Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Iata ce mai fac primariile canadiene pentru seniorii din blocurile cu locuinte sociale !

In 24 septembrie, cand eram in vacanta in Romania am primit prin posta la Toronto si intr-un e-mail o scrisoare prin care mi se comunica ca am fost nominalizat sa primesc trofeul de “Bun Vecin” si sa fiu prezent la ceremonia din 4 noiembrie potrivit invitatiei din attach-ul 4 !

Eu locuiesc impreuna cu sotia in blocul “Maplenglen Residences” ce are 80 apartamente, situat in imediata vecinatate a Primariei orasul Vaughan – oras satelit al Toronto, care face parte din Regiunea York. Imi amintesc ca prin lunile iunie, iulie fiecarui locatar i-a fost inmanat ‘’Apelul” si “Chestionarul” din attach-urile 1 si 2 si locatarii (poate nu toti) au facut propuneri pentru desemnarea unui... “Bun Vecin”.

In luna august, cand eram in vacanta in Romania am inteles ca sau analizat propunerile, si din blocul nostru au fost desemnate 2 persoane ; sefa comitetului de locatari, o doamna din Iran, foarte activa (deh.. sefa) si... eu (pentru ca... am participat cu placere la o serie de activitati (e greu sa nu faci nimic !!!), am realizat si am ingrijit toata vara unele rondouri de flori in zona de relaxare a seniorilor, am asigurat muzica de pe You Tube la petrecerile lunare ocazionate de diverse momente, precum ziua mamei, ziua indragostitilor, Sarbatorile de Paste si Craciun, etc., am ajutat la pregatirile si ornarea PartyRoom de la parterul blocului, le-am facut fotografii, le-am adus din la Holul Primariei de vis a vis ziare si reviste ce citit, si am lasat loc, permanent, de un “buna ziua” !!! Deh... urmarile unei munci de 34 ani in administatia Consiliului Judetean timp in care a trebuit sa intalnesc spre rezolvare probleme ale multor locuitori ai judetului Hunedoara.

In Reginunea York sunt mai multe Blocuri sociale (in care locuiesc numai seniori, peste 65 ani); la aceasta ceremonie sau acordat trofeele de ‘‘Bun Vecin” la 10 seniori

A fost o mare surpriza pentru mine, mai ales cand in prezenarea unor filmulte de circa 3 minute pentru fiecare nominalizat, am asculata parerile unor vecini din blocul meu, pentru care le sunt vesnic recunoscator.
Am tinut si o mica cuvantare de apreciere a griji ce se poarta pentru locatarii seniori si am multumit locatarilor din blocul meu. Eu am prezentat in limba engleza inceputul si apoi am continuat in limba romana iar Melania-sotia, a facut traducerea in limba engleza

Toate cele bune va doresc, cu speranta ca nu ma acuzati de lipsa de modestie, dar... mi-a facut placere sa va povestesc despre ceea ce mi s-a intimplat la varsta de... 78 ani !!!!


arh. Ion Constantinescu    11/6/2016


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian