Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Mândri că suntem români!

Dragi români de pretutindeni,

Alegerile europarlamentare din 25 mai a.c. reprezintă una dintre oportunitătile prin care votul exprimat de fiecare dintre noi poate avea o influentă directă asupra vietii noastre, indiferent de statul pe al cărui teritoriu am ales să locuim.

Suntem constienti că multi dintre voi au ales cu multe sacrificii si renuntări să părăsească România, în căutarea unui loc de muncă mai bine plătit, sau a unor oportunităti de dezvoltare profesională mai bune, chiar dacă pretul plătit a însemnat, în majoritatea cazurilor, lăsarea în tară a copiilor, rudelor sau prietenilor.

Sacrificiile făcute nu au fost întotdeauna pe deplin recunoscute, multe dintre perceptiile gresite si rezerva cu care ati fost priviti de autoritătile din noile state datorându-se din păcate si unora dintre cei care au fost reprezentantii României în Parlamentul European.

Am ajuns astfel în situatia în care mândria de a fi român a devenit un lucru pe care evităm să îl mai recunoastem deschis, iar valorile si bogătia traditiilor culturale si spirituale nationale nu se regăsesc încă pe locul meritat în ansamblul culturii europene.

Alegerile de duminică pot fi momentul în care exprimarea votului vostru, într-un număr cât mai mare, poate crea bazele asigurării unui cadru european comun care să garanteze aceeasi recunoastere a valorii muncii în toate statele membre UE, atragerea de fonduri europene care să sprijine înfiintarea de noi locuri de muncă ce pot încuraja revenirea multora dintre voi în tară.

Este momentul ca cei pe care îi vom trimite în Parlamentul European să reprezinte cu mândrie România si să continue lupta pe care au început-o în scopul afirmării valorilor si identitătii românesti, a mândriei de a fi români, în calitate de cetăteni cu drepturi egale ai UE.

Votul vostru va influenta de această dată, în mod direct, bunăstarea celor rămasi în tară, în aceeasi măsură în care votul celor de aici se va răsfrânge asupra calitătii vietii voastre, indiferent de tara în care locuiti.

Prezenta într-un număr cât mai mare la vot, reprezintă în acelasi timp si un semnal puternic pentru autoritătile din statele pe al căror teritoriu locuiti, care vor avea astfel dovada directă a dimensiunii si importantei covârsitoare a comunitătii românesti, a cărei voce trebuie să înceapă să se facă auzită, iesind astfel din conul de umbră în care în mod nedrept a fost plasată.

Este momentul ca prin prezenta la vot, fiecare dintre voi să demonstreze că este o prezentă ce contează, iar mândria de a fi român să devină o realitate de care ceilalti europeni vor trebui să tină cont.

Cu prietenie,

Stela Arhire    5/23/2014


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian