Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Mihai Alboiu, un tanar talentat si promitator matematician din Toronto

In aceasta zi, incarcata de semnificatii care ne bucura sufletul si care sunt pentru noi manifestari de atasament si de pretuire, pentru ceea ce este bun si frumos, izvorate din locurile natale direct sau indirect, am placerea sa va prezint pe domnul Mihai Alboiu, un tanar talentat si promitator matematician.

Pentru a da valoarea ce se cuvine realizarilor deosebite ale romanilor din Canada, publicatia Observatorul a avut inspirata initiativa de a institui o distinctie in memoria remarcabilului matematician roman profesor doctor GHEORGHE ISAC, a carui activitate s-a desfasurat in perioada de maxima creativitate a sa pe pamintul fertil al Canadei.

In ceea ce priveste Mihai Alboiu, pentru a arata pasiunea lui pentru acest complex domeniu, subliniem ca dansul este licentiat de onoare in matematica la York University, absolvent de masterat in matematica la St. George Campus la U of T, cu o teza care s-a bucurat de aprecieri in rindul specialistilor. In prezent este in al doilea an al programului de doctorat in stiinte specialitatea matematica – cercetari de Pura Matematica, avand titul cercetarii propuse: “The classification of C* - algebras.”

Domnul Mihai Alboiu are un palmares bogat si recunoscut in domeniul matematicii, fiind laureat al multor premii precum: in anii 1, 2 si 3 locul intii pentru cel mai bun student din an la matematica la York U., iar in anul 4 premiul pentru cel mai bun student care absolvea programul de matematica de la York U (numai note maxime).

Cred ca ar fi necesar sa mentionam implicarea domnului Mihai Alboiu in activitatea de voluntariat, avind o pasiune pentru predare: a lucrat in fostul liceu cu teme variate, lectii, compuneri de teste, aprecierea testelor.

Este profesor asistent la Math. Aid Centre, obtinind o mai mare experienta a educarii in matematica la toate nivelurile de invatamint. In acest an este asistent preparator pentru patru studenti la U of T. De asemenea lucreaza pentru Tutoring Alliance intalnindu-se saptaminal cu studentii, ceea ce ii ofera posibilitatea sa se apropie de stilul fiecarui student, dandu-le increderea si motivarea necesara pentru continuarea studiului in afara clasei.

Activitatea de cercetare depusa pana in prezent s-a materializat si prin comunicari la diferite conferinte nationale si internationale si de asemenea prin publicarea contributiilor sale in domeniul cercetarii, aparute in publicatii de specialitate.
Un aspect pe care ne face placere sa-l mentionam este constituit de pasiunea pe care o are pentru poezie si subliniem ca una din poeziile lui este publicata in “Young Voices Magazine” o revista pentru literature si arta publicata in Toronto pentru tineret. Ii uram sa calce pe urmele unor cunoscuti matematicieni si poeti (precum Ion Barbu, Aurel Buricea, Ovidiu Tino, Gheorghe Isac, Ioan Mircea Popovici).

Ii dorim domnului Mihai Alboiu mult, mult success in activitatea stiintifica de cercetare precum si in activitatea de creatie literara.


Nota Observator;
Prezentarea - motivatie de mai sus, a fost facuta de domnul Ionel I. Gurau cu prilejul aprecierilor anuale acordate de cenaclul Nicapetre de pe langa Observatorul in memoria unor personalitati din diaspora romana - canadiana.
n 15 Ianuarie a.c. distinctia in memoria remarcabilului matematician roman profesor doctor Gheorghe Isac, a fost atribuita lui Mihai Alboiu, un tanar talentat si promitator matematician din Toronto.
Ionel I. Gurau    1/28/2018


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian