Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Concursul national de poezie „Aurel Dumitrascu”

(debut în volum, editia a XI-a, serie nouă)

Biblioteca Judeteană „G. T. Kirileanu” Neamt, în colaborare cu Consiliul Judetean Neamt si si Asociatia Culturală „Conta”, initiază si organizează seria nouă a Concursului National de Poezie (debut în volum) „Aurel Dumitrascu”. Prima serie de zece editii a concursului s-a desfăsurat la Neamt în perioada 1994 – 2003. Premiantii celor zece editii au fost Florin Oancea (Sibiu) si Vasile Baghiu (Piatra Neamt) în 1994; Mihai Ignat (Brasov) în 1995; Ana Maria Zlăvog (Iasi) în 1996; Cristian Galeriu (Bucuresti) în 1997; Sorin Ghergut (Bucuresti) în 1998; Daniel Mosoiu (Cluj Napoca) si Constantin Virgil Bănescu (Tîrgoviste) în 1999; Cătălin Chelaru (Iasi) în anul 2000; Elena Vlădăreanu (Bucuresti) în anul 2001; Dan Coman (Bistrita Năsăud) în anul 2002; Mihai Curtean (Sibiu) în anul 2003.
Concursul a fost întrerupt după ce trei editii, consecutiv, organizatorii si juriul nu si-au dat acordul pentru a premia si publica volume care nu se sutineau valoric, după excelenta serie de autori debutati în acest context. Din juriu au făcut parte, la primele zece editii, între altii, Cezar Ivănescu, Cristian Simionescu, Liviu Ioan Stoiciu, Radu Săplăcan, Cassian Maria Spiridon, Gellu Dorian, Nicolae Sava, Radu Florescu, Cristian Livescu, Emil Nicolae, Lucian Vasiliu, Vasile Spiridon, Adrian Alui Gheorghe, initiator si organizator al celor zece editii.
Initierea noii serii a concursului este prilejuită de comemorarea a 25 de ani de la moartea poetului Aurel Dumitrascu (16 septembrie 1990) si de împlinirea a 60 de ani de la nastere (21 noiembrie 1955).
Manuscrisele, bine constituite, cu diacritice, vor fi trimise/ depuse într-un exemplar printat dar si în format electronic (CD, DVD, altele) pînă la data de 1 iunie 2015 pe adresa: Biblioteca Judeteană „G. T. Kirileanu” Piatra Neamt, strada Republicii, Nr. 15, judetul Neamt (cu mentiunea Pentru concursul national de poezie „Aurel Dumitrascu”). Manuscrisele pot fi semnate cu numele autorilor în concurs, cu datele de contact (telefon, adresă mail) acest lucru nu poate influenta decizia juriului care premiază manuscrise si nu liste de nume. Manuscrisul trebuie să aibă (recomandabil; sînt acceptate si alte variante, dacă e vorba de un proiect scriitoricesc sau editorial) minimum 60 de pagini, maximum 100 de pagini.
Manuscrisele vor fi însotite de o fisă personală a concurentului: nume, prenume, data nasterii, adresă, telefon, e-mail, studii, activitate literară.
Concursul este deschis autorilor români nedebutati în volum, din tară si din diaspora, a căror vîrstă nu depăseste 35 de ani pînă la data de 21 noiembrie 2015.
Juriul va fi constituit din scriitori, personalităti ale vietii literare din România.
Pînă pe data de 16 septembrie 2015 va fi făcut public manuscrisul cîstigător si numele autorului.
Pînă pe data de 21 noiembrie 2015 manuscrisul cîstigător va fi publicat de organizatori la o editură prestigioasă din România (trei sute de exemplare) si va fi lansat la Piatra Neamt, la manifestarea prilejuită de aniversarea poetului Aurel Dumitrascu.
Autorul va primi minimum o sută de exemplare din tirajul cărtii.
Alte informatii pe adresa de mail adrianvlad@ambra.ro sau la telefon 0233/ 210379. Initiator si coordonator al manifestării: Adrian Alui Gheorghe, director al Bibliotecii Judetene „G. T. Kirileanu” Neamt.

Adrian Alui Gheorghe    2/12/2015


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian