Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Razboiul Rece, religios 2014

Drepturile omului occidental sunt inacceptabile pentru clerul ortodox.
Democratia de tip Westminster si autonomia individului sunt pacate, pentru ca preamareste egoismul si pun la indoiala atutputernicia Celui de Sus asupra vietii. Contractul, concurenta, motorul vietii economice moderne, lezeaza dragostea dintre frati, sunt pacate. Bisericile ortodoxe, in primul rand clerul pravoslavnic, sunt din punct de vedere sociologic etno-religii crestinizate, care celebreaza unitatea de nezdruncinat dintre neam, rit si glia stramoseasca.

Cine nu-i ortodox, nu-i roman (!), spunea Nae Ionescu, ideologul Legiunii Arhangelului Mihail. Ortodoxo-comunistii au fost mai consecventi, au lichidat Biserica unita cu Roma din Transilvania si au reorientat cu baioneta 2.000 de biserici spre Moscova. O revenire la normalitate e mai dificila decat s-a crezut.

In razboiul religios al jugoslavilor, clerul sirb indemna la lupta impotriva catolicilor si musulmanilor. Asa au venit la lupta si sute de tineri greci si rusi. Si fara un apel, la anexarea Crimeii au venit si volutarii sirbi. Armata Ortodoxa din Ucraina de est lupta acum impotriva catolicilor (fascistilor?!) din vest. Razboi Rece, religios.
La comemorarea a o suta de ani de la izbugnirea primului razboi mondial Chestiunea Orientala e din nou la ordinea zilei.

1914 expansiunea austriecilor catolici spre sirbii, alianta turco-germana (calea ferata spre Bagdad) erau inacceptabile atat pentru panslavism, panortodocsism, cat si pentru interesele anglo-franceze. Ocuparea Constantinopolului de catre rusi era indiscutabila! Cine mosteneste Imperiul Roman de Rasarit, Bizantin, Otoman?

Aceasta Chestiune se pune din anul 1774, cand tarul rus din a treia Roma devene patronul ortodocsilor din Imperiul turco-musulman. El se considera si astazi succesoarea sultanilor. Occidentalii vor refacerea unitatii crestine, nu amanarea ei, cum se pare ca vor pravoslavnicii.
Fericitul papa Ioan Paul II nu a fost primit la Moscova sau Belgrad, iar la Bucuresti oferta sa de dialog e si azi neglijata cu consecinte grave pentru cea mai saraca tara din UE.

Conflicte religiose au generat razboaie mondiale. Anglo-saxonii sunt mereu invingatori si azi jandarm mondial. A urmat apoi un Razboi Rece religios intre ortodoxo-comunisti si occidentali. Daca pana in 1989 exista totusi speranta refacerii unitatii crestine la demontarea Cortinei de Fier si rezolvarii implicite a Chestiunii Orientale, din acest an, se pare, ca totul o ia de la inceput.

Rusia lui Vladimir Putin, urmasul imparatilor romani de rasarit, sultanilor, intervine in razboiul din Siria, anexeaza Crimeea, sprijina Armata Ortodocsa, incepe un razboi vamal. Toate acestea readuc in mod paradoxal in constiinta tuturora imperativul refacerii unitatii crestine. Occidentalii, ca de obicei, au interese divergente pana ajunge funia la par. Pana atunci musulmanii profita de dihonia din lumea crestina si aspira la refacerea Califatului, a Imperiului islamic. Tema marita toata atentia, dar ar depasi cadrul acestor cateva remarci pe marginea conflictului religios al crestinilor in vederea refacerii unitatii.

Toata speranta lumii crestine, care s-a transformat intr-o lehamite generala dupa anul de gratie1989, se pune acuma si in est si vest in Marele si Sfantul Sinod Panortodox de la Constantinopol / Istanbul 2016. Conceptia dupa care religiile sunt pasnice este un aspect a impocriziei anglo-mozaice, 'Political Correctness', sau a ateismului primitiv si psicho-speculatiilor de tot felul.

Partea pozitiva a vremurilor noastre este legata de existenta unui armament nuclear sofisticat, care fac un razboi al marilor puteri, ca in secolele trecute, greu de imaginat, pe de alta parte, pana la refacerea unitatii crestine, conflictele religiose locale vor fi la ordinea zilei, intre: israeliti - palestinieni; sunniti - siiti; catolici - ortodocsi; catolici - musulmani; budisti - musulmani; confucianisti - tibetani - musulmani; hindusi - musulmani etc.

www.viorel-roman.ro
Bremen, august 2014


Viorel Roman    8/12/2014


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian