Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


La nivel federal canadian, Partidul Noilor Democrați are un nou președinte

Partidul Noilor Democrați are un nou președinte la nivel federal. Cunoscut încă din 2011 din politica provincială, Jagmeet Singh, 39, a obținut unanimitatea la alegerile de la începutul lunii octombrie, fiind primul șef de partid federal provenind dintr-o primă generație de imigranți și primul dintr-o minoritate vizibilă într-un asemenea rol. Singh s-a remarcat mai întâi ca avocat fiind cunoscut pentru pasiunea sa în apărarea unor cazuri pro bonno implicând grupuri sociale dezavantajate, sau marginale politic.

Ascensiunea să politică din planul provincial în cel federal pare surpinzatoare, dar este justificată de charisma politică și ambiția lui Singh. El s-a impus în fața unor veterani ai partidului, cum ar fi Charlie Angus, din Ontario, ori Niki Ashton, din Manitoba. Aducând un suflu nou în partid, Singh promite să continue politica și idealurile speciafice ale ideologiei noi democrate, așa cum a fost fondată de Tommy Douglas și Jack Layton. Nu este de mirare, astfel, că tânărul politician a debutat în scaunul de președinte mulțumind fostului președinte Tom Mulcair, mazilit practic de elita partidului, dar care a fost strategic în consolidarea partidului înainte de ultimele alegeri.

Misiunea lui Jagmeet Singh nu este însă una extrem ușoară. Mai întâi în plan intern, el are nevoie să consolideze unitatea partidului și să acționeze rapid în colectarea de fonduri. Partidul are un deficit imens de la ulmtimele alegeri așa că are nevoie de o campanie de donații politice destul de serioasă. Apoi, ca șef federal al partidului, el este obligat să contureze o poziție clară în opoziție, care să individualizeze partidul sau la stânga spectrului politic, acolo unde se află confortabil opoziția liberala.

În planul agendei politice, Jagmeet Singh, într-o formulă succintă, propune un set de politici fiscale care să mărească taxele pentru corporații, este un susținător al creșterii salariului minim la 15 dolari pe ora, este un puternic avocat al drepturilor LGBTQ – în mod specific în favoruri politice afirmative – denunță interzicerea pe care o au minoritățile sexulale în donarea de sânge, vrea să reducă emisia de carbon cu 30% până în 2025, și este un susținător al decriminalizarii celor care posedă droguri.

Rolul său pe termen mediu este să adune susținerea partidului în jurul agendei propuse. Deși apreciat de partid, Singh are și destule voci critice. El a fost acuzat de către veteranii partidului că a umflat artificial numărul membriilor în partid și că este prea egocentrist.

Indiferent de critici, Singh va avea cu siguranță ceva de spus în politică federală și are timp destul să își propună nouă viziune. Nu este un caracter politic care poate fi ignorat. Abil în discursul politic, folosind extrem de multă diplomație, votat drept unul dintre cel mai eleganți politicieni ai Canadei de către Toronto Life, Jagneet Singh vine cu o energie nouă în lupta politică și captează interes.

Luiza Mureșeanu    11/14/2017


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian