Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Ziua Limbii Române

Primăria Sectorului 3 vă invită de ZIUA LIMBII ROMÂNE în Parcul Titan-Parcul Artelor. Evenimentul, aflat la cea de a II-a ediţie este organizat de Centrul Cultural Casa Artelor si face parte din cunoscutul si apreciatul program Zilele Multiculturalitătii în sectorul 3.

Editia I a Zilei Limbii Române din 2013 a înregistrat o audientă de peste 10.000 de spectatori, fiind dedicată operei si personalitătii lui Mihai Eminescu.


“ BRÎNCOVEANU SI CANTEMIR-300 DE ANI”-Expozitia in aer liber de istorie si artă românească dedicată marilor domnitori si în egală măsură marilor arhitecti ai spiritului românesc, va deschide la ora 18,00 evenimentul Ziua Limbii Române.

Invitatul special al evenimentului vine din Basarabia, în persoana marelui compozitor EUGEN DOGA, creatorul muzicii din filmele “Maria Mirabela”, “Anna Pavlova” “Satra”, “ Patul lui Procust”, “ Lăutarii” si multe altele care au avut un mare succes în România. De la ora 18,30 publicul din sectorul 3 si nu numai, este invitat la un regal muzical.
Concertul extraordinar “MUZICA TINERETII NOASTRE “ prezentat pentru prima data în aer liber, într-un parc din Capitală, va fi sustinut de maestrul Eugen Doga împreună cu Orchestra Simfonică Bucuresti, dirijată de Tiberiu Soare si grupul coral Accoustic, dirijat de Daniel Jinga avându-i ca solisti pe soprana Ana Cebotari si tenorul Andrei Lazăr.
Piese celebre din marea creatie muzicală semnată de Eugen Doga vor transforma Parcul Titan-Parcul Artelor într-o uriasă sală de concert, în aer liber.

Iar la ora 20,00 va intra în scenă cunoscuta formatie ZDOB si ZDUB din Chisinău, care va sustine, în dulcele nostru grai comun, un concert exploziv, seara încheindu-se cu un foc de artificii.

Organizatorii îi invită pe spectatorii care vor participa la acest eveniment din Parcul Titan-Parcul Artelor să aducă, în dar o carte în limba română pentru scolile din Republica Moldova.

Vă invităm la acest mare spectacol, în aer liber, pentru ca împreună cu istoria, arta si cultura românească să spunem Limbii Române- La multi ani !

Intrarea este liberă.Sabin Popescu    8/25/2014


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian