Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Premiile Fundatiei Culturale „Orient Latin”.

Ieri, 31 martie 2014, la sala multifunctională a Consiliului Judetean Timis, cu prilejul evenimentului „Ziua Poeziei – Ziua Nichita Stănescu”, s-au decernat premiile anuale ale Fundatiei Culturale „Orient Latin”.

Premiul „Horia Ionescu” a fost înmânat, de către actorul Călin Ionescu, regizorului SABIN POPESCU, un prieten constant al poeziei timisorene s autor a două spectacole remarcabile – „La lilieci”, inspirat din opera poetică a lui Marin Sorescu, si„Eminescu, un adolescent”, care a urmărit apropierea tinerelor generati de clasicul nostru. Alături de diploma binemeritată, premiul a fost completat de o lucrare a artistului plastic timisrean Pavel Torony, un adevărat pictor al cetăti.
Anul acesta, premiul de excelenta literară, ex aequo, a fost decernat lui Nicolae Silade si lui Nicolae Irimia.

Nicolae Silade (n. 1956) a debutat, în 1979, la editura „Litera”. După 1989, numele său a mai apărut pe încă patru volume de versuri. A publicat si în numeroase reviste din ţară, precum si din Spania si Serbia. Este fondatorul si coordonatorul unei apreciate reviste – „Actualitatea literară”. Este jurnalist profesionist si trăieste în Lugoj. Alături de diplomă, lui Nicolae Silade i s-a înmânat un peisaj semnat de artista plastică Denisa Mihăilă.

Nicolae Irimia (n. 1947) este un jurnalist veteran si autor a numeroase volume. Este semnatar al unor cărti de poezie, dar si un redutabil cărturar preocupat de spiritualitatea Banatului de Munte. Trăieste în Ciclova Română, lângă Oravita. Alături de diplomă, lui Nicolae Irimia i-a fost înmânată o natură statică semnată de Veronica Seracovan, artist plastic si restaurator.

Multumiri speciale Simonei Vintilă, actor si regizor, lui Doru Iosif si prietenilor săi – Marius Iacovania, Traian Neagu si Lucian Matei, pentru recitalurile lor memorabile. Aceleasi multumiri si lui Vasile Bogdan, autor al unui film greu de uitat – avându-i ca protagonişti pe Nichita Stănescu si Adam Puslojici.

Multumiri gazdelor de la Consiliul Judetean Timis, care au sprijinit demersul nostru punând la dispozitie excelenta lor sală si profesionistii care ne-au ajutat să cotăm editia aceasta, cu toată modestia, ca una foarte reusită. (I.C.)


Ilie Ilie    4/1/2014


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian