Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


De vorbă cu Bogdan Besliu

1. ComedyCluj se află la a 7-a editie si devine din ce în ce mai cunoscut, mai apreciat. Anul acesta sunt peste 200 de filme din toate continentele! Sunteti directorul artistic al Festival de Film din 2011. Ce este mai greu, domnule Bogdan Besliu, în organizare?

De doi an de zile sunt selectionerul filmelor, iar înainte de asta, coordonam ziarul festivalului si uneori relatia cu presa. Cu toate astea, cea mai dificilă parte a organizării este să aduni toate lucrurile si toti oamenii de care ai nevoie sperând că nu va lipsi nimic. Uneori ne reuseste, alteori ne lovim de anumite lipsuri, dar încercăm pe cât posibil să le rezolvăm si să mergem mai departe.

2. Spectatorii cunosc, doar, vârful aisberg-ului: scurta perioadă hot, de 10 zile.Cât de mare e echipa din spatele succeselor si cât trebuie să lucreze pentru pregătiri?

Cele zece zile de festival au în spate aproximativ 150 de voluntari si 40 de oameni în echipa festivalului. Nu sunt multi pentru o perioadă atât de intense, dar încercăm tot ce putem pentru a duce cu succes lucrurile la capăt. La festival se lucrează tot anul, iar volumul de muncă si numărul de oameni implicati creste gradual. Selectia filmelor începe la câteva zile după ce se termină o editie, apoi încep discutiile cu partenerii traditionali, dar si cei noi si tot asa. Totul pentru cele zece zile de festival.

3. Care sunt părtile plăcute ale dificilei profesiuni de organizator?

Să multumesti publicul. Putem face tot ce trebuie ca festivalul să existe, dar publicul decide dacă munca noastră a fost sau nu în zadar. Fără oameni multumiti în săli, un festival de film ar fi un eveniment ratat si multă muncă inutilă. Din fericire nu e cazul, am văzut tot mai multi oameni ce merg să vadă comedie, ceea ce e bine.

4. Vă rugăm să ne relatati una sau două amintiri plăcute, deosebite, legate de Festival, care, poate, v-au marcat personal si profesional?

Cele mai plăcute amintiri sunt cele legate de spectatorii multumiti. Am primit multe mesaje de la oameni care s-au îndrăgostit de anumite filme în festival si acelea sunt cele mai bune recompense pe care le pot primi. De asemenea, multe dintre întâlnirile cu oameni din lumea filmului m-au marcat profesional, în special când mi se explica unde gresesc si cum as putea rezolva. Certurile nu sunt tocmai întâmplări plăcute, dar cu sigurantă m-au marcat într-un mod pozitiv.

5. Poate au fost si unele neplăcute - relatati-ne una.

Problemele tehnice sunt cele mai neplăcute lucruri care se pot întâmpla. Acolo nu există control si solutiile nu sunt mereu cele mai bune. Dacă se strică suportul unui film, trebuie să-l anulăm sau să-l înlocuim, iar asta duce la alte probleme, ca un cerc vicios.

6. V-ati făcut prieteni în timpul Festivalului, sau totul a decurs strict professional?

O multime de prieteni. În special printre invitati. În echipă oricum suntem apropiati si în afara festivalului, dar nu există editie din care să nu plec cu măcar un om în plus pe lista de prieteni.

7. ComedyCluj a crescut frumos si mult, cu fiecare editie – inclusiv calitatea productiilor. 2015 s-a focusat pe cinematografia irlandeză si islandeză. Pe cine aveti în vedere anul viitor?
Nu stim încă. Probabil alte două tări europene, dar trebuie să discutăm mai întâi în echipă pentru această decizie, apoi să vedem câteva filme si doar atunci putem începe să vorbim de tări în sectiunea Focus.

8. Ce doriti să faceti mai bine ori să dezvoltati pe viitor?
Vrem să dezvoltăm partea de teatru, am avut un răspuns bun de la public si e important să oferim o gamă mai variată de spectacole. Pe partea de film sper să putem păstra diversitatea la nivel de tări si culturi pe care o are acum selectia. Totul depinde de productia de film din acest an si de anul viitor.
a consemnat Eugen Cojocaru     3/1/2016


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian