Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Importanta Coloanei Infinitului

In anul 2000 am primit o poza care reprezinta prima schita a Coloanei Infinitului.
Pe o fotografie a targului de fan din Targu Jiu, Brancusi a schitat cu stiloul o opera de arta.
Undeva mai vazusem desenul acesta, nu reuseam sa fac legatura.
Am asezat poza in fata biroului sa o vad cat mai des.
Aceasta schita a stat la baza ridicarii Coloanei Infinitului, opera pe care Brancusi nu a explicat-o, a fost o pornire launtrica mai veche care l-a urmarit toata viata.
Criticii i-au dat numeroase interpretari, toate sunt plauzibile.
Forma Coloanei o gasesti la tot pasul in Oltenia, de la stalpii caselor pana la monumentele funerare si vine din vremuri uitate.
Am gasit o alta interpretare pentru Coloana Infinitului citind cartea antropologului Jeremy Narby intitulata Sarpele Cosmic in care autorul descrie studiile facute despre Samani.
Si Mircea Eliade da o importanta deosebita Samanilor in Tratat de Istorie a Religiilor, el ajunge la concluzia ca religia la om este un instinct asa cum este senzatia de foame sau sete. Eliade spune ca Samanii detin tehnici prin care ajung sa culeaga informatii de la entitati inaccesibile noua.
Jeremy Narby a trait multi ani printre triburile amazoniene, le-a studiat obiceiurile si a cautat sa afle de unde au cunostintele de medicina.
Samanii i-au explicat ca natura le spune totul, dar pentru a intelege natura trebuie sa intri in transa .
Toti Samanii intra in transa inhaland halucinogene .
In timpul transei ei au viziuni, discuta cu spirite, cauta informatiile pentru care au intrat in transa.
J. Narby,care a testat halucinogenele , a vazut in stare de transa, printre altele, ceea ce vad toti Samanii: serpi fosforescenti incolaciti .
El trage concluzia ca mitul sarpelui, care se regaseste la toate popoarele de la bosimanii australieni pana la triburile amazoniene , are radacinile in aceste viziuni.
In Amazonia, Mexic, Australia, Sumer, Egipt, Persia, India, Grecia, Scandinavia, Pacific multi zei creatori ereau reprezentati sub forma sarpelui cosmic. In mitologia Greaca , pana in anul 500 iH , Zeus era reprezentat ca sarpe.
Sigiliul mesopotamian datat 2.200 iH, care reprezinta Sarpele intronat Dumnezeu are ca simbol al sarpelui o elice dubla.
Sarpele cosmic este zeul primar aflat la originea tuturor cosmogoniilor.
Marele Sarpe este cauza a toate si este etern, un stapan al principiilor vitale .
J. Narby gaseste ca explicatie a viziunilor de serpi incolaciti, in timpul transei, ca o reflexie a imaginii structurale a moleculei de ADN din fiecare celula.
O molecula de ADN are atatea informatii cat intra in 1.500 de enciclopedii (asta da memorie pentru un volum microscopic).
Molecula de ADN emite un tip de unde radio slabe pe care sistemul nervos intr-o anume stare (transa) il poate recepta si vizualiza ca imagini si sunete (incantatiile Samanilor sunt un dialog cu o parte din aceste sunete)
Structura moleculei de ADN a fost descoperita in 1953 de catre Francis Crick si James Watson, ea se prezinta ca doua fasii lungi imbinate elicoidal, ca doi serpi incolaciti.
In fiecare celula vie se gaseste impachetat ADN-ul sub aceasta forma, daca l-am desfasura ar rezulta un sarpe incolacit de doi metri lungime, care se rasuceste de 600 milioane de ori, si o latime echivalenta cu marimea a 10 atomi.
Cum corpul omenesc , spune J. Narby, are 100 de trilioane de celule , unind toate moleculele de ADN desfasurat continute de corpul omenesc obtinem Marele Sarpe Cosmic cu o lungime de 600 ori distanta Soare-Pamant.
Acum cred ca instinctiv Brancusi a desenat pe fotografia targului de fan ceea ce vad Samanii, ceea ce reprezinta sigiliul mesopotamian, caduceul simbolul farmacistilor (vezi poza), si toate aceste au ca radacina structura moleculei de ADN.
Coloana Infinitului, privita din acest unghi, simbolizeaza esenta vietii si eternitatea ei prin reprezentarea structurii moleculei de ADN cea care da viata si o perpetueaza. Ea este un simbol al sufletului.


Ion Trusca    4/26/2017


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian