Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


ALTAR CRESTIN (STRABUN)


Frati romani,

Dorim sa reparam o mare eroare savarsita fata de Intaiul Chemat, Sfantul Apostol Andrei, increstinatorul stramosilor geto-daci. Fiecare provincie praznuieste pe sfintii sai ocrotitori, dar noi, mai ales din 1924, de cand avem Patriarhie Ortodoxa Romana, l-am omis pe parintele nostru increstinator, iar in capitala tarii, cu 200 de biserici, nici una n-a avut pana de curand hramul "Sfantul Andrei".
Pentru a indrepta aceasta stare de fapt, un grup de studenti crestini de la universitatile din Bucuresti si-au propus, imediat dupa Revolutia din decembrie 1989, construirea unui centru universitar propriu la Piscul Crasani, comuna Balaciu, judetul Ialomita, unde istoricul Vasile Parvan identifica existenta primei cetati getice "Hellis", cat si centrul administrativ al regatului intemeiat de Burebista...In urma adunarii generale din 12 februarie 1995 de la Manastirea Antim din Bucuresti s-a hotarat constituirea asociatiei "Asezamantul studentesc Sfantul Apostol Andrei", care a dobandit personalitatea juridica prin sentinta civila nr.9/17 martie 1995 a judecatoriei Sectorului 4 Bucuresti. Am cumparat in Bucuresti, strada Boja nr.67-71, sector 6, un teren pe care am construit o biserica de lemn (prima) cu hramul Sfantului Apostol Andrei si un camin studentesc cu demisol si doua nivele, aflat actualmente in curs de finisare , cu urmatoarele functiuni: biblioteca (ce contine un depozit de carte de 10.000 volume si sala de lectura); sala de conferinte (s-au tinut deja cateva intruniri pe tema psihoterapiei crestine, organizate de catre o asociatie proaspat infiintata a psihologilor crestin ortodocsi); centru de calcul (unde se vor relua cursurile de operare si programare pe calculator); atelier pictura icoane; editura; cabinet medical. De asemenea, am ridicat tot o biserica din lemn - cu acelasti hram "Sfantul Apostol Andrei", la Piscul Crasani. Pe data de 7.06.1996 am primit autorizatia de construire nr.62 a Consiliului judetean Slobozia - Ialomita, pentru realizarea proiectului ce consta intr-un orasel univesitar cu biblioteci, cu paraclis studentesc si cladirile anexa. Ca prim pas, pentru organizarea de santier, am construit doua case de lemn. In art.3 din statut se prevede reinfiintarea monumentelor istorice distruse de dictatura comunista si am inceput demersurile pentru refacerea "Schitului Maicilor" din Dealul Spirei, cladit in 1731 in autentic stil brancovenesc de catre Tatiana Hagi-Dina.Chiliile din jurul bisericii au fost distruse complet in 1982, in timpul dictaturii comuniste, pe locul acela cladindu-se "Casa Poporului". Mentionam ca biserica de la schitul maicilor a fost translatata langa Sfanta Manastire Antim. De aceea, dorim sa reinfiintam atat biserica, precum si chiliile incintei. Vom incepe constructia schitului in aceasta vara.
Scopul principal al asezamantului studentesc Sf.Ap.Andrei este educatia crestina. Acest scop poate fi atins numai prin pregatirea copiilor, inca din frageda varsta, spre a fi utili semenilor. Pentru aceasta, incepem construirea unei gradinite pentru care am cumparat caramizi si am intocmit un program de educatie crestina. Ne adresam Dumneavoastra, cu rugamintea de a ne ajuta in implinirea acestor deziderate, tinand cont ca numai pentru complexul de la Piscul Crasani cheltuielile, conform devizului, sunt de 324 miliarde lei. In acest complex universitar, copiii si nepotii nostri vor putea sa studieze si sa cerceteze trecutul neamului, sa cunoasca si sa continue zestrea spirituala exceptionala si traditiile stramosilor.
Ne rugam ca Atotmilostivul Parinte Ceresc sa va rasplateasca bunavointa si sa va harazeasca tot binele pentru mantuire.

Adrian Fageteanu (Preot duhovnic) Stefan Carstea (Presedinte)
Constantin Radu Mirescu (Secretar)


Asezamantul studentesc Sfantul Apostol Andrei
Strada Boja, nr.71-73, sector 6 Bucuresti
Telefon : 493 45 56
Cod fiscal : 7548176/20.07.1995
Cont : Banca Comerciala Romana, filiala "Libertatii" - 2511.1-424.1/ROL

Asezamantul studentesc Sfantul Apostol Andrei     10/8/2002


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian