Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Reflectii asupra vietii de familie

Azi este Father's Day - Ziua Tatălui.

După ce această sărbătoare s-a instituit si a căpătat traditie in Nord America, azi in tot mai multe tări se aduce omagiu celui care este stâlpul casei, omul de incredere si sacrificiu pentru familia lui .

Father's Day - Ziua Tatălui si Mother's Day - Ziua Mamei, două sărbători dragi nouă.

Ele isi au rostul lor, oamenii fiind indemnati să-si indrepte gândurile către părintii proprii,
părintii meritând pretuire, respect, venerare pentru că au intemeiat familii, au contribuit la asigurarea continuitătii vietii pe pământ, ingrijindu-se apoi de cresterea si educarea copiilor, de apărarea lor de rele, de invătătură si indrumarea lor in ale vietii până ce tinerii si-au lăsat sau isi pot lăsa "corăbiile proprii să navigheze".

Copiii care-si cinstesc părintii se vor bucură de harurile divine, asa cum se spune si in biblie : "Cinsteste pe tatăl tău si pe mamă ta, ca să-ti fie tine bine si să trăiesti ani multi pe pământ".

Zilele respective sunt, totodată, un prilej pentru a cinsti memoria părintilor trecuti la cele vesnice, un prilej de a ne ruga pentru odihna, cu cei drepti, a sufletelor lor.

Prilejuiesc si reflectii asupra familiei - pe care o vedem ca pe o unire responsabilă si durabilă a bărbatului cu femeia in fată lui Dumnezeu si a oamenilor, o unire realizată in bază unor norme morale sănătoase, un fundament al societătii.

In zilele noastre, familia este destabilizată, aflată intr-un echilibru precar, expusă la tot felul de "innoiri" si provocări care o indepărtează de menirea ei traditională: transmiterea vietii, scoala in care se invată valorile umane, deschiderea fată de semeni, iubirea ca vocatie fundamentală a omului.

Oamenii nu pot fi de acord cu tendintele actuale ale societătii de a renunta la căsătorie, la familia traditională si la valorile ei - valori spirituale, chezăsuite de taina cununiei - si de a le inlocui prin relatii intamplătoare, uneori mercantile sau impotriva firii.

Avem datoria de a milita pentru apărarea si respectarea familiei, pentru păstrarea nealterată a functiilor ei: perpetuarea fiintiei umane (functia biologică), buna gospodărire (functia economică având ca tel asigurarea unei vieti prospere - prin hărnicie, onestitate si intelepciune), precum si asigurarea unui climat afectiv sănătos, propice cresterii si indrumarii atente a copiilor ( functia educativă).
Numai o asemenea familie este compatibilă cu adevărata fericire.

Puiu Popescu    6/21/2015


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian