Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Gata cu “Merry X-mas”!

De la Casa Albă vine o veste la care, mulţi creştini de toate orientările, vor aplauda. Preşedintele Donald Trump spune că e timpul să se audă din nou “ Merry Christmas!” (Sursă: http://www.telegraph.co.uk/news/2017/10/14/donald-trump-time-start-saying-merry-christmas/ ) Din perspectiva acestei urări de Crăciun, preşedintele are dreptate.

În America, ţara tuturor posibilităţilor şi a oricărei posibilităţi, toate sărbătorile creştine, câte mai sunt, au devenit junk feasts ( sărbători deşeuri). Crăciunul este un “ X-mas” (de unde şi urarea “ Merry X-mas”) iar Paştele, o competiţie de căutat ouă prin iarbă, inclusiv la Casa Albă.

Dar ce este acest “X” prin care sunt marcate anumite publicaţii, anumite emisiuni tv etc. ?

Litera “X” face trimitere la … sex! Cum aşa? Păi, cromozomul X este legat de determinarea sexului la mamifere ( evident şi la om): “Cromozomul X este unul dintre cei doi heterozomi sau gonozomi la mamifere. Cromozomul X are un rol important în procesul de determinare a sexului la mamifere. Fiecare individ are cel puțin un cromozom X, absența cromozomului X din genom fiind incompatibilă cu viața. Prezența sa în dublu exemplar în genom determină sexul feminin. Dacă sunt mai mulți de un cromozom X în genom, atunci numai unul rămâne activ, ceilalți devenind inactivi prin fenomenul numit heterocromatinizare. Mutațiile genelor de pe cromozomul X pot determina bolile genetice heterozomale a căror transmitere este legată de sex.” (Sursă: https://ro.wikipedia.org/wiki/Cromozomul_X )

Iată şi explicaţii cu privire la “X” cu valoare de adjectiv: 1. (despre un film) clasificat X, adică numai pentru adulţi 2. Obscen, explicit sexual, vulgar; limbaj clasificat X; publicaţii clasificate X (Sursă: http://www.dictionary.com/browse/x-rated )

Având în vedere că societatea civilizată (?) s-a sexualizat atât de mult, X-ul este prezent peste tot fără să mai deranjeze pe cineva.

Emisiunile tv “ X-factor”, prin care se caută şi se promovează talente care au factorul X (!) au cucerit globul, din SUA, prin România, prin Rusia, până în Indonezia! Aceste emisiuni, în care nu lipsesc aluziile licenţioase, nu sunt numai pentru adulţi, ci şi pentru copii, tineri, mai ales pentru aceştia din urmă.

Pentru a atrage atenţia consumatorului avid de informaţii, noutăţile din viaţa VIP-rilor ( indiferent de tagmă) sunt “ eXclusive”, “ eXtraordinare”, “ eXplozive” etc.

“ Merry X-mas!” este, de fapt o urare batjocură, vulgară, la adresa Naşterii Domnului. În ce-ar consta această vulgaritate, puteţi afla citind următoarea ştire în care există nişte înjurături explicite: http://theliberatornews/2017/homosexual-coffee-shop-owner-evicts-peaceful-christians/?utm_source=The+Witherspoon+Institute&utm_campaign=c3de57b178-RSS_EMAIL_CAMPAIGN&utm_medium=email&utm_term=0_15ce6af37b-c3de57b178-84152905

Va reuşi, oare, Trump, să-i determine pe americani (şi nu numai ) să nu mai spună “ Merry X-mas” ci “ Merry Christmas”? Puţin probabil. Indiferent de gradul de cultură, de educaţie, spălarea creierelor este atât de avansată, încât puţini sunt dispuşi să facă efortul de a discerne între rău şi bine. Lumea are alte griji mai importante decât X-ul.

“Merry Christmas” sau “ Merry X-mas”? Cu Hristos sau împotriva Lui?
Nicușor Gliga    10/18/2017


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian