Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Pe teme de imigratie : Câteva vesti în privinta noului sistem introdus în ianuarie 2015

I: Am aplicat pentru rezidentă permanentă în categoria economică de Federal Skilled Worker. După cum stiti, aplicatia se face acum direct pe internet si sunt anumite conditii fără de care nu se poate face aplicatia. Am primit un răspuns că nivelul de limba engleză obtinut prin testul de limbă nu mă califică să intru în grupul de aplicanti. Eu am trecut acest test de mai multe ori si, dacă as combina rezultatele de la teste, cred că m-as califica. Credeti că pot face acest lucru?

R: Inteleg întrebarea si de asemenea, strategia propusă de dvs. Din nefericire, nu se pot combina rezultatele de la mai multe teste, astfel încât să vă calificati pentru programul de emigrare. Va trebui să încercati să treceti testul si să obtineti scorul cerut (minim) în toate cele patru sectii: vorbit, scris, citit si ascultat. Stiti că nivelul de cunoastere al limbii este în functie de programul sub care aplicati, precum si de categoria NOC (ocupatiei) în care aplicati.

I: Am o aplicatie pentru rezidentă permanentă în Canada, dar între timp m-am căsătorit. Stiu că va trebui probabil să-l adaug si pe sot la aplicatia mea, ca fiind dependent de mine, dar as avea o altă întrebare: după căsătorie mi-am schimbat numele după cel al sotului si nu stiu cum să procedez cu documentele pentru emigrare – trebuie să le spun de schimbarea de nume acum, trebuie să schimb formularele? Ce ar trebui să fac?

R: Căsătoria este categoric o schimbare majoră în situatia dvs. si în primul rând va trebui să anuntati biroul de vize de schimbarea intervenită. Si nu numai atât! Va trebui să furnizati toate documentele pentru sot, inclusiv formularele pentru aplicatia de emigrare, va trebui să schimbati si formularul dvs. unde veti declara că sotul este dependent de dvs. si, bineînteles, va trebui să plătiti taxa de procesare. In ceea ce priveste schimbarea de nume, nu este neapărat nevoie să schimbati numele la dosarul dvs. Furnizarea certificatului de căsătorie este suficient să demonstreze acest lucru. In final, viza pentru Canada se bazează pe numele pe care îl aveti în pasaport si acesta va fi numele sub care veti intra în Canada. As vrea să mentionez că în Canada sotia poate să-si păstreze numele de fată chiar si după căsătorie. Dacă însă doriti ca să obtineti viza sub numele de după căsătorie, atunci va trebui să vă schimbati pasaportul si să trimiteti o copie după noul pasaport la biroul de vize care prelucrează aplicatia dvs.

I: Stiu că din ianuarie 2015 s-a introdus un nou program pentru administrarea aplicatiilor de rezidentă permanentă în clasa economică (Federal Skilled Worker si Canadian Experience Class), asa-numitul program Express Entry. Ati putea să ne dati mai multe detalii despre cum a functionat programul până acum?

R: Cu multă plăcere. Pe data de 18 aprilie a fost cea de-a 8-a tragere din grupul cu aplicanti. Prima tragere a fost pe 31 ianuarie si cei invitati să trimită dosarul complet trebuiau sa aibă cel putin 886 puncte. La ultima tragere, scorul minim a fost de 453 puncte. Cu alte cuvinte, initial, în primele trageri au fost selectate persoanele care aveau o ofertă de lucru validată de Service Canada (adică cei care au permis de lucru emis pe baza unei opinii pozitive - LMIA - dată companiei respective). Faptul că la ultima tragere punctajul este sub 600 este un indiciu că nu toti aplicantii au permis de lucru bazat pe un LMIA.
Recent, Canada a primit pe primii rezidenti care au aplicat initial în luna ianuarie. Ei au fost invitati să trimită aplicatia completă si deja, în numai 2-3 luni, au primit rezidenta. Departamentul de imigratie doreste ca procesarea aplicatiilor făcute sub programul de Express Entry să fie foarte rapidă, până în 6 luni de la depunerea dosarului complet. Până la începutul lui aprilie, 6,851 de aplicanti au primit invitatia de a depune dosarul complet. In orice caz, dacă Departamentul vrea să îndeplinească planul prevăzut pe 2015, el va trebui să coboare stacheta în ceea ce priveste scorul obtinut în viitoarele trageri din grupul aplicantilor. Sfatul meu este ca toti cei care se califică pentru emigrare sub una din categoriile economice enumerate, indiferent de punctajul obtinut în grupul de Express Entry, ar trebui să introducă profilul lor pe internet, pentru că nu se stie până la ce nivel va scădea scorul celor selectati.

Mihaela Boeriu este consultant de imigratie si practică în acest domeniu din 1993. Puteti trimite întrebările dvs. pe adresa de e-mail: mihaela.boeriu@gmail.com.
Răspunsurile date sunt generale si nu cuprind toate detaliile unui caz specific, pentru care ar fi bine să consultati un specialist în emigratie canadiană.

Mihaela Boeriu mihaela.boeriu@gmail.com.    5/24/2015


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian