Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Flatulatia filozofică

Ȋn general, filozofii caută adevăruri după om, pe placul acestuia. Dacă sunt pe urmele Adevărului, folosesc nu Calea Acestuia care dă la Viată , ci altele care se înfundă în latura si-n umbra mortii. Roadele acestei lucrări, sub auspiciile celui rău, sunt adevăruri pline de aditivi spirituali sintetici. Oferite crestinilor, sub garanția autoritătii lumesti a persoanei care le-a mesterit si a testării în laboratoarele umanismului secular, aceste hapuri tulbură sufletele si constiințele, întunecă ratiunea si împietresc inimile ca nu cumva Hristos să intre si să-si facă săkas în ele.

Filozofii se află adesea în treabă dându-si cu părerea despre Biserica lui Hristos, adică Biserica Ortodoxă, probând încă o dată ca nu sunt nici măcar paraleli, la acelasi nivel cu această una, sfântă, sobornicească si apostolească institutie divino-umană. Si-au asezat tronurile cugetării deasupra Bisericii, adică deasupra lui Dumnezeu, si din acest empireu judecă ,dau note si verdicte. Sunt persoane fizice autorizate având ca obiect de activitate serviciile de rating, un fel de Standard and Poor’s spiritual, intelectual, social, politic etc.

Ȋn ton cu presiunile si atacurile , tot mai insolite, mai insidioase si mai insolente la adresa Bisericii, în aceste vremuri cele mai din urmă, domniile lor deplâng faptul că Biserica Ortodoxă a rămas împotmolită în cult, că morala crestină nu ajunge în morala socială deoarece cateheza este defectuoasă, că ortodoxia a devenit ortopraxie etc.

Nu poti să vorbesti, nu poti să scrii despre Dumnezeu si Biserica Lui, decât numai dacă trăiesti cu Dumnezeu si în Biserica Lui. Filozofii, prin botez chiar crestini ortodocsi fiind, trăiesc în temple secular-umaniste. De ceea nu stiu că ortopraxia (dreapta practică cultuală) este lucrarea vie si sfințitoare a Bisercii. Ortodoxia ( dreapta credintă) trăieste prin ortopraxie. Fără ortopraxie ( rugaciunea particulară si de obste, semnul crucii, metanii mici si mari, post, spovedanie, împărtăsirea cu Trupul si Sângele Mântuitorului din acelasi potir cu aceeași lingurită de multiplă folosintă, cinstirea icoanelor si a moastelor sfinților, ridicarea de lăcase de cult, pelerinaje, colivă, prescură, anafură, tămâie, lumânări, agheazmă, sfestanie, maslu, botez, cununie la altar , procesiuni religioase etc.etc.) Biserica ar fi murit de mult. Pe acestea toate le urăste cel rău si le ia în râs. Continută în ortopraxie, cateheza începe fie din fragedă pruncie, fie oricând de-a lungul vietii si ține până la plecarea la cele vesnice.

Iisus Hristos nu i-a învestit pe umanistii seculari cu vreo autoritate de a vorbi în numele lui Lui si al Bisericii, de aceea părerile lor nu sunt decât flatulații filozofice urât mirositoare si toxice. Asemenea duhuri nu vin de la Dumnezeu.
Nicusor Gliga    10/28/2014


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian