hotel pentru altii, ca un restaurant, ca un refugiu pentru sufletele ranite si atat de rar ti-a fost un camin, ca un loc in care sa-ti gasesti linistea.

Iarta-ma mama pentru ca nu am stiut ce inseamna sa fii mama. A fost nevoie sa devin si eu femeie pentru a intelege mai bine rolul de mama, pentru a intelege cate framantari, cate vise neimplinite, cate dureri nespuse sunt ascunse in sufletul mamei.

Vreau sa-ti spun ca sunt multe lucruri pe care le-am invatat de la tine, care mi-au fost si imi sunt esentiale in viata. In primul rand am invatat sa fiu ordonata, incepand cu lucrurile, cu casa si apoi cu scoala si cu serviciul. Am invatat sa apreciez intotdeauna simplitatea si modestia, calitati de capatai ale oricarui om. Am invatat ca oamenii se cuceresc mai usor cu o voce blanda si cuvinte frumoase. Am invatat sa fiu un negustor bun, si de la tine am mostenti talentul de “oltean” bun in negocieri. Am invatat sa fiu deschisa si sa ascult ce au si altii de zis, sa invat, selectiv, din spusele lor. Am invatat sa am demnitate in fiecare lucru pe care il fac si pot sa spun ca prezenta buna pe care o fac acum in societate se datoreaza educatiei tale. Am invatat ca, in iuresul vietii, este bine sa mai iau o mica pauza pentru mine si pentru cei dragi, la o cafeluta dimineata, sau pur si simplu sa investesc timp cu cei dragi, pentru ca timpul nu se mai intoarce niciodata. Am invatat de la tine ca este frumos sa-ti exprimi gandurile pe hartie sa nu se piarda in traficul vietii. Iata ca ti-am urmat sfatul, m-am oprit putin din vuietul vietii, si am hotarat sa-ti scriu aceasta epistola.

Mama mea draga trebuie sa stii ca esti si vei fi iubita, ingrijita si pretuita nu numai de mine, dar mai ales de cei doi nepotei, Julian si Adrian, caci tu singura ti-ai facut un loc aparte in micutele lor suflete. Tu i-ai invaluit cu povestile tale si le luminezi chipul cu zambetul care este o raza trimisa din soarele sufletului tau. Ei bine, iata ca a sosit timpul ca toate eforturile tale facute cu atata iubire sa-ti fie acum rasplatite cu recunostinta si dragoste de catre noi toti.

Pentru ca tu esti autorul meu, autorul binelui pe care m-ai invatat sa il caut, esti drumul dinspre si inspre iubire, esti parte din mine si asta e bine pentru ca in felul asta n-o sa mori niciodata. Cat sunt eu pe lume vei fi si tu. Pana una alta, te rog sa imi fii sanatoasa si sa ai putere si chef sa razi, sa asculti muzica, sa scrii in continuare, sa faci ceea ce iti place, si sa ma intaresti cand e nevoie cu cate un gand destept.

Si-l rog pe Bunul Dumnezeu sa aiba grija de tine atunci cand eu nu pot. Il rog sa-ti dea viata lunga cu sanatate pentru ca imi este cumplit de teama sa nu te pierd, pentru ca, pur si simplu, nu stiu ce m-as face fara tine.

Sarut mana, Mama!Aldea Ruxandra, Vancouver    5/12/2018


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian