Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


De la Sydney la Bucureşti. Christian Badea din nou pe scena Ateneului Român

În Australia, unde este invitat frecvent de mulţi ani, Christian Badea, dirijorul născut în România și celebru pe cele mai mari scene de operă si concert din lume, a fost nominalizat la Premiul Helpmann pentru Cel mai bun dirijor. După un sezon plin la Opera din Sydney cu care are a semnat un contract de colaborare până în 2019 și unde a condus, în februarie şi martie 2017, premiera operei „Tosca“ de Giacomo Puccini, în regia lui John Bell, Christian Badea a revenit în a două jumătate a lunii martie la Bucureşti pentru patru concerte alături de Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu". După ce, săptămâna trecută, a dirijat lucrări de Mozart, Schumann și Webern, pentru serile de joi, 30 martie, și vineri, 31 martie, Christian Badea a ales un program integral Johannes Brahms: Concertul în re major pentru vioară şi orchestră, op. 77 şi Simfonia nr. 1, în do minor, op. 68. Solistă este violonista Alexandra Conunova. Concertmaistru invitat este David Lefrevre.

“Concertul în re major pentru vioară şi orchestră, op. 77 de Johannes Brahms este pentru mine concertul cel mai strălucitor. Este o perlă în repertoriul violonistic şi mă bucur extrem de mult să-l cânt aici, pe scena Ateneului Român..... Orchestra Simfonică a Filarmonicii «George Enescu» m-a impresionat la repetiţii, are un simţ al muzicii cu totul special, e un ansamblu extraordinar. De asemenea, e o mare bucurie să mă aflu din nou pe senă, pentru a cincea oară, alături de maestrul Christian Badea. Am făcut împreună până acum concertele de Şostakovici, Sibelius, Ceaikovski, am fost invitaţi şi la Budapesta. Iată că ne reîntâlnim acum şi facem acest Brahms excepţional”, ne-a declarat violonista Alexandra Conunova, laureată a Concursului „George Enescu“ în 2011.

Concert simfonic
Joi, 30 si vineri, 31 martie 2017, 19:00 - 21:00, Sala Mare
Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”
Dirijor: Christian Badea
Solistă: Alexandra Cununova
Program:
 Johannes Brahms
Concertul în re major pentru vioară și orchestră, op. 77
Simfonia nr. 1, în do minor, op. 68
Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.

Program: Marti - Vineri 12:00 - 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro.


Cu o carieră impresionantă, maestrul Christian Badea a condus, în cariera sa de până acum, 167 de reprezentații la Metropolitan Opera din New York, 32 la Royal Opera House of Covent Garden din Londra, 19 la Wiener Staatsoper și sute de spectacole lirice la München, Hamburg, Copenhaga, Amsterdam, Stockholm, Lyon, Torino, Bologna, Budapesta, Montreal, Houston. A lucrat şi continuă să colaboreze cu cei mai importanţi cântăreti şi regizori de operă din lume. Nu de mult, la Bucureşti, muzicianul a pus în scenă în spaţiul Ateneului Român, două spectacole-eveniment cu opera în concert „Parsifal” de Richard Wagner: în mai 2015, a prezentat actul III-lea, după care, în deschiderea stagiunii 2016-1017 a Filarmonicii „George Enescu”, cu mijloace tehnice multiple, a condus actul I, din opera lui Richard Wagner, concert-spectacol care s-a impus, cu siguranţă, ca cel mai important eveniment cultural-muzical al anului 2016, în România și pentru care, ChristianBadea i-a invitat pe câtiva dintre cei mai importanţi solişti wagnerieni ai momentului: Ştefan Vinke (Parsifal), Eric Halfvarson (Gurnemanz), Petra Lang (Kundry) şi Bela Perencz (Amfortas).


Alexandra Conunova, născută în 1988 în Republica Moldova, a început studiul viorii la vârsta de şase ani. A urmat cursurile universitare în Germania, la Hanovra. A studiat, de asemenea, şi cu violoniştii Boris Kuschnir, Mihaela Martin, Ivry Gitlis şi Igor Oistrah. În prezent locuieşte la Vevey, în Elveţia. Solista a câştigat importante premii internaţionale, la concursurile „Henri Marteau” (2008), „Ion Voicu” (2009), „Tibor Varga” (2010), Deutsche Stiftung Musik Leben (2011). In 2011 a fost laureată şi la Concursul „George Enescu”. În 2012 a câştigat Premiul I la Concursul „Joseph Joachim” de la Hanovra. Succesul de care s-a bucurat la această competiţie i-a asigurat un CD de debut la Naxos. Violonista Alexandra Conunova a devenit premianta locului al treilea si detinătoarea medaliei de bronz a concursului muzical international Ceaikovski, desfăsurat în 2015 la Moscova, la categoria vioară. Violonista cântă pe un instrument Santo-Seraphin (Veneţia 1735), ce i-a fost împrumutat de către Deutsche Stiftung Musikleben din Hyamburg.


Sabin Popescu    3/30/2017


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian