Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Copiii si educatia lor

1). Cercetatorii in ale educatiei constata avansul unor boli insidioase la copii: discalculia , o dizabilitate in a intelege numarul si calculul, si un grup de dizabiliati legate de folosirea cuvintelor ( dislexie, disgrafie,dislalie etc.).Nedepistate la timp si netratate cum trebuie, aceste boli vor deveni cu timpul factori care contribuie la degenerarea sociala a colectivitatilor in mijlocul carorara se alfa cei bolnavi. La baza lumii stau Cuvantul, prin care toate s-au facut si pentru care toate sau facut si numarul ( proportiile). Fara o cultura a cuvantului si o cultura a numarului orice sistem de eductie este subred.


2).Proaspat casatoriti, cand ne-am mutat in casa noua, apartament la bloc, pe scara nu erau decat vreo cativa copii. In vreo zece ani, aparusera vreo 80 de locatari foarte si foarte foarte tineri. Seara, dupa orele de scoala, intrarea in scara arata ca urdinisul, zumzaia de glasurile copiilor. In fata blocului , libera de autoturisme, se incingeau tot feluri de jocuri de la care cu mare greutate se dadeau adusi in casa.

Vremurile s-au schimbat, copiii au crescut, au plecat la studii, la munca, prin tara ,prin strainatate, si-au intemeiat familii. Nemaiavand concurent, autoturismele au invadat si ocupat complet platoul din fata blocului. Au disparut jocurile copilariei, prin apartamente instalandu-se linistea unui apus de varsta a treia. Dar, de la un timp au inceput sa mijeasca zorii: apar nepotii!

Sub noi, vecinii ramasi singuri, isi facusera un obicei de a se ciondani zilnic. A venit primul nepot. Na-m stiut ca vecina are o voce frumosa si stie atatea cantece de leagan si ca bunicul este asa de bland. Deasupra noastra, s-au mutat niste tineri care au … trei fetite! Ce galagie, ce alergari, ce scancete, ce rasete! Viata nu gluma!

Trupesti sau infiati, copiii sunt o binecuvantare si un theodoros, un dar de la Dumnezeu. Un dar spre mantuirea parintilor, educatorilor si copiilor. De aceea trebuie mare atentie cu grija, cu dragostea si cu educatia lor.

Grija sanatoasa are in vedere si trupul si sufletul; dragostea sanatoasa evita rasfatul; educatia sanatoasa porneste cu formarea caracterului,lasand competentele la vremea lor. Grija nesanatoasa se concentreaza pe nevoile trupului, sufletului dandu-i numai distractii; dragostea nesanatoasa ofera numai recompense, meritate si nemeritate; educatia nesanatoasa porneste de la varste fragede cu competentele, uitand complet de caracter. "Mai mult decat talentele, caracterele hotarasc soarta popoarelor si doar forta moralal e poate feri de invingere si nimicire" (Constantin Radulescu-Motru) Lumea are nevoi urgenta de catactere!

LA MULTI ANI! TUTUROR COPIILOR MICI, MARI ,MAI MARI SI AJUNSI LA VARSTA A TREIA, MOS NICOLAE , VISTIERUL MILEI LUI DUMNEZEU, SA LE FACA PARTE DIN DARURILE LUI!

Nicusor Gliga    12/6/2014


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian