Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Democraţia la supracoacere

De la infrangerea lui Hillary Clinton (politica Obama) si pana la instalarea oficiala a lui Donald Trump la Casa Alba, in SUA s-a declansat un fel de razboi de secesiune, mai intai la nivel de vorbe si apoi la nivel de actiuni de strada. De la “Hillary,Hillary,Hillary!”, acum se cultiva ura pentru Donald, chiar si la copiii de gradinita! Atentie, mame! Invatati-i pe copii cu ura faţă de pacate nu cu ura fata de om, pentru dintre acestia cel rau îi va rectruta pe ucigasii de oameni, adesea sub pretexte nobile!

Sunt mame care au votat cu Trump, pentru viitorul copiilor lor, si mame care s-au deplasat si se deplaseaza Washington, in acest sfarsit de saptamana, pentru a demonstra impotriva lui Trump pentru… viitorul copiilor lor. Deci , copiii ale caror mame sunt pro-Trump vor avea viitor, iar copiii ale caror mame sunt anti-Trump nu vor avea viitor! Si bietele mame si-au piedut capul daca-si pun nadejdea in oameni…

Deja analistii americani si de aiurea impart istoria ( pentru a cata oara in acest inceput de mileniu trei?) pana la Trump si de la Trump in viitor. Cu Obama, pe care unii il vad fie suta la suta inger, fie jumatate inger si jumate drac (concesivi ca nimeni nu e perfect), s-ar incheia secolul american, al unei Americi expansive, in care “We expanded the cultural reach of America — movies and sitcoms, soft drinks and sports teams, transcendent celebrity and defiant individualism — to every hamlet on earth where you could string an electrical wire. “ (Am extins raza culturala a Americii - filme și sitcom-uri, băuturi răcoritoare și echipe sportive, celebritati transcendente și individualism sfidător - la fiecare cătun de pe pământ, unde s-ar putea insira niste fire electrice. " (Sursa: https://www.yahoo.com/news/president-trump-and-the-end-of-the-american-century-100054474.html?.tsrc=daily_mail ). Asta da, cultura!

Ce urmeaza acum? Partizanii lui Trump apreciaza ca acesta si-a intors faţa catre America de acasa, catre valorile americane care au hranit visul american ( dupa unii disparut, dupa altii furat). Evanghelistii – vazand in proaspatul presedinte un crestin credincios, care “ trusts in God”, - spera ca Trump va restabili relatia cu Dumnezeu, astfel ca Dumnezeu sa binecuvinteze iarasi America! Fara LGBT, fara avorturi, fara incalzire globala, etc.etc.E drept ca Obama a creat multa confuzie, in cer si pe pamant, declarand ca este si crestin si musulman si evreu (mosaic)! “ In Gods I trust!” ( Eu am incredere in dumnezei). Obama este insa trendy cu evolutia spirituala societatiii americane, care crede in tot mai multi dumnezei.

Prietenii si dusmanii din afara ai Americii sunt nelinistiti. Daca Trump are de gand sa puna capat razboaielor interminabile, in care sunt implicate SUA, prietenii vor deveni dusmani si dusmanii prieteni? Nici pana acum, situatia prieteniilor si dumaniilor nu era clara, dar de acum incolo, ceata va fi si mai densa.

Cum necum, cu aplauze, cu proteste, cu refuzul unor celebritati transcendente ( staruri de cinema, din sport, din showbiz, din industria modei etc.) de a participa la festivitatile de întronizare, cu lacrimile lui Obama, cu plansul lui Michelle, Donald Trump este al 45-lea presedinte al SUA.

Democratia americana, a ajuns o democratie nostima. Struguri de soi, ajunsi la supracoacere si atacati de putregaiul/mucegaiul nobil, botrytis cinerea. Dau vinuri de inalta calitate, scumpe, dar in cantitati mici. Asa ca, din ele vor gusta numai cei alesi, cetatenii cei multi, lucratori cu votul, vor bea din vinul de mana a doua sau a treia. Roadele democratiei la supracoacere.

Democratiile tinere si mai tinere, cum este si cea romaneasca, aplicand metode politice moderne, resusesc sa arda etapele, alergand cot la cot cu cea americana.


Somerville, MA, 21 ianuarie 2017

Nicusor Gliga    1/21/2017


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian