Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Grădinile Nationale Rhododendron din Muntii Dandenongului

Azi am fost cu sotia, Eric și familia Li să vizităm aceste grădini minunate din zona noastră, cu ocazia Festivalului înfloririi cireșilor, o sărbătoare japoneză organizată odată pe an, pe o perioadă de o săptămână.

Grădina Natională Rhododendron este ca o bijuterie, este considerată una din comorile pădurii Dandenongului. Noi locuim la douăzeci de minute cu mașina. O plimbare prin grădină este îndeajuns ca să poti vedea de ce acest loc binecuvântat este o bijuterie horticolă. Încadrată în muntii de cenușă cu cei mai înalti copaci cu flori din lume, ea se întinde pe 104 hectare de flori colorate strălucitor. Aceasta este casa multor păsări, printre care: lyrebirds, papagali, rosellas, rate și alte specii care se adună lângă diferitele iazuri și lacuri care ornamentează peisajul, aducând un plus de culoare, lumină și armonie.

Datorită Societătii Australiene Rhododendron și a Comisiei Forestiere, zona de grădină a fost selectată din pădurile de stat Olinda, de pe creasta estică a Muntelui Dandenong și astfel s-a născut în 1961 Grădina Natională Rhododendron. Aceasta a fost concepută ca o combinatie de diferite grădini individuale și spatii. Din 1995, Grădina intră sub conducerea Institutiei Parcurilor și Căilor Navale din interiorul Melbournului.

Grădina are peste 280000 de flori.
Initial, concepută ca un exemplu și colectie natională de specii de Rhododendron, Grădina Natională Rhododendron, numită în japoneză “sake” - se mândreste cu 15000 de rododendroni -aproximativ 550 de specii. În plus, grădina este casa a 12000 de azalee, 3000 de camelii, 250000 de narcise, lupini, ciocuri de aur, laburnumi, protease și cireși.

Când se apropie primăvara, în luna august grădina este transformată într-un ecran multicolor în care predomină galbenul narciselor strălucind ca un soare. Până în noiembrie rododendronii și azaleele vor înflori de un portocaliu puternic, în aceeași măsură plin de mister și, poate prea îndrăznet. Decorul este completat de florile roz, aducând un aer suav, copilăresc și gingaș, împlinit de roșu incandescent, ca simbol al desăvârșirii. Grădina, o adevărată oază de încântare cromatică și olfactivă este locul perfect pentru creatorii de artă, dar și pentru consumatorii de creatii artistice. Invită la plimbări romantice pe cei îndrăgostiti, la relaxare pe cei obositi. Sau, pur și simplu este o alternativă frumoasă de petrecere a timpului în diferite zile cu încărcătură specială (Ziua Mamei…) și fotografii cu ocazia unor evenimente importante din viata noastră (nuntă...).

Sakura japoneză în zona Dandenongului
Prin existenta acestei grădini, National Garden Rhododendron, nu trebuie să călătoriti tot drumul până în Japonia în luna martie ca să vă bucurati de Sakura, sau Festivalul Cireșilor Înfloriti. Cu o suită de cireși, Cherry Tree Grove, grădina aduce acest festival de renume și foarte venerat, de primăvară japoneză la Melbourne, în septembrie, în fiecare an.
Cireși în plină floare. Este o priveliște spectaculoasă și Hanami, Festivalul Cherry Blossom Garden vă oferă un picnic între flori mici, albe și roz sorbind ceai japonez. Asigurati-vă, notând data și luna festivalului din 22 septembrie în calendarul dumneavoastră, în cazul în care sunteti pe cale de a planifica o nuntă cu temă japoneză.

Hanami este un important obicei japonez și are loc peste tot în Japonia, în primăvara anului. Hanami, literalmente, înseamnă vizualizarea florii; da, se indică, în general, să vedeti în persoană floarea de cireș. Se spune că originea Hanami datează de acum peste o mie de ani, când aristocratii se bucurau privind florile frumoase de cireș și scriau poezii.
În zilele noastre, oamenii din Japonia se distrează vizitând florile de cireș, unde se adună și aduc mâncare și băutură, întind mese și petrec. Este ca un picnic sub copaci. Oamenii aduc mâncare gătită acasă, fac grătare sau cumpără de la alimentară bunătături preparate pentru Hanami. În unele locuri mai populare, de Hanami se organizează concursuri pentru cele mai bine amenajate grădini. Dacă nu vă place în multime, puteti merge în parcuri de cartier, grădini sau în alte locuri liniștite. Cel mai popular tip de cireș japonez (copac Sakura), care poate fi găsit peste tot în Japonia este Somei-Yoshino (Yedoensis). Copacii Sakura înfloresc în momente diferite pe teritoriul Japoniei, iar perioada de înflorire a Somei-Yoshino este de obicei scurtă.

În concluzie, a fost o zi minunată și ne-am întors din această vizită cu o sumedenie de fotografii imortalizând imagini superbe.
Ajunși acasă ne-am așezat la povestit, împărtășindu-ne bucuriile trăite în aceste locuri pline de mireasmă.
Ce bine-i printre flori! I-am murmurat la ureche lui Ming.

Ben Todica/Melbourne

Cine doreste sa vizioneze fotografii din gradina le poate face aici:
https://www.dropbox.com/sh/b23xflzqc7h06r1/_jy4rdBMAV


Ben Todica    10/5/2013


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian