Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


CANTEC SI VERS ROMANESC


Duminica, 29 septembrie a.c., in spatioasa sala a complexului "Campul romanesc" din Hamilton a avut loc un frumos spectacol, sustinut de renumitii actori Victor Rebengiuc si Mariana Mihut, precum si de interpretele de muzica usoara Paula Seling, Narcisa Suciu si Silvia Stefanescu, compozitorul si interpretul Horia Moculescu si pianistul Florentin Milcov, care au umplut de incantare inimile celor peste 100 de spectatori romani participanti la aceasta minunata manifestare.
Victor Rebengiuc a adus in memoria celor prezenti cateva fragmente din rolurile interpretate de el pe scenele bucurestene : Richard al II-lea si Regele Lear, demonstrand, inca o data, daca mai era nevoie, inegalabila sa maiestrie actoriceasca.
Mariana Mihut a prezentat doua spirituale monologuri din piesele "O batista in Dunare" si "Levant", incantand spectatorii prezenti in sala cu talentul sau deosebit.
Cele trei tinere , de acum interprete consacrate, ne-au oferit cateva din ultimele lor slagare, continute, dealtfel, si pe CD-urile personale.
Paula Seling, detinatoarea premiului I la ultima editie a "Cerbului de aur" a emotionat publicul cu vocea sa deosebita, interpretand melodii de dragoste, cum ar fi "Noapte calda", "Ce bine ca esti, ce mirare ca sunt", "Acel dracusor numit dragoste" (in engleza) s.a. Narcisa Suciu, detinatoare a premiului III la acelasi festival "Cerbul de aur", editia 1999, minunata mesagera a cantecului pop maramuresean, a "dialogat" cu publicul, interpretand "Mociorita cu trifoi", "Maramures, plai cu flori", "Poate eu, poate tu" si multe aletele. Silvia Stefanescu, premiul III la Festivalul de la Mamaia a prezentat cateva slagare romanesti si internationale. Tinerele interprete au fost acompaniate la pian de cunoscutul compozitor si interpret Horia Moculescu , precum si de pianistul Florin Milcov.
In final, oaspetii, aplaudati la "scena deschisa", au oferit autografe pe fotografiile si CD-urile lor.
Adresam sincere felicitari interpretilor, precum si organizatorilor acestul regal artistic - Horia Folosea, George Balasu si Mihaela Moisin,cea care ne-a adresat, cu multa amabilitate, invitatia de a participa la acest incantator spectacol.
Ne-am simtit , in tot acest timp, cu sufletul si inima, acasa, in Romania!


Ion Segarceanu    10/8/2002


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian