Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


IN MEMORIAM DAN COSTESCU (1928-2002)

IN MEMORIAM

DAN COSTESCU (1928-2002)

DAN COSTESCU, co-fondator (impreuna cu Cornel Dumitrescu, Andrei Bardescu si George Pietraru) al celui mai citit ziar din Exilul Romanesc, "LUMEA LIBERA ROMANEASCA", respectat si pretuit editoridirector al acestui saptamanal din Ianuarie 1988 pana in Octombrie 2001, rapus de o boala nemiloasa, a decedat la 23 Octombrie 2002 in casa familiara din New Jersey, USA, dupa o lunga, dureroasa si eroica lupta cu suferinta.

De pe patul de boala, cu incredibile eforturi a continuat, indarjit, sa isi redacteze indragita rubrica"TABLETE AMARE", pentru a putea raspunde "prezent!" la intalnirea saptamanala cu cititorii foii sale de credinta si speranta: abia cu doua saptamani in urma, la 9 octombrie, inca mai trimisese ziarului ultima sa "tableta"...

DAN COSTESCU s-a nascut in 7 august 1928, la Slobozia (Ialomita), unde tatal sau a fost un respectat magistrat. Si-a luat bacalaureatul la Liceul "Gheorghe Lazar" din Bucuresti si tot in Bucuresti a absolvit, in 1952, Facultatea de Drept.

A facut parte din miscarea tinerilor scriitori si a lucrat ca redactor la Radio Romania. In 1962 a fost arestat si condamnat ca detinut politic, pana in 1964. Refuzand dictatura, a parasit Romania, plecand in Exil in 1984. A colaborat la publicatiile newyorkeze UNIVERSUL, MICROMAGAZIN si LUMEA LIBERA, pentru a fonda, la inceputul lunii ianuarie 1988 - impreuna cu Andrei Bardescu, Cornel Dumitrescu si George Pietraru cel mai cunoscut ziar al Exilului Romanesc Anticomunist, "LUMEA LIBERA ROMANEASCA", ziar la care, impreuna cu co-editorul Cornel Dumitrescu, a reusit sa atraga cea mai bogata paleta de colaboratori de valoare din lumea emigratiei romanesti si sa indrume primii pasi in lumea ziaristica a numeroase condeie astazi bine cunoscute. Extrem de credincios idealurilor sale anticomuniste, perseverent si de o harnicie devenita proverbiala, ajutat de aportul substantial al colegilor Cornel Dumitrescu, Liviu Cangeopol, al sorei sale, d-na Mioara Anastasescu, si a unui devotat colectiv de colaboratori, a condus redactia LUMII LIBERE ROMANESI, impunand o stricta disciplina profesionala astfel incat, pana la sfarsitul anului 2001 saptamanalul n-a lipsit niciodata din cutia postala a miilor de abonati ai sai, din lumea intreaga.

Participant activ la toate demonstratiile si actiunile de protest impotriva ceausismului si, dupa 1989, impotriva alunecarii Romaniei in neocomunism, Dan Costescu a fost unul din strajerii credintei in Coroana Romaniei, in dragostea si pretuirea pentru Familia Regala a Romaniei.

A fost un membru activ al Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania si al Uniunii Scriitorilor din Romania.

Obligat de boala sa se retraga din activitatea diurna, a parasit Queens-ul (New York), mutandu-se, in primavara acestui an, la Crestwood Village,WHITING, (New Jersey).

Il plang membrii apropiati ai familiei sale: sotia Eugenia Ghezzo, fiul sau Razvan (emigrat in Israel), fiica Sandra Marino ( din East Hanover, USA) si devotata sa sora, Alice (Mioara) Anastasescu.

Funeraliile sunt aranjate de "Carmona-Bolen Home for Funerals", 66 Route 530 WHITING (New Jersey), pentru sambata, 26 Octombrie, orele 2-5 p.m.

LUMEA LIBERA va pastra nestirbit respect si vesnica apreciere lui Dan Costescu.

Dumnezeu sa-l odihneasca, acum cand a plecat – fara intoarcere - intr-o lume mai buna si mai dreapta!
TIMOTEI URSU    11/2/2002


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian