Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Răspuns la ancheta : Canada in viata noastră

Am aterizat în capitala Canadei în mai 1987, cu două valize, 200 dolari, diploma mea universitară si cunostiinte solide de franceză si engleză.

Fusesem împiedicată să părăsesc România de propria mea familie, bineînteles hărtuită de securitate si mi s-a dat drumul de a pleca legal numai după ce am făcut greva foamei.
Profesional vorbind, în România mi s-a închis orice portită de a continua să studiez la terminarea facultătii, cînd am primit o bursă de doctorat la Sofia în Bulgaria. Aveam sindromul paradisului interzis, ca orice tînăr voiam să călătoresc si să descoper cu ochii mei lumea, ceea ce nu era posibil în comunism.

Am întîlnit un cetătean canadian care m-a cerut în căsătorie telefonic, nu acasă, pentru că nu aveam voie să îi dau numărul de telefon de la institutia unde lucram.
Acest telefon a declansat o serie de evenimente dramatice în viata mea: mi-am pierdut serviciul, mi s-a confiscat apartamentul, am devenit o paria a societătii iar cumnatul meu îmi propunea o internare la spitalul de psihiatrie.

Ajunsă în Canada, am reusit să îmi întemeiez o familie, să am o carieră strălucită în învătămînt, unde am predat timp de 25 de ani si m-am pensionat. De asemenea am reusit să văd lumea si să fiu liberă. Am îmbrătisat voluntariatul si m-am implicat în comunitatea românească. O altă descoperire a fost sindicalismul, care tine de personalitatea si temperamentul meu judiciar.

Pentru a contracara sentimentul de dezrǎdǎcinare m-am implicat în comunitatea românească din Kitchener-Waterloo si am devenit un ambasador al culturii românesti. Canada este o tară de vis, democratică, unde mi s-au respectat toate drepturile si libertătile ca cetătean, iubesc natura si multiculturalismul canadian.


Paulina Popescu    6/2/2015


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian