Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Evenimentul “Sportivi pentru sportivi”

Fostele canotoare, Valeria Racila van Groningen si Doina Ignat, campioane olimpice impreuna cu Ivana Iancu, Senior PR, cu sprijinul Fundatiei Olimpico Romane, organizeaza intalnirea traditionala cu ocazia sarbatoriilor, cu o masa special pregatiti pentru ei, si cadouri pregatite de MEGA IMAGE, ALKA si de BURDA ROMANIA.

Clubul Cortina, din comuna Corbeanca, Bulevardul Unirii nr 148 (fosta proprietate Tantareanu) va fi, din nou, gazda intalnirii traditionale, de luni, 16 decembrie 2013, ora 11.30, cu foste glorii ale sportului romanesc, sportivi si antrenori la varsta senectutii, nume candva celebre peste care s-a asezat, dureros, uitarea.
Ca in fiecare an, de sarbatori, incercam sa daruim un pic de atentie si iubire fostelor glorii ale sportului romanesc. Nu lipsurile materiale sunt cele mai dureroase pentru acesti oameni ci uitarea, cealalta fata a gloriei.
Evenimentul “Sportivi pentru sportivi” are deja istoria sa: în 2002, un grup de campioni olimpici, coordonat de fosta canotoare Valeria Racila van Groningen, la Forumul National “Femeia- Sportul si Mass- media” au pus bazele un proiect de sprijinire a fostelor glorii ale sportului nostru. Este prima intiativa romaneasca de voluntariat in sport.

Destre voluntariat, Valeria Racila van Groningen afirma ca : “Cred ca voluntariatul este solutia optima de a face lucruri durabile cu oameni si pentru oameni si nu este doar o lectie, este vocatie. Voluntariatul ne da sansa sa ne exprimam altfel fata de semenii nostri. Noi, romanii, avem o mostenire genetica in acest sens si ni s-a transmis, din generatie in generatie, acea bucurie de a impartasi si cu cei din jurul nostru fiecare reusita, de a ajuta fara a cere rasplata, de a vedea, pur si simplu, un pic de lumina pe chipul semenilor nostri.
Evident, societatea contemporana are alte definitii si repere si voluntariatul a devenit o insitutie generoasa, fara frontiere, fara apartenenta politica - dar cu o justificata dezvoltare in favoarea comunitatii si a individului. Generozitatea, spiritul de echipa, solidaritatea umana sunt principii care se regasesc nu numai in activitatea voluntarilor ci si in sport.
Voluntariatul se poate face la orice varsta. Conteaza doar sa ai entuziasm, sa slujesti o cauza nobila si sa incerci sa faci ceva in folosul comunitatii. “

Nicolae Nedeff, renumitul antrenor din anii 60-70 a echipei de handbal feminin a Romaniei, Marina Jipa, Dan Popper, Toma Pradatu, Radu Costinescu, Gheorghe Covaci, , Geta Pitica, Dr. Octavian Popescu, Viorica Udrescu Rohan, Victor Mociani, Silviu Dumitrescu si Doina Balasa sunt doar o parte dintre fostii sportivi si antrenori care vor veni la Corbeanca. Multi dintre sportivii inclusi in program, nu se pot insa deplasa. Printre invitati , se afl ade asemenea si vaduvele unor fosti sportivi care au disparut dintre noi intre timp.

Multumim sponsorilor care au fost alaturi de fostele glorii ale sportului romanesc, inca de la inceputul proiectului : Clubul Cortina, MegaImage, Alka si Burda Romania.

Si dumneavoastra, presei, va multumim pentru interesul acordat acestei informatii.

Cu stima,
Ivana Iancu
0744331358


Ivana Iancu    12/15/2013


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian