Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Alinierea programelor - O nouă fereastră se deschide localitătilor si României în general.

La startul campaniei electorale s-au înscris zeci de mii de cetăteni ce vor să obtină votul altor cetăteni pentru a fi primari si consilieri.
Asa e jocul democratic !

Fiecare alegător are în fată candidatii si programele lor, de fapt programele partidelor, care îi girează pe baza criteriilor de integritate asumate (!?!) si clamate cu surle si trâmbite ! Le studiază se uită si la CV-ul candidatului si votează ! Aici nu e alba-neagra ! Un singur joc la patru ani !
Doar de inteligenta alegătorilor fiecărei comunităti depinde calitatea celor care vor fi alesi. Cine vrea penali, va avea parte de penali, cine vrea oameni de onoare, va avea oameni de onoare !
La Capitală, unde sunt direct interesat, Biroul Electoral Municipal a admis 12 apostoli la fotoliul de primar general si 588 de sfătuitori pentru pozitia de consilier în Consiliului General al Municipiului Bucuresti.
Astfel au fost validati pentru a candida la fotoliul de manager general al Capitalei: Mirel Amaritei (ProDemo), Daniel Barbu (ALDE), Cătălin Berenghi (independent), Nicusor Dan (USB), Bogdan Diaconu (PRU), Petrică Dima (PSR), Gabriela Firea (PSD+UNPR), Iulia Gorea-Costin (PNTCD), Niculae Neamtu (Partidul Republican), Cătălin Predoiu (PNL), Adrian Severin (PDS) si, ultimul pe listă, Robert Turcescu (PMP).

Semnalul pentru întreaga tară a fost dat ! În ciuda zvonisticii, niciunul din cei vechi nu mai aspiră la un nou mandat.
Cu voia lor sau a DNA-ului !
Să înceapă oare schimbarea la fată a României ? Să vedem dacă partidele îsi respectă cuvântul dat, de reformare, si prin tară !

Au fost validate si candidaturile a 588 de persoane pentru cele 69 de locuri în Consiliul General al Municipiului Bucuresti. ALDE are 69 de candidati, PDS - 69, PER - 37, PMP - 69, PNL - 66, PNȚCD - 6, PRU - 69, PSD+UNPR - 69, UDMR - 65, USB - 69.
Am mai spus, mai important sunt consilierii decât primarul, care nu decât un biet executant. Că multi capătă ifose de prim secretar ceausist, după ce sunt alesi, e o altă problemă !

Pentru ce se întâmplă într-o Primărie de vină sunt, în primul rând, consilierii ! Ajuns acolo nu mai au interese de gașcă de partid, ci interesele comunitătii ! Toti fac o echipă spre binele general ! Sună al naibii de frumos, în teorie !
Nu doar în teorie. În lumea civilizată vedem si rezultate practice si nu certuri interminabile, gen capra vecinului, de pe malurile dâmbovitene !
Ai consilieri inteligenti, devotati, onesti evolutia comunitătii e asigurată ! Ai potlogari, analfabeti, ciolănari, jmecheri de partid, lucrurile se vor repeta negativ, ca în anii precedenti, unde penalii si spăgarii misunau pe toate culoarele primăriei fără nicio jenă !

Campania electorală a început oficial vineri 6 mai a.c (neoficial suntem într-o campanie continuă de vreo 26 de ani) şi va dura până vineri 3 iunie, ora 24, urmând ca în 5 iunie să votăm. Parcă e un făcut ! Tot de Duminica Orbului !
„Conform legii, singurele materiale de propagandă electorală permise în perioada campaniei sunt: afişe cu dimensiunile de cel mult 500 mm o latură şi 350 mm cealaltă latură, afişe prin care se convoacă o reuniune electorală cu 400 mm o latură şi 250 mm cealaltă latură amplasate în locurile speciale pentru afişaj, materiale de propagandă electorală audio sau video, difuzate de mass-media audiovizuală, publicitate în presa scrisă, materiale de propagandă electorală online, broşuri, pliante şi alte materiale tipărite.
În campania electorală pentru alegerile locale din 2016 sunt interzise următoarele forme de publicitate electorală: bannere, mesh-uri, panouri publicitare mobile, steaguri publicitare, ecrane publicitare, panouri publicitare fixe sau mobile, publicitate luminoasă, publicitate pe vehicule, vehiculele inscripţionate cu sloganuri de campanie, vehiculele care difuzează materiale audio, spectacole, serbări, focuri de artificii etc.
În campania electorală, competitorilor electorali le este interzisă achiziţionarea, oferirea, distribuirea sau darea, în mod direct sau indirect, a pixurilor, a cănilor, a ceasurilor, a tricourilor, a jachetelor, a gecilor, a impermeabilelor, a pelerinelor, a vestelor, a şepcilor, a căciulilor, a fularelor, a sacoşelor, a pungilor, a umbrelelor, a găleţilor, a brichetelor, a chibriturilor, a produselor alimentare, a produselor alcoolice, a ţigărilor şi a altor produse asemănătoare”. (AEP)
Tot Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) i-a atenţionat pe candidaţii la alegerile locale să-si retragă de pe străzi bannerele, corturile şi toate celelalte materiale de propagandă electorală.
Poliţia naţională şi Jandarmeria vor da, celor care încalcă legea, amenzi cuprinse între 600 şi 1000 de lei şi sesizează AEP. În urma controalelor efectuate AEP este abilitată să sancţioneze, la rândul ei, cu amenzi cuprinse între 15.000 şi 50.000 de lei, potrivit Legii finanţării campaniilor electorale. De altfel, orice persoană îi poate sesiza pe poliţişti sau jandarmi cu privire la existenţa acestor materiale de propagandă pe străzi.
E un prilej bun de a colecta bani seriosi la buget, de la cei care vor trata superficial regulile jocului.
Tot se plâng guvernantii de lipsa banilor la bugetul tării !
Însusi prezidentul Kohannis a iesit pe sticlă si a atras atentia asupra seriozitătii cu care trebuie să se desfăsoare campania si alegerile.
Ce va fi, vom vedea ! În privinta conditiei candidatilor avem tot timpul să-i analizăm si să le studiem programele.
Nu uitati ! Votul e mai puternic decât glontul ! (JFK)
P.S. Tot AEP ne informează că a eliberat 109 adeverinte pentru românii rezidenti candidati la alegerile locale din ... Italia !

N.B. Mai multe tablete pe Blogul lui Găbu' - http://blogulluigabu.blogspot.ro/

Toate bune,

Sergiu Gabureac    5/6/2016


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian