Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


24 de citate

Celebrul filozof clasic grec Socrate este creditat ca fiind unul dintre fondatorii filozofiei vestice. Socrate este un personaj istoric enigmatic, cunoscut în special prin intermediul cronicarilor și scriitorilor clasici precum Platon și Xenofon, care i-au fost de altfel și studenți, dar și prin intermediul dramaturgului contemporan Aristofan.
Dialogurile lui Platon sunt cea mai cuprinzătoare cronică a învățăturilor lui Socrate care a supraviețuit peste veacuri.
Prin intermediul scrierilor și consemnărilor lui Platon, Socrate s-a impus mai târziu și în domeniul epistemologiei, iar ideile și abordările sale au influențat puternic filozofia vestică modernă.

Iată cum sună cele mai celebre și mai apreciate 24 de citate ale eruditului Socrate:


1) „Înțelepciunea veritabilă înseamnă să conștientizezi cât de puține lucruri cunoști cu adevărat.”2) „O viață fără întrebări existențiale este o viață irosită.”3) „Există o singură forță a binelui – cunoașterea, și o singură forță malefică – ignoranța.”4) „Nu sunt capabil să învăț pe cineva ceva. Tot ce pot este să fac un om să gândească.”5) „Fii bun, pentru că fiecare om întâlnit poartă o luptă aprigă.”6) „Mințile puternice discută despre idei, mințile mediocre discută despre întâmplări, iar mințile slabe discută despre oameni.”7) „Căsătorește-te cu orice preț; dacă nimerești o nevastă bună, vei avea parte de fericire; dacă nimerești una rea, vei deveni un bun filozof.”8) „Cel care este nemulțumit de ceea ce are acum n-ar putea fi mulțumit nici cu ceea ce și-ar dori să aibă.”
PUBLICITATE9) „Dacă nu obții ce cauți, suferi; dacă obții ceea ce nu vrei, suferi; chiar și dacă obții exact ce-ți dorești tot suferi, pentru că nu te poți agăța de acele lucruri la nesfârșit. Mintea este posesiunea cea mai de preț. Mintea caută statornicie. Vrea să se elibereze de durere și de obligațiile vieții și morții. Dar schimbarea este o lege a firii, și oricât ne-am iluziona că lucrurile ar sta altfel, nu vom putea denatura niciodată această realitate.”10) „Uneori ridici ziduri nu ca să ții oamenii afară, ci ca să vezi cine ține la tine îndeajuns încât să le doboare.”11) „Mirarea este începutul înțelepciunii.”12) „Ca să te găsești pe sine, gândește pentru sine.”13) „Educația este ațâțarea unei flăcări, și nu umplerea unui vas.”14) „Cunoaște-te pe tine însuți.”15) „Cel care vrea să miște lumea din loc trebuie întâi să se miște pe sine.”16) „Secretul fericirii nu stă în căutarea de și mai multă fericire, ci în dobândirea abilității de a te mulțumi și cu mai puțină.”17) „Secretul schimbării este să-ți canalizezi toată energia nu către respingerea ideilor vechi, ci către construirea de altele noi.”18) „Nu sunt atenian și nici grec, ci cetățean al lumii.”19) „Alege înțelepciunea înaintea bogăției, fiindcă cea din urmă e tranzitorie, în timp ce prima e pe viață.”20) „Înțelegerea întrebării face cât jumătate din răspuns.”21) „Adevărata înțelepciune izvorăște atunci când realizezi cât de puține cunoști despre viață, despre tine însuți și despre lumea din jurul tău.”22) „Omul cel mai bogat este cel care se mulțumește cu cel mai puțin, pentru că mulțumirea este bogăția naturii însăși.”23) „A fi înseamnă a acționa.”24) „Mintea este totul; devii ceea ce gândești.”
Socrate     4/6/2018


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian